tarifin hamurundan dizaynina kadar bana ait .lezzet hakkinda tek birsey yazabilirim simdilik kahve
kahveye olan askim bu pastaya yansidi :) bu kadar ip ucu yeter degilmi :))
tarifine gelince öyle bir karar aldim ki ,ne dersiniz bilemem
bu pastanin tarifi insAllah 150 üyem icin olacak 150 gördügüm gün paylasacagim su an takipcim 116 ..
150 kadar sabredeceksiniz yani :)
ismini önce beni yansittigi icin Allah ne verdiyse koymustum ,ama kardesim yani bacim ,abla görüntü muhtesem tipki sultanlara yarasir bir tac gibi duruyor degince, ismini sultan taci koyduk .
sevgilerimi gönderiyor herkeze hayirli günler diliyorum .
bu yaziyi silmek istemedim pastanin anisina kalsin istedim
hayirli geceler dostlar .
bu pastayi yayinladigim tarih 27 haziran ogünden bu güne 150 üyeyi bekledik cünki öyla bir karar almistim .cok sükür 150 üyemiz takibe aldi beni .ve söz verdigim gibi tarifini yayinliyorum .
yanliz belirtmeliyim asamalar resimli degil ozaman cekmemistim .ve son postum da da belirttigim gibi resimlerle ugrasmak cok vaktimi aliyor. onlari yüklemek ,kücültmek ,ayarlamak vs .
beni anlayisla karsilayacaginizi düsünüyorum .bos zamanim oldugu müddetce resimli anlatima yer verecegim ama asamaliari cok olan tariflerin resimli anlatimi cok zor .tarifimize gecelim
gerekli malzeme
alt hamuru icin
2 yumurta
180 gr un
125 gr toz seker
2,5 kahve kasigi kabartma tozu
100 ml soguk kahve )bir kahve kasigi nescafeyi 100 ml suyla hazirlayarak yapabilirsiniz
100 ml siviyag
20 gr kakao
dolgu malzemesi
20 gr agar agar
250 ml su
600 gr krema
500 gr maskarpon peyniri
250 gr toz seker
200 gr labne peyniri
en üstteki ayna malzemesi
250 ml kahve )2 kahve kasigi nescafe 250 ml su olarak hazirlayabilirsiniz
1 cubuk vanilya
50 gr toz seker
10 gr agar agar
yan serit icin 150 gr eritilmis cikolata
yapilisi
öncelikle firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakiyoruz
cirpma kabimiza seker ve yumurtayi koyup cirpiyoruz seker erimeli .
icersine siviyagi kahveyi ekleyip bir iki kez karistirdiktan sonra ,unu kabartma tozunu ve kakaoyu bir kapta karistirip sivi malzememize ekliyoruz .yagli kagit serilmis 28 cm kelepceli kaliba döküp firina veriyoruz yaklasik 25-30 dakika pisiriyoruz .
pisen kekimizi firindan alip sogumaya birakiyoruz altindan kagidi cikarmayi unutmayalim .kekimiz soguyunca kelepcesini tekrar takalim cemberiniz varsa onu takalim
dolgu malzemesi icin agar agari su ile ocaga koyup 2-3 dakika kaynatiyoruz .
kremamizi baska bir kapta sertlesinceye kadar cirpip bekletiyoruz ayri bir kapta maskarpon peynirini,labne peyniri, sekeri iyice karistiriyoruz mikserimizle !.pürüzsüz bir kivam oluncaya dek.
daha sonra cirpma telini elimize alip mikseri kapatiyoruz cirptigimiz kremamizi, peynirli karisima ekleyip, bir iki sefer alt üst ederek karisitiriyoruz agar agari eklemeden evvel agar agarin icersine bir iki yemek kasigi hazirladigimiz kremadan koyup ilistirip hemen geri krema karisimina ekleyip karistiriyoruz cok cabuk olacak sekilde kekimizin üzerine bosaltiyoruz spatula ile düzleyip .buzdolabina koyuyoruz .
o buzdolabinda dinlenirken baska bir kücük tencereye alip ayna jölesi icin icersine agar agari ,vanilya cubugunu ortadan kesip icersine atiyoruz
250 ml kahvemizi koyuyoruz sekerini ilave edip yaklasik 3-4 dakika kaynatiyoruz .ocagin altini kapatip bir süzgecten gecirip biraz ilimaya birakiyoruz.
pastamizi buzdolabindan alip ilittigimiz ayna jölemizi pastamizin üzerine kasik yardimi ile döküyoruz .tekrar donmasi icin buzdolabina koyuyoruz .4 saat sonra pastamiz donmus olacaktir .
kenar kafesi icinse
cikolatayi benmari usulu ertiyoruz eriyen cikolatamizi bir buzluk posetine dolduruyoruz .
firin tepsisi icin olan kagidi uzun seritler halide keselim uzunllugu pastamizi kaplayacak sekilde olmali ,
kagidin üzerine torbamizin ucunu kesip cikolatamizi zikzaklar cizerek uzun seritler hazirliyoruz donmalari icin bekletiyoruz .
cikolatalarimiz donunca yavasca alip pastamizin cemberini cikarip pastamizin kenarlarina yapistiriyoruz .
hepsi bu kadar
yarim saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise sunuyoruz
afiyet olsun dilerim beklediginize deger .
himmmm muhtesemmmm görünüyorrr sultan tacii denemek icin sabirsizlaniyorumm bacimm
YanıtlaSililk firsatta bacilarin gülü insAllah
Silkokladim
oyyy Melegim agzim acik bakakaldim nefis bir pasta bu :) ozlendin bilesin gulum :(
YanıtlaSilbende özledim aytenim .
SilAllaha degerli emanetlerimdensin
bu ne güzel bir pasta böyle....
YanıtlaSilmutlaka benim içinde 1 dilim ye....
ellerine sağlık canım...
afiyet olsun...
kocaman sevgiler...
sagol sirinem yemesine yedimde bogazima dizildi sürec bitince paylasacagim insAllah tarifi sende tadasin insAllah sirinem
Silsevgiler tatlim
Görüntü muhteşem bitanem ellerine sağlık...
YanıtlaSilsacindaki tokaya bakmak bana müthis haz veriyor kugum
Siliyiki varsin
Nasıl muhteşem bir pasta...Ellerinize sağlık..Adına yakışır olmuş..
YanıtlaSilözlemisim nursen seni arayi cok acma .faceyi kapattigimdan beridir üzüntüsünü yasadigim tek sey sizleri özlemek
Silsevgiler
Tek Kelime ile göz alıcı.
YanıtlaSilTarifi sabırsızlıkla beklıyor olacagım ve en kısa zaman zarfında 150 leri aşmanı temennı ediyorum sevgiler.
tesekkür ederim sevilim
Silsevgiler gönderdim
Ama ben nasıl beklerim 150 olmasını halbuki öyle güzel görünyor ki..
YanıtlaSilİadeyi ziyaret gelmiştim güzel huzur veren bir blogunuz var kalmaya karar verdim misafir ederseniz..
hosgeldin sefalar getirdin arkadasim .Rahman razi olsun
Silnasil etmem yüregime bloguma hos geldin
tarif uzun sürmez insAllah ;) yada ben kiymam dostlarima
muhabbetle
arkadas ekleme konusunda su an bir problemim var yoksa becerikli bir arkadasimi izlemek mutlu eder beni en kisa zamanda gözüm üzerinde olacak insAllah
selam ve dua ile
Canımmm yeni tasarımını güle güle kullan kocaman öptüm, nasıl olmuş dersen ? çok güzel zaten tasarım güzel olmasada olur ,
YanıtlaSilbu tarifleri paylaşan can'ı seviyorum yüreğini seviyorum .
Ama ama ben çok sabırsızımdır :( nasıl bekliycem kıs? :) Ben sen gibi öyle güzel yapamam,zaten senin elinden olmazsa o kadar tatlı olmaz..:)çok ösledim can arkadaşımı..
YanıtlaSil150 kere takipçin olmak istedim!
YanıtlaSilsemmma
YanıtlaSilkiyamam az kaldi insAllah
sevgiler
een di oskar gooz tu meleeeek!
YanıtlaSilwii ar dı şempyıns maay freeend....
ne didiiiin semmmaaaaaaa
YanıtlaSilsoru isaretini bulamiyorum kilavyede leptopum bozuuuuuuk
yorma benii
Harika bir lezzete benziyor.Ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilmuhteşem bir götüntü....
YanıtlaSildaha önce de yazmıştım...
ellerine sağlık tatlım....
hayırlı iftarlar...
tesekkür ederim sirinem .
YanıtlaSilleptopum bozuldu sirinem kücücük birseyden birseyler yazmaya calisiyorum .sayfalar acilmiyor yorum yazmakta zorlaniyorum takilip kaliyor
sevgiler sirinem hayirli iftarlar
Oskari vermis sana bi kere de bene verse yaaa vermesss :)
YanıtlaSilSampiyonsun dedi sana benden duyma :)
tamam duymadim
YanıtlaSilgülen smeiiiil :) sonunda buldum iki noktayi
oooo:))
YanıtlaSiltariff gelmiişş :))
nice 1500. izleyicilere inşallah hemşehrimm:)
yalnız ben bir şeyi anlamadımm canım kardeşim..
bu agar agar nedir?
türkiye de buna muadil olan bir ürün ????
acill cevapp lütfenn..:)
sarıldımm canısı sana..
muhabbetle..
:)
caneeeeem Allah razi olsun
YanıtlaSilcanim agar gar bir tür bitkisel jelatin canim .vejeteranlarin kullandigi
bu konu hakkinda hemen bir podt hazirlayacagim insAllah
alternatifi yok can
sarildim
Canım benim harikasın hele şükür geldi pasta ,
YanıtlaSilçok uğraşmalıymış ben anca senelik izine
çıkmam lazım onu yapmak için:))
mutfak tezgahı tepeleme de bulaşık olur:)))
kocaman öptüm hasretle beklemekteyim:)
Merhabalar...
YanıtlaSilPastaniz harika görünüyor ilk firsatta deneyecegim. Beim size bir kac sorum olacakti. Pastanin cikolatali kenar kismini pek anlamdim :( uzun seritler Yaptiktan sonra kenarina koyarken kirilmazmi? Yada parca parcami kenarini kapatiliyor?? Ve agar agari ben daha önce kullandim ama iyi sonuc allamadim :( püf noktasi nedir acaba?? Simdiden allah sizden razi olsun. Hayirli ramazanlar
evet geldi kugum hayla kirikligi yasamadin degilmi.?
YanıtlaSiladsiz arkadasim .kenarlari icin uzun kagitlar kesecegiz pastamizin kenarinin
yüksekliginin eninde olamali benim yaptiklarim kirilmadi kakao orani düsük olsun biraz kirilmasi cok olmaz
agar agar icinse kismetse bu gün aksam bir post yazacagim tüm bilgiler orada olacak insAllah
hayirli ramazanlar
ablacım bu süper görünüyor :( ama ben yapamam ki bunu..
YanıtlaSilharika,ellerine sağlık..
Selamin aleyküm... Bi sorum olacakti agar agar nerden aliniyor ben ilk defa duyorum agar agar ben almanyadan yasemin
YanıtlaSilMerhabalar..Benim bi sorum olacakti...Yanitlarsaniz sevinirim.. Türkiye de labne peynirinden cok pasta yapiyordum...Ama Almanya da labne peynirinin hangisi oldugunu ögrenemedim...Almanca adini yazarsaniz sevinirim..Simdiden tesekkürler..
YanıtlaSilCybel
hakkinizi helal edin bir süredir giris yapmadim simdi gördüm mesajinizi
Sillabne peynir bildigimiz frischkäse
yani Philadelphia
dua ile
Agar agar nerede bulnur ablam :)
YanıtlaSilnejlacim agar agar almanyada alisveris merkezlerinde var ama türkiyede nerede bulursun bilemiyorum. aktarlari yada pasta malzemeleri satan yerlere sorman gerek yavrucum
YanıtlaSilAgar agar yerine acaba ne kullanabiliriz ?
YanıtlaSilmalesef agar agar olmadan cok zor
Silslm ben sema izmirden size yazıyorum tariflerinizi çok beğendim sadece agar agar ne olduğunu
YanıtlaSilbilmiyorum açıklarsanız sevinirim sevgiler
slm hosgeldiniz tesekkür ediyorum .
Silagar agar hakkinda tüm detay bilgi dolabi katogorisinde mevcut
sevgilerimle
özür dilerim agar agar hakkinda tüm bilgi ne nedir isimli katogoride
Silsimdi bakinca yanlis katagori verdigimi fark ettim
kusura bakmayin
Tatlı tarifleriniz muazzam, gerçekten çok yetenekli biri olduğunuzu düşünüyorum.
YanıtlaSilRahman razi olsun
Silsizler ile deger kazaniyor tariflerim rabbim utandirmasin
selam dua baki muhabbetle