can anamin yaptigi bir lezzet ile karsinizdayim dostlar .
yaparim ama ne koyasam da icine sanki onun yaptigi gibi olmaz .her izine gittigimizde ailecek en cok severek tükettigimiz lezzet .
mutlaka deneyin derim malzemeler aslinda biraz göz karari ama genel olarak kendi ekledigim miktar ile yazacagim buraya, siz ister arttirin ister eksiltin ;)
tavuk miktarini bence fazla tutun soguyunca da yenilmesi cok güzel .kizartilmis tavuklarin kuruluguna inat yenilesi yumsaklikta ,lezzet ona keza
kizim cok seviyor , bir dahaki sefere cekebilirsem onun ellerini ve yüzünün salcasini görüntülemek isterim .
laf aramizda müsade etmiyor kapatiyor yüzünü :))
malzeme
1.5 kilo tavuk kanadi (mutlaka kanat )
3-4 yemek kasigi domates biber salcasi karisik
1 bas sarimsak
1,5 yemek kasigi kuru kekik
yarim yemek kasigi karabiber
1,yemek kasigi kimyon
siviyag yarim cay bardagi kadar
tuz
kanatlari eklemlerinden ayirin (hepsi ayni ebatta oluyor ekleminden ayirinca )yikayip süzülmesi icin süzgecte bekletin üzerine bol tuz serpmeyi ihmal etmeyin
bir büyük kabin icersine kanatlari alip, üzerine sarimsaklari ezin .kalan diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin ellerinizle .lezzet bir birine girmeli
firin tepsinize tavuklari dizin .
firininizi 220 dereceye ayarlarlanip isitilmis olsun isinan firina tavuklari verin iyice kizarincaya kadar firinda kizartin arada bir karistirin .sicak olarak yaninda salata ve ekmekle servis yapin
catal ve bicak kullanmak yok bu yemekde yasak
salata kullanilabilir ...birbirinizin yüzüne bakinca gülümseyebilirsiniz ;)
yaparim ama ne koyasam da icine sanki onun yaptigi gibi olmaz .her izine gittigimizde ailecek en cok severek tükettigimiz lezzet .
mutlaka deneyin derim malzemeler aslinda biraz göz karari ama genel olarak kendi ekledigim miktar ile yazacagim buraya, siz ister arttirin ister eksiltin ;)
tavuk miktarini bence fazla tutun soguyunca da yenilmesi cok güzel .kizartilmis tavuklarin kuruluguna inat yenilesi yumsaklikta ,lezzet ona keza
kizim cok seviyor , bir dahaki sefere cekebilirsem onun ellerini ve yüzünün salcasini görüntülemek isterim .
laf aramizda müsade etmiyor kapatiyor yüzünü :))
malzeme
1.5 kilo tavuk kanadi (mutlaka kanat )
3-4 yemek kasigi domates biber salcasi karisik
1 bas sarimsak
1,5 yemek kasigi kuru kekik
yarim yemek kasigi karabiber
1,yemek kasigi kimyon
siviyag yarim cay bardagi kadar
tuz
kanatlari eklemlerinden ayirin (hepsi ayni ebatta oluyor ekleminden ayirinca )yikayip süzülmesi icin süzgecte bekletin üzerine bol tuz serpmeyi ihmal etmeyin
bir büyük kabin icersine kanatlari alip, üzerine sarimsaklari ezin .kalan diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin ellerinizle .lezzet bir birine girmeli
firin tepsinize tavuklari dizin .
firininizi 220 dereceye ayarlarlanip isitilmis olsun isinan firina tavuklari verin iyice kizarincaya kadar firinda kizartin arada bir karistirin .sicak olarak yaninda salata ve ekmekle servis yapin
catal ve bicak kullanmak yok bu yemekde yasak
salata kullanilabilir ...birbirinizin yüzüne bakinca gülümseyebilirsiniz ;)
İşte buna el lezzeti diyorlarya ablacım birebir aynı malzemeyide kullansan tutmuyor tatlar. Heleki yapan kıymetliyse o tada bir türlü erişilemiyor:))
YanıtlaSilaynen hele ki o insan ana ise balim .
SilEllerine sağlık...bereketı ile.
YanıtlaSilAllah razi olsun ablacim sordugun icin cok sülür iyiyim ama halsiz oldugum icin pek ziyaret edip blogumlada ilgilenemiyorum . kusuruma bakmayin dua edin ins.
YanıtlaSilrabbim su güzel günde dualarini kabul eylesin zorlarini kolaylastirsin canim
Silbeni cocuklarimda cok seviyor anamin yaptigi gibi olmasada yapiyoruz iste anamin elinden dahabi güzel ahhhh ana ahhhh......
YanıtlaSil