hayirli geceler dostlar
neden mentoren?. mentoren ne demek?.
mentoren egitmen demek .gecen pazartesiden itibaren süren bir haftalik bir kursumuz vardi medya egitmenligi.
sükür tamamlandi görmüs oldugunuz pastayi ilk oraya yaptim, son gün berberce yemek ve kursun bitimini kutlamak icin . arkadaslar tarafindan cok beyenilmesine ragmen icime sinmeyen bazi noktalari degistirmek icin bir kez daha yaptim .ve bu sefer diledigim gibi oldu elhamdülillah .
hamurundan dizaynina tarifi bana ait .
isminide o haftanin anisina kalsin diye mentoren koyduk .aslinda uyduda bu pastaya bir cok yeniligi bu pastada denedigim icin bir nevi bana egitim veren bir pasta oldu sizler icinde egitmen olmasi dilegi ile malzemeler söyle
taban keki icin
2 yumurta
125 gr seker
100ml süt
100 ml siviyag
150 gr un
20 gr cikolata kakao orani yüksek olsun
yarim pk kabartma tozu
seftali jölesi icin
5 yemek kasigi toz seker
30 gr agar agar
700 ml konservenin suyu ile tamalanmis su
1 büyük kutu konserve seftali kompostosu
.
2 poset krem santi
bir bucuk bardak soguk süt
200 gr krempeynir
20 gr rendelenmis cikolata
kenarlari icin 250 gr kedidili büskivi
büskivileri islatmak icin iki bardak kadar soguk süt
süsleme icin eritilmis cikolata
kekimizi yapmak icin öncelikle cirpma kabimiza yumurta ve sekeri koyup homojen bir kivam alincaya kadar cirpiyoruz icersine sivi yagi sütü ekleyip kabartma tozu karistirilmis unu koyup karistiriyoruz .yagli kagit serilmis kelepceli 26cm kalibimiza döküyoruz
üzerine rendelenmis cikolata serpistiriyoruz
isitilmis 180 derece firinda yaklasik 25 dakika pisiriyoruz pisen kekimizin kelepcesini cikarip sogumaya birakiyoruz
seftalileri süzelim yanliz suyunu atmayalim ocaga tenceremizi koyup icersine agar agari sekeri
konserve suyunuda 700 ml olacak sekilde su ekleyerek tenceremize bosaltiyoruz .kaynayinca icersine dogradigimiz seftalileri ekliyoruz. bir kac tasim da bu sekliyle kaynatalim
ocakta iken seftali jölemizi el blendiri ile cekiyoruz iri parca kalmamali
seftali jölemizin 4/3 nü cam bir tepsiye döküp buzluga koyuyoruz. disarida bekletirsek donmasi uzun zaman alabilir buzlukta ise cok kisa sürede sertlesecektir geri kalani jölemizin üzeri icin bekletiyoruz
donan jölemizi kücük küpler halinde kesiyoruz
bu haliyle bile cok güzel geldi gözüme eklemeden edemedim resimi :)
soguyan kekimizin etrafina cember gecirelim .kenarlarda bir büskivi girecek kadar bosluk olmali
büskivi tabana kadar degmeli
sonra kenarlarina süte batirdigimiz büskivileri dizelim
cirpma kabimiza sütü ,krem santiyi koyup katilasincaya kadar cirpalim.
sonra icersine krem peynirinide koyup iyice karistiralim
kremamiza seftali jölemizi ekleyip spatula yardimi ile dikkatlice karistiralim
parcalamak yok ;)
yerken arada agzimiza cikolata parcalari gelecek ya cikolatayi da ilave ediyoruz
hani seftali jölemizin hepsini dökmemistik tepsiye,o kalan jölemizi de pastamizin üzerine döküp
düzlüyoruz
süsleme icin buzdolabin da en az 4 saat dinlediriyoruz daha sonra cemberi cikarip dilediginiz gibi süsleyip dilimleyerek servise sunuyoruz
dilimledikten sonra cektim asagidaki resimi ;)
Yaaaaaaa o yakında bu yakında bak intikamım acı olacak bebişim:))
YanıtlaSilçok harika görünüyorya var ya Sevil'in öyküsüsnü öyle bir yerde bırakıcağım ki çatır çatır çatlayacaksın:)))
kocamannn öptümmmm
özledim!
:D :D
YanıtlaSilheyecan olsun azicik .iste bende böleeee bekliyorum sevili
özledim sarildim
Ama canım ben neden her zaman yazamıyorum biliyorsun:( banne ya : ))
YanıtlaSilAllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahııııımmmmmmmm!
YanıtlaSilAllahım Ya Rabbim..
..sonra da yataktan düştüm..rüya bu dimi??
Melegim nasil bir guzelliktir bu :) gozum diger tarifi beklerken, bunuda da beklemeye aldim..heyecanla beklemedeyim yani :) ozlemle opuyorum seni gulum..
YanıtlaSilharika görünüyor, ama ben bu kadar uğraşabilir miyim ondan endişeliyim :) canımın çektiğiyle kalıyorum (:
YanıtlaSilEnfes görünüyor.
YanıtlaSilSanki bir şaheser:)
Ellerine,emeğine sağlık canım.
Bu ara böyle nefis görüntülere iç geçirmekle yetineceğim sanırım:)
Muhabbetle..
değişik bir pasra tarifi olmuş...
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım...
kocaman sevgiler....
vayyyy.harika bir görüntü arkadaşım.ellerine sağlık.takipteyim.sevgiler.
YanıtlaSilBu tarifi kaç kez yorumlayacağım Allahımmmm içim gitti içineeeeeeeeeeeee...
YanıtlaSilŞA-HA-NE!!!!!!!
canimsin .
YanıtlaSilasagida iki tane merdiven ustasi calisiyor .kendim yerken bogazima dizildi öylede sicak ki hava .
sevindirmedim seytani birer dilim soguk soguk kesip kahve ile servis ettim kendilerine
sadakanin büyügü kücügü olurmu elbet olmaz akabinde dua ettim
sanada ellerimle yedirmeyi nasip eylesin yaradan
Heyyyyooo:))) ama bu muhteşemm,ne olurdu can tanem şurada yakınımda olsan da ben beceremediğim pastalarımdan sana yedirseydim:))
YanıtlaSilseviom seni, bizi karşılaştıran Yaradana şükürler olsun..
ablacim muhtesem bi pasta ellerine saglik:) yarin veya ertesi gun yapmayi dusunuyorum insllh:) krempeynir frischkäse oluyor degilmi? hayirli aksamlar..
YanıtlaSilevet haticem krem peynir frischkäse oluyor
YanıtlaSilhayirli geceler canim
yazmissin bana
kusura bakma görmedim hakkini helal et
Tmm ablacim sagol:) önemli degil ablacim varsa helal olsun:) hayirli geceler:*
YanıtlaSilİsmi cismi muhteşem bir pasta ,ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar ,sevgiler..
canim ablam ya ben senin hizina yetisemiyorum:) neler kacirmisim ben neler simdi bebek uyudu digerleride babalariyla disari cikti sayfana bakmak ancak nasip oldu :) bu ne güzellik böyle ya ben bunu yapmasam catlarim simdi:))
YanıtlaSilBayramda ya hamburga halamiza yada stutgarta abimlere gidecez, stutgarta gelirsek seninle mutlaka görüsmek isterim ablam
:) estafurullah
YanıtlaSilyapiyorum iste kendimce birseyler, beyeniliyorsa ne mutlu bana
ve sen sen yaparsin iki ara bir dere derlerya tabiri caizse .
ama simdi cok üzüldüm pasam kismetse türkiyeye gidiyorum bayrama oradayim
tüh diyorum simdi tüh ki ne tüh :(
Merhaba,pastaniz cok guzel emeginize saglik.Bu pastayi arkadasima supriz dogumgunun de yapmak istiyorum labne peyniri yerine mascarpone koysam olurmu acaba?
YanıtlaSilmerhaba fotos .hosgeldin
YanıtlaSiltesekkür ediyorum .
elbette deneyebilirsin ama bu risk senin ;)
pasta demek hayal dünyasi demektir canim sen karar vermelisin
acizane fikrim kremsanti zaten yagli bir yapiya sahip, peynir onu biraz kiriyor .
denersen sayet sonucu paylasirsan sevinirim
kolay gelsin sevgilerimi gönderiyorum
Ben fransada yasiyorum burda labne peyniri bulamadigim icin sormustum.Riske girmekte istemiyorum.Acaba ricotta peyniri nasil olur sizide mesgul ediyorum ama bu pastayi yapmak icinde sabizsizlaniyorum:))
YanıtlaSilhiim ozaman secme sansin yok sevgil fatos
YanıtlaSilmecburen maskarpone kullanacaksin .
belki dahada güzel olur ;)
ricotta peyniri belki diyecegim ama elekten gecirmen gerekebilir birde tuz orani nasildir bilemiyorum :(
maskarponda karar kilalim sevgili fatos riski en aza indirmis oluruz
ve rahatsizlik vermiyorsun severek yaziyorum
muhabbetle
Hayırlı günler ben sitesinizi bikaç haftadır takip ediyorum.çok güzel tarifleriniz var.Ellerinize sağlık.Ben bu pastayı yapmak istiyorum ama agar agarı bulamadım onun yerine nişasta kullanılabilir mi? Kullanılırsa nekadar katmalıyım.Şimdiden cevap için teşşekür ederim.
YanıtlaSilisimsiz arkadasim .
YanıtlaSilhosgeldiniz .malesef size cevabim olumsuz olacak bu konuda birincisi nisasta ile denemedim ama bu katiliga ulasacak kadar kullansak bile nisastayi görüntü ve lezzet degisecektir
bence denemeyin .
yaptiginiz masrafi cöpe atarsaniz cok üzülürüm
selam ve dua ile
Tekrar merhaba,seftali pastasini yaptim arkadaslarim cok begendiler gunlerdir hala devam etmekte ovguleri buda beni cok mutlu ediyor acikcasi:)))yakin zamanda franbuazli denemek istiyorum.Sizi takipteyim sevgiyle kalin:))
YanıtlaSilfatos beni cok mutlu ettin canim Rabbim razi olsun..
YanıtlaSilsizlerden olumlu sonuclari ve beyenilmesi ve en önemlisi bana bunu bildirmeniz en güzel mükafatim oluyor iyiki varsiniz
sevegilerimi gönderiyorum fatos
Muhteşem bir şey olmuş. Hayran kalmamak elde değil...
YanıtlaSilslm lar ben ebru sayfanızı tesadüf eseri dün buldum ve hemen pastanızdan bikaç fikir alarak yaptım.zaten hiçbir tarife baglı kalamıyorum malesef .hemen kendimce degiştiriyorum şeftali yerine vişne kullandım.kremayla beyaz kürvetür çikolatayı erittim labneyle çırptım ama eşim sabırsılanıp bekletmeden yedi ve çok güzel olmuştu. emeginize saglıkkk
YanıtlaSilpastaniza bayildim bende demek istiyorum ama agar agarim yok onsuz denesem olurmu cevap yazarsaniz sevinirim
YanıtlaSil@Adsız
YanıtlaSilMalesef olmuyor tutmasi gerek bir sekilde
sevgiler
Mükemmel mükemmel maaşşalh sübhanallah
YanıtlaSilMerhaba agar agar ne oluyor? yardımcı olursanız çok sevinirim ... sevgiler
YanıtlaSilserpil hanim blogumda ne nedir isimli katagoride isledim agar agari
YanıtlaSiltüm bilgiler mevcud oraya bakabilirsiniz
sevgiler
agar agarı nereden alabilirim acaba?
YanıtlaSilMerhaba sıtenızı tesadufen kesfettım ve cok begendım cok degısık tarıflerınız var en kısa zamanda deneyecegım emegınıze saglık bırde bu tarıfte 30 gr agar agar
YanıtlaSil700 ml konservenin suyu ile tamalanmis su
1 büyük kutu konserve seftali kompostosu bunları nereden bulabılırız sımdıden tskler
Bir saati aşkın bir süredir takılıp kaldım blogunuza,bakmakla doyamadım desem yeridir.Ne harikalar çıkmış ellerinizden hepsine bayıldım.Keşke bende bu kadar marifetli olabilseydim valla çok imrendim.
YanıtlaSilElleriniz dert görmesin bundan böyle bende takipteyim
Allah'a emanet
Allah Razi olsun .Hosgeldiniz
Silacizane yapilanlar maharet bakan gözün güzel bakisinda
basimla beraber
muhabbetle
Ahh ablam canim ablam yine olmus Saat gecenin 00.12 si ben yine Burda kaptirmisim senin tariflere
YanıtlaSilMasallah,Barekeallah Cenab-i Hak'in saliha kullarindan olasin insaallah.
Muhabbetle kucakliyorum ablacim.
Pastanız çok güzel olmuş ellerinize sağlık,agar agar türkiyede varmı? onun yerine acaba alternatif ne kullanabiliriz? sevgiyle kalın.
YanıtlaSilhosgeldin sevgili marinberil
Silmalesef altarnatifi yok agar agar bitkisel bir jelatin bu kivami tutturabilmek onunla mümkün oluyor .türkiyede varmi bilmiyorum pasta malzemesi satan yerlere yada büyük firma olan aktarlardan talep etmek gerek sanirim .
selam ve dua ile
İnşallah yapma fırsatım olur. Çok güzel bir görüntüsü var.
YanıtlaSilnasıl olmuş da ben bu bloğu hiç farketmemişim aklım almıyor!!!! elinize sağlık yanlız göz hakkı ama yaa:))
YanıtlaSilHosgeldin bloguma gönlüme sevgili elif
Silcok tesekkür ediyorum
bundan böyle güzelliklerde bulusmak ümidi ile diyorum
baki muhabbetle
sitenizdeki tarifler gerçekten çok çok güzeller. Sizi takip edeceğim artık :) bu arada mümkünse benim blogumu da takipleriniz arasına ekleyebilir misiniz ? Şimdiden Allah razı olsun. Hayırlı günler diliyorum
YanıtlaSilcok tesekkür ediyorum aysel hanim hosgeldiniz
Silelbette iadeyi ziyarete gelecegim insallah
rabbim hepimizden razi olsun
baki muhabbetle
selamlar tarifte jole yapilirken 30gr agar agar var bu ne demek anlamadim
YanıtlaSiltarifteki agar agar bitkisel jelatin oluyor :)
Silsevgiler