malzeme
5 adet orta boy fazla büyük olmayan patates (haslanmis sogumus )
3 adet orta boy yesil kabak
250 ml krema taze
yarim su bardagi süt
tuz karabiber
2 dis ezilmis sarimsak
1 su bardagi rendelenmis kasar
biraz muskat
kalibi yaglamak icin bir kahve kasigi dolusu tereyag
mercan kösk (majoran ) bir kahve kasigi kuru yada taze olmassa olmazi diyebilirim
haslanmis patatesleri kalin olmayacak sekilde dilimleyin.
kabaklari yikayip kurlayin ama soymayin onlarida dilimleyin yagladiginiz kaliba bir patates bir kabak seklinde dizin kenardan baslayip ortada bitirin .
kremanin icine ezilmis sarimsaklari tuzu karabiberi sütü muskat rendesini mercanköskü
koyup karistirin.
patates ve kabaklarin üzerine gezdirin en üste kasari serpin
isitilmis 200 derece alt üst firinda 35-40 dakika kizarincaya kadar pisirin .sicak olarak servis yapin .
gratininizin üzerine, iki yemek kasigi soyulmus kabak cekirdegi eklemenizi tavsiye ederim.
malum kizima dokundugu icin ben koyamiyorum .bir kez misafirlerime yapmistim lezzet cok degisiyor tavsiye ederim
bu tarz cerezleri salatalariniza yemeklerinize eklerseniz vitamin degeri yüksek ayni zamanda lezzeti ise cok hos oluyor
afiyet olsun
MMMM..
YanıtlaSilENFEESS BİR GÖRÜNTÜÜ BUU..
ELLERİNE SAĞLIKK HEMŞEHRİMM:)
TATTIM UCUNDAN.:)
MUTLU HAFTA SONLARI DİLEĞİMLE.
EN GÜZELE EMANET OLUN CANIM...
tesekkür ederim can sanada
Silhayirli hafta sonlari yorma fazla kendini emi ;)
sevgiler hemserim
Ablacım ellerine sağlık. Bende çok severim patates grateni kabaklıda denemek şart oldu artık.ablamya şu kremaya alternatif bulsak super olucak. Ne yapsak acaba.
YanıtlaSilbalim neden alternatif ariyoruz kremaya ??
Sildokunuyormu sihat acisindan yoksa pahalimi ??
el cevaaaap
ablam yağlı diye sağlık için :))
YanıtlaSiltarifte sutten bahsetmissiniz ama malzemelerde sut yok. sut ne kadar konuyor?
YanıtlaSilsut ne kadar konuyor? malzemelerde bahsetmemissiniz
YanıtlaSilyarim su bardagi kadar olmali
Sildikkatimden kacmis uyardiginiz icin tesekkür ederim
sevgilerimle
harika bir yemek denemeye değer
YanıtlaSil