Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

yaban mersinli pasta


yabanmersinli pasta bu gün sizlere verecegim tarif, ama siz illada yaban mersini ile yapmak zorunda degilsiniz .bu pasta aslinda seftali ile yapiliyor
ben bu sefer yabanmersini ile yaptim tercih size kalmis kolay gelsin diyorum

malzeme
hamuru icin
125 gr terayag buzdolabindan
100 gr toz seker
1 yumurta
yarim limon kabugu rendesi
1 pk vanilya sekeri
1 kahve kasigi kabartma tozu
200 gr un

krema malzemesi
500 gr Quark türkiyedeki kardeslerim onun yerine labne peynir kullanacaklar
500 ml süt
100 gr toz seker
1 tüm yumurta
2 yumurta sarisi
1 pk vanilyali puding
1 türk kahvesi fincani sivi yag
yarim limonun suyu
500 gr yaban mersini yada dilediginiz bir tür meyva ( konserve de olur )

en üst süsleme icin
2 yumurta beyazi
100 gr toz seker

yapilisi
hamuru yapmak icin mutfak robotunuzun icine tüm malzemeyi koyun tereyagini buzdolabindan alin soguk olmasi gereklidir.
 en hizli devirde calistirin hamur cökelek gibi olunca robotu durdurun hemen bir iki kez elinizle toparlayip naylon torbada buzdolabinda yarim saat dinlendirin

baska bir kabin icine  tüm krema malzemesini koyup el blendiri ile karistirin
meyva kullanacaksaniz yikayin suyu süzülsün yok konserve kullanacaksaniz onuda süzdürün

dinlenen hamuru kalibinizin kenarlarinida hesap ederek iki naylon arasinda merdane ile acin kalibiniz 28 cm ve kelepceli olmasi gerekiyor .hamuru yayin kenarlarini yukariya dogru cekerek düzeltin ,önce meyvayi koyun hamurun üstüne daha sonra hazirladiginiz kremayi elekden süzerek meyvalarin üzerine dökün isitilmis 180 derece firinda orta katta 50 dakika pisirin
pastaniz piserken yumurta beyazlarini kar gibi oluncaya kadar cirpin ara ara sekeri ekleyerek cirpin .
pisen pastanizi disari alip yumurta beyazini bir naylon torbaya koyup ucunu kesin dilediginiz gibi üzerine sIkIn .tekrar firina sürüp yaklasik 15 dakika daha pisirin üzeri hafif kahverengi olmasi gerekiyor .
tavsiyem mutlaka bir gün önceden yapin ama serin yerde bekletmeye özen gösterin
buzdolabinda olmuyor sakin koymayin sulanmasin
afiyet olsun

11 Kommentare:

  1. Ablacım ben senin tariflerine bakıp bakıp kalıyorum. Yemin ederim hepsi tablo gibi. İnsan yemeye kıyamaz. Allahım nazarlardan korusun. Maşallah sana. İlk kandilinide kutlayan ben olayım. Hayırlı kandiller ablacım. Bu gece dualarına benide katarsan çok sevinirim. Allaha emanet ol.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.hayırlı kandiller.sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM KARDEŞİM MERENKLİ PASTALARA BAYILIRIM SENİN ELİNDEN YEMEK ÇOOOK GÜZEL..
    KANDİLİN MÜBAREK OLSUN...

    YanıtlaSil
  4. offf süper görünüyor.. en kısa zamanda deneyeceğim.. ellerine sağlık..
    hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  5. Canımm arkadaşım,
    nedenini bilmiyorum ama sen bana her yazdığını okurken yada
    bende sana yazarken sana hep haticem diyesim geliyor ne alakadır bilmem:)
    gerçi hatice kızkardeşimin adı
    inanki komik gelebilir ama gerçek
    Ellerine sağlıkk canım
    Hayırlı kandiller diliyorum yavruşunla ve eşinle sağlıklı huzurlu bir hayat diliyorum, kocaman sevgilerimi yolluyorum,öptümm ,seni seviyorum...

    YanıtlaSil
  6. ne seker bir blog, ismi hle bayildim:)
    hayirli tatiller

    YanıtlaSil
  7. selamunalekum ablacim:) nasilsin? unuttum sanma takipteyim hep, tariflerinide deniyorum allah razi olsun paylastigin icin:* sadece yorum birakamiyordum bi kac kere baglantidan dolayida gitmemisti dagin basinda oturuoruzda malum buranin koylerinde pek cekmez internet telefon... neyse:) kandilini mubarek olsun ablacim:* dualarda bulusmak umidiyle...
    tarif cok leziz mmmhhh olsada yesem;) ellerine saglik rabbime emanetsin...
    hatice

    YanıtlaSil
  8. selamunaleykum ablacim:) nasilsin? unuttum sanma takipteyim hep, tariflerinide deniyorum ama yorum birakamadim, telden girdigim icin ve almanyanin koylugunde oturdugumdan sebekem pek iyi degil, bi kac kez yorumu yazip yolladim ama olmadi... neyse:) regaip kandilin mubarek olsun:* dualarda bulusmak umidiyle...
    pasta cok leziz gorunuyor mmmhhh ellerine saglik;) rabbime emanetsin...
    not: yorumu ikinci yazisim bakalim bu sefer gidicekmi
    2.not: gitmedi:( bi kac kere daha denedim olmadi ama yazdiklarimi kopyalamistim, yapistirip yapistirip denicem artik...
    hatice

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor :) Çilekle yapsam nasıl olur acep :) De, kremayı niye elekten süzüyoruz onu anlamadım ben?

    YanıtlaSil
  10. Canlarim Allah razi olsun hepinizden .
    pinarim güzel bakip güzel görüyorsun ondan ;)

    sonu garanti tarifler.rahman razi olsun ziyaretin icin tesekkür ediyorum canim

    bir kase lezzet .ah imkanim olsada tattirabilsem .

    tesekkür ederim lama :)

    sevgili hatice her zorluga rahmen vazgecmemen beni mutlu ediyor seni allah icin seviyorum .bazen aksakliklar olabiliyor yorum yazmada ama sükür blogspotta fazla degil yanlizca benim onayimdan gecmesi gerekiyor buda zaman alabilir sen yaz ;)

    nur betül hosgeldin arkadasim .kremayi icinde kalan topaklanmalar olmasin diye süzüyoruz biraz takintili bir yapim var af ola ;)selam ve dua ile

    iyiki varsiniz varliginizi his etmek cok güzel

    YanıtlaSil
  11. çok guzel gorunuyor ellerınıze saglık blogunuzu takıbe aldım bana da beklerım sevgıler
    http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle