yabanmersinli pasta bu gün sizlere verecegim tarif, ama siz illada yaban mersini ile yapmak zorunda degilsiniz .bu pasta aslinda seftali ile yapiliyor
ben bu sefer yabanmersini ile yaptim tercih size kalmis kolay gelsin diyorum
malzeme
hamuru icin
125 gr terayag buzdolabindan
100 gr toz seker
1 yumurta
yarim limon kabugu rendesi
1 pk vanilya sekeri
1 kahve kasigi kabartma tozu
200 gr un
krema malzemesi
500 gr Quark türkiyedeki kardeslerim onun yerine labne peynir kullanacaklar
500 ml süt
100 gr toz seker
1 tüm yumurta
2 yumurta sarisi
1 pk vanilyali puding
1 türk kahvesi fincani sivi yag
yarim limonun suyu
500 gr yaban mersini yada dilediginiz bir tür meyva ( konserve de olur )
en üst süsleme icin
2 yumurta beyazi
100 gr toz seker
yapilisi
hamuru yapmak icin mutfak robotunuzun icine tüm malzemeyi koyun tereyagini buzdolabindan alin soguk olmasi gereklidir.
en hizli devirde calistirin hamur cökelek gibi olunca robotu durdurun hemen bir iki kez elinizle toparlayip naylon torbada buzdolabinda yarim saat dinlendirin
baska bir kabin icine tüm krema malzemesini koyup el blendiri ile karistirin
meyva kullanacaksaniz yikayin suyu süzülsün yok konserve kullanacaksaniz onuda süzdürün
dinlenen hamuru kalibinizin kenarlarinida hesap ederek iki naylon arasinda merdane ile acin kalibiniz 28 cm ve kelepceli olmasi gerekiyor .hamuru yayin kenarlarini yukariya dogru cekerek düzeltin ,önce meyvayi koyun hamurun üstüne daha sonra hazirladiginiz kremayi elekden süzerek meyvalarin üzerine dökün isitilmis 180 derece firinda orta katta 50 dakika pisirin
pastaniz piserken yumurta beyazlarini kar gibi oluncaya kadar cirpin ara ara sekeri ekleyerek cirpin .
pisen pastanizi disari alip yumurta beyazini bir naylon torbaya koyup ucunu kesin dilediginiz gibi üzerine sIkIn .tekrar firina sürüp yaklasik 15 dakika daha pisirin üzeri hafif kahverengi olmasi gerekiyor .
tavsiyem mutlaka bir gün önceden yapin ama serin yerde bekletmeye özen gösterin
buzdolabinda olmuyor sakin koymayin sulanmasin
afiyet olsun
Ablacım ben senin tariflerine bakıp bakıp kalıyorum. Yemin ederim hepsi tablo gibi. İnsan yemeye kıyamaz. Allahım nazarlardan korusun. Maşallah sana. İlk kandilinide kutlayan ben olayım. Hayırlı kandiller ablacım. Bu gece dualarına benide katarsan çok sevinirim. Allaha emanet ol.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.hayırlı kandiller.sevgiler....
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM KARDEŞİM MERENKLİ PASTALARA BAYILIRIM SENİN ELİNDEN YEMEK ÇOOOK GÜZEL..
YanıtlaSilKANDİLİN MÜBAREK OLSUN...
offf süper görünüyor.. en kısa zamanda deneyeceğim.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilhayırlı kandiller..
Canımm arkadaşım,
YanıtlaSilnedenini bilmiyorum ama sen bana her yazdığını okurken yada
bende sana yazarken sana hep haticem diyesim geliyor ne alakadır bilmem:)
gerçi hatice kızkardeşimin adı
inanki komik gelebilir ama gerçek
Ellerine sağlıkk canım
Hayırlı kandiller diliyorum yavruşunla ve eşinle sağlıklı huzurlu bir hayat diliyorum, kocaman sevgilerimi yolluyorum,öptümm ,seni seviyorum...
ne seker bir blog, ismi hle bayildim:)
YanıtlaSilhayirli tatiller
selamunalekum ablacim:) nasilsin? unuttum sanma takipteyim hep, tariflerinide deniyorum allah razi olsun paylastigin icin:* sadece yorum birakamiyordum bi kac kere baglantidan dolayida gitmemisti dagin basinda oturuoruzda malum buranin koylerinde pek cekmez internet telefon... neyse:) kandilini mubarek olsun ablacim:* dualarda bulusmak umidiyle...
YanıtlaSiltarif cok leziz mmmhhh olsada yesem;) ellerine saglik rabbime emanetsin...
hatice
selamunaleykum ablacim:) nasilsin? unuttum sanma takipteyim hep, tariflerinide deniyorum ama yorum birakamadim, telden girdigim icin ve almanyanin koylugunde oturdugumdan sebekem pek iyi degil, bi kac kez yorumu yazip yolladim ama olmadi... neyse:) regaip kandilin mubarek olsun:* dualarda bulusmak umidiyle...
YanıtlaSilpasta cok leziz gorunuyor mmmhhh ellerine saglik;) rabbime emanetsin...
not: yorumu ikinci yazisim bakalim bu sefer gidicekmi
2.not: gitmedi:( bi kac kere daha denedim olmadi ama yazdiklarimi kopyalamistim, yapistirip yapistirip denicem artik...
hatice
Nefis görünüyor :) Çilekle yapsam nasıl olur acep :) De, kremayı niye elekten süzüyoruz onu anlamadım ben?
YanıtlaSilCanlarim Allah razi olsun hepinizden .
YanıtlaSilpinarim güzel bakip güzel görüyorsun ondan ;)
sonu garanti tarifler.rahman razi olsun ziyaretin icin tesekkür ediyorum canim
bir kase lezzet .ah imkanim olsada tattirabilsem .
tesekkür ederim lama :)
sevgili hatice her zorluga rahmen vazgecmemen beni mutlu ediyor seni allah icin seviyorum .bazen aksakliklar olabiliyor yorum yazmada ama sükür blogspotta fazla degil yanlizca benim onayimdan gecmesi gerekiyor buda zaman alabilir sen yaz ;)
nur betül hosgeldin arkadasim .kremayi icinde kalan topaklanmalar olmasin diye süzüyoruz biraz takintili bir yapim var af ola ;)selam ve dua ile
iyiki varsiniz varliginizi his etmek cok güzel
çok guzel gorunuyor ellerınıze saglık blogunuzu takıbe aldım bana da beklerım sevgıler
YanıtlaSilhttp://emekkafee.blogspot.com/