Hayirli aksamlar ola dostlar .
resimde görüldügü üzere karpuzlu pastamiz karsinizda .
dün uzun uzun karpuzla bakistiktan sonra bu hali cikti ortaya :)
verdigi ilhama , ve ellerime verdigi kuvvet ile yaptiran rabbime sonsuz hamdü senalar olsun .
esim tadini cok beyendi . normalinde her yaptigima muhakkak bir kusur bulmalidir kendisi .
Bilirim daha iyisini yapmami ister ,tesviktir bu yaptigi ama yinede moralim bozulur bile bile sinirlenirim bende.
ve sonrasinda
inat edecegimi bilir kendileri ,daha iyisini denerim denerim denerim
ama esim buna birsey bulamadim dedi :)
Pastamizin ismini icindekinin ne oldugunu bilen arkadasimiz koyacak demistim .deeptone arkadasimiz bildi icindekini karpuz dedi . ismini onun koymasini istiyorum, sayet dilerse tabi ..
simdilik karpuzlu pasta diyelim .
10 kisilik oluyor pastamiz .kalibimiz normal uzun kaliplardan ama bir boy büyügünü kullanacagiz .bu ebat ekmek pisirilen kalip oluyor .standart uzun kalip kullanirsaniz malzemeniz fazla gelecektir uyarmis olayim .
malzeme
pandispanyasi icin
4 yumurta
4 yemek kasigi sicak su
200 gr toz seker
150 gr un
70 gr nisasta
1 kahve kasigi kabartma tozu
ic malzemesi
1 ,200 ml karpuz suyu (yarim karpuzu blendirdan gecirerek elde ediyoruz )
1 su bardagindan 1 parmak eksik toz seker
20 gr agar agar
50 gr nisasta
hamura sürmek icin yarim kavanoz ahududu receli
en üzerini kaplamak icinse bir poset kremsanti
1 su bardagi karpuz suyu yine blendirdan gecirerek elde edecegiz
öncelikle özür diliyorum yanlislikla hamur asamali resim silindi resim firindan baslasada firina girinceye kadar ki asama elbet yazilacak
tüm malzemeyi tartilmis ölcülmüs gerekli hersey hazir .firin 200 dereceye ayarlanmis firin tepsisine yagli kagit serilmis simdi baslayabiliriz
yumurtlari ciprma kabina aliyoruz üzerine ,sicak suyu ilave edip yüksek devirde 1 dakika cirpiyoruz.
bir dakika bitimin de ,sekeri yavas yavas ekleyerek, iki dakika da seker eklemesini bitiriyoruz .iki dakikanin sonunda mikseri kapatip un ,nisasta, kabartma tozu karisimini ekleyip, cirpma teli ile alt üst ederek karisitirip tepsiye bosaltiyoruz. sptula ile düzleyip hemen firina veriyoruz 12 -15 dakika pisecek hamurumuz.
biz bu esnada, tezgaha temiz bir bez seriyoruz. üzerine iki yemek kasigi toz seker serpiyoruz .pisen hamurumuzu firindan alip kagidindan tutarak bezin üzerine ters ceviriyoruz .alitindan kagidi cikarip sogumaya birakiyoruz
pasta kalibimizi strecflim ile kaplayalim pastamizi daha sonra cikarmak kolay olacak onunla.
hamurumuzun her yerine recelimizi sürelim .ve hamurumuzu 4 parca kisa yanindan keselim
bir tanesi tabana diger iki tanesi yanlara koyalim ve son bir tanesini üste kapatmak icin bekletelim
karpuzumuzu .kücük kücük dogradiktan sonra derin bir kap icersin de el blendirindan gecirelim hic iri parca kalmamali cekirdekte olmayacak tabii ;)
tencereye agar agari ,nisastayi sekeri karpuz suyunu koyup karistirarark yaklasik kaynadiktan sonra 2-3 dakika pisirin hemen ocaktan cekip sogumaya alin. ara ara karistirmak kaydiyla, birazcik koyulasincaya kadar yani iliyincaya kadar bekletin .tutmaya baslayinca karpuz suyumuz .kaliba bosaltin .malesef bu asamada silindi resimler kalan bir dilim pandispanyayi en üzerine kapatin dogru buzdolabina iyice donmasi icin yaklasik 4 saat dinlendirin üzerini strec flim ile kapatmayi unutmayin
cirpma kabiniza kremsantiyi bosaltin. bir bardaklik yeniden hazirladiginiz karpuz suyunu üzerine ekleyip koyulasincaya kadar cirpin
pastamizi buzdolabindan alip saklama kabina ters ceviriyoruz .üzerini hazirladigimiz krem santi ile kaplayip diledigimiz gibi süslüyoruz servis zamanina kadar buzdolabin da bekletiyoruz. disari da bekletmemeye özen gösterin. dilimleyip soguk soguk servis yapiyoruz .kalan yine buzdolabina
dualariniza talibim dostlar .sizler biliyorusunuz ama bilmeyenler icin tekrar belirteyim tarifi bana ait
bir yerlerde görürseniz bilinki imalat Allahneverdiyse ;)
veren rabbime sonsuz hamdü senalar
çilek mi? ( ama çilek mevsimi bitti)
YanıtlaSilvişne mi?
renklendirici gıda boyası mı?
jöle mi?
tahminlerim bu kadar?
sen söyle canım...
merak ettim :)))
eline sağlık....
Dayatmalı tarif sunumları haaa haince ve zekiceeee :)))
YanıtlaSilNe olabilir ne olabilir..
Kırmızı biber?
Kırmızı jole?
Pancar da olabilir..hmmm..
Bilemedim mi?..
bildim mi??
De bize deeeee :))
Marmelat mı acaba ? yada jole :S
YanıtlaSilboyam sirinem, menekse degil :)
YanıtlaSilazicik daha düsünün
frambuaz karpuz dağ çileği
YanıtlaSil:)
gül.
YanıtlaSilbenim yorumum yok:( hatice
YanıtlaSilframbuaz mı?
YanıtlaSilböğürtlen mi?
ama çok merak ettim :)))
yaz artık canım benim...
erik geldi aklımaa olabilir mi ki
YanıtlaSilbingoooo
YanıtlaSilkim bildi acaba :)
bilen kisi koyacak adini ;) cünki adi yok tarif bana ait
YanıtlaSildeeptone adini sen koyacaksin pastanin :)
YanıtlaSilkarpuzlu pastamiz
karpuz mu??
YanıtlaSilhiç böyle bir pasta duymamıştım...
ama enfeees görünüyor...
ellerine sağlık canım...
biz bilemedik...
bilen arkadaşımı tebrik ediyorum...
kocaman sevgiler...
VAY CANINA!
YanıtlaSilKarpuz çok hoş geliyor kulağa..Ben yetişemedim bilmeceye..Tadını çok merak ettim..
YanıtlaSilkarpuzlu pasta nasil olur diye cok düsündüm ama cesaret bulup deneyemedim:) ellerine saglik ablacim harika görünüyor
YanıtlaSilsevgili hatice senin yorumun spama kaydetmis .yani viruslü görmüs
YanıtlaSilbilgisayarini bir tarama yaptir ablam
ablacim ben iki mesajida telefonumdan yazdim, telefonumada bu mesajin virüs taraması yaptirdim temiz cikti.. ikinci mesajimi neden virüslü görmedi aceba? cünki dedigim gibi ayni telefondan... neyse zaten yanlis tahmindi:D
Silheyoooooo.
YanıtlaSil:)
karpuzluuuuuuu.
fotoğrafı incelemiştim.
YanıtlaSilsanki içinde bi parçalar vardı.
frambuaz veya karpuz parçaları olabilir demiştim.
acaba gül yaprakları mı sonra.
:)
ama yzın karpuz uygun olmalı ivit.
:)
amaaaa kapruz yazmışsın başlıkta.
:)
onu bilmiyom ben karpuzu biliyoom.
:)
taam taam krem şantili karpuzlu pasta veya krem şantili karpuz pastası.
YanıtlaSil:)
senin pastan.
:)
yapılır bu ve hatta yenir.
:)
hepsini tek başıma yerim.
yalnız yaşamanın avantajı.
:)
aklıma gelmedi değil ama sonra yok canım dedim :) yazmadım rengi süper duruyor :)
YanıtlaSilvalla kırk yıl düşünsem karpuzlu pasta yapmak aklıma gelmezdi canım.ellerine sağlık.gayet güzel gözüküyor
YanıtlaSilwayy ellerine sağlık ablacım, harika görünüyor... benim gibi üşengeçler için acaba altı üstü bisküviyle olsa olmaz mı ki :)))
YanıtlaSilEllerine saglik ablacigim,ama sana bir sorum var,bende karpuzu bir keresinde pasta icin ayni senin gibi jöle ve muhallebi olacak seklinde kaynattim,ama tadini hic ama hic begenmedim.pismis kapuzun tadi cok berbatti.bunun tadi nasil.yani ayni benim yaptigim gibi pisirince cok merak ettim.icini böyle yapmasamda,disini mutlaka senin yaptigin gibi yapilan bir pasta yapicam insallah türkiyede.ELLERINE KOLLARINA SAGLIK.
YanıtlaSilSelam can Ablam,
YanıtlaSilnasilsin?
Kusuruma bakma hiç ugrayamadim bu aralar,Ramazan oncesi dikislerimi bitirmek istiyorum,o sebepten blogumla bile ilgilenemiyorum ;)
Ellerine saglik olsun ablacigim,yine dokturmusun masaAllah sana :)
Allah'a emanet ol canim benim,simdiden hayirli,bereketli Ramazanlar olsun insaAllah.
Canımmm ben senin ellerine kurban olayım,
YanıtlaSilabiye de söyle beğenmezsse seni
bana yollasın bana yap sen o pastayı böreği:))
abimin; pışıkk dediğini duyar gibiyim:))
kocaman öptüm azramı ve seni öpücüklere boğdum:)
sevgilerimle can canımm.
dualardasın...
eee bizde denemesek simdi ayip olur demi :))
YanıtlaSilcanlar biraz rahatsizim
YanıtlaSilkismetse daha sonra yazacagim cevaplari
dualara talibim hemde cokca
geçmiş olsun piki tabe dua ederiz.
YanıtlaSil:)
Ablacım, ben geldim. Yazamasamda yinede takibimdesin. Ama inan kimselere uğrayamıyorum. Sana kırgın olmak mı? mümkün mü? Hemde ne için, ne sebeple? Kusuruma bakma ablam seni üzmek istemezdim. Bilemedim öyle düşüncelere dalacağını.
YanıtlaSilPastana gelince tek kelime ile harika... Ellerin dert görmesin. Eminim tadına harikadır. Yiyenlere şifa olsun.
Ama benim gibiler sadece uzaktan bakar bu pastaya. Agar agar kıvam arttırıcı dimi Ablacım? Ben allerji hastası olduğumdan kimyasallara küsüm. Sonra onlar beni kaşındırırda hastanelik olurum ben. Sonrada gelsin çifte çifte kortizonlar kabartılarım dinsin diye.
Rahatsızmışsın abla. Yaradanım şifa nasip etsin dileyen herkese, sanada banada şifa versin.
Sevgiyle kal ablam.
canlar Allah razi olsun yorumlarinizla yanliz birakmadiniz beni
YanıtlaSilhatice @ bilmiyorum neden o mesajini viruslü gördü :(
eflatun @ büskivi ile denenmistir ve sonu hüsrandir. uyardim bak ona göre :)
leyla @ benim yaptigim gayet lezzetli oldu karpuzun saf tadini alabildik yani bir aksaklik yok denemeni tavsiye ederim ablam
pasam sayfanda en kisa zamanda görmek istiyorum ona göre ;)
boyam ,pinar, mihriman, siyah kugum, tasarimin renkleri, sirinem,nursen ve menekse hepinize kucak dolusu sevgiler .
deeptone senden birsey istesem hakkini helal ederek
su kelimelerini tam yaz sudoku cözmek kadar ugrastiriyor beni :)
pastama güzel bir isim bulmani istiyorum ok
Allaha emanet olasiniz
krem şantili karpuzlu pasta
YanıtlaSilkrem şantili karpuz pastası.
kremalı karpuzlu pasta.
kremalı karpuz pastası
sen birini seç artık.
:)
bir de, başlıkta yanlış yazmışsın.
karpuzlu olacak ama kapruzlu yazmışsın.
:)
sen mutfaktan çıkamıycaksın bu gidişle bu bana çok ilginç gelen tariflerden dolayı.
:)
tamam anlasilmistir efendim :)
YanıtlaSilhemen degistiriyorum ve birisini sectim .
sevgiler
ya baksana.
YanıtlaSilbugün bir iftar yazısı yazdım ama komik.
yorumdan tıklayıp okusana zamanın olursa.
:)
hoşuna gidecek mi bakalım.
:)
Bu çok ilginç bir pasta olmuş
YanıtlaSilve de zahmetli!
:-)
çok harika görünüyor :)
YanıtlaSilkarpuzlu pastayı ilk defa duyuyorum,ilk fırsatta bizde yapıcaz inşaallah :)
sevgilerle :)
Muhteşem bir pasta olmuş,ellerinize sağlık...
YanıtlaSil