hayirli günler dostlar dalyan köfte tarifim yaklasik 24 yill öncesinde kaydettigim bir tarif .
kendimce bazi seyler ekleme ve cikarmalarim sonucunda ne kadar orjinal kalmistir bilemiyorum .
bildigim tek sey davet sofralarinda müthis bir lezzet ikrami kolay göze hos ve bereketli .
vakit darligindan hemen tarife geciyorum kolay gelsin
malzeme.
kiyma harci icin
1 kg az yagli kiyma
2 adet kurusogan
3 dilim bayat ekmek ici
3yumurta
tuz ve karabiber
2 kahve kasigi dolusu hardal harca sürmek icin
ic malzemesi
1 iri patates
1 orta boy havuc
3 haslanmis yumurta
bir avcunuzun dolusu bezelye dondurulmus yada konserve
üzerine sürmek icin
1 yumurta
3 yemek kasigi margarin
sosu
4 orta boy domates
2 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi siviyag
tuz karabiber
dalyan köftemizpisince firindan alip bir parmaktan biraz kalin olarak dilimliyoruz üzerine sosunu gezdirip servise sunuyoruz
yanina ister pilav, ister makarna ,isterseniz püre .arzunuza kalmis artik
sevgilerimi birakiyorum dostlar afiyet olsun dualariniza talibim
kendimce bazi seyler ekleme ve cikarmalarim sonucunda ne kadar orjinal kalmistir bilemiyorum .
bildigim tek sey davet sofralarinda müthis bir lezzet ikrami kolay göze hos ve bereketli .
vakit darligindan hemen tarife geciyorum kolay gelsin
malzeme.
kiyma harci icin
1 kg az yagli kiyma
2 adet kurusogan
3 dilim bayat ekmek ici
3yumurta
tuz ve karabiber
2 kahve kasigi dolusu hardal harca sürmek icin
ic malzemesi
1 iri patates
1 orta boy havuc
3 haslanmis yumurta
bir avcunuzun dolusu bezelye dondurulmus yada konserve
üzerine sürmek icin
1 yumurta
3 yemek kasigi margarin
sosu
4 orta boy domates
2 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi siviyag
tuz karabiber
öncelikle ic malzememizi hazirlayalim
yumurtalari haslayip sogumasi icin bekletin .
bir tencerede soydugunuz patatesi ortadan bölerek
havucu soyup dogramadan ve bezelye dondurulmus kullanacaksaniz sayet onuda ekleyerek
üzerine bir bardak su ilave edip kapagini kapatip 15 dakika haslayin
sürenin sonuna dogru suyunu cekmis olacaktir . ocaktan cekip sogumaya birakin
kiyma harcimiz icin tüm malzemeyi bir kapta güzelce yogurun iyce özlessin
firin tepsinize alufolye yayin tüm kaplasin
bu folyoyu sarma islemini kolaylastirmak icin kullaniyoruz .
üzerine kiyma haricini koyup.elinizle yayin tam firin tepsisi ebatina gelince
inceligi de denk gelecektir.
normal firin tepsisi olmali kücük firin tepsileri degil
kiymanin üzerine hardali sürün ince bir tabaka halinde olacak ekleme yapmayin
düses dogradiginiz patatesleri
uzun dogradiniz havuclari ve dilimlediginiz yumurtlari tam harcin ortasina dizin
bezelyeyi de ekleyin
folyonun kenarindan tutarak önce bir tarafini kapatin daha sonra diger tarafini
verev olarak koyarken köftemizi, folyoyu cekip kapanan tarafi alta getiriyoruz ki göründü güzel olsun acilma olmasin
erittigimiz margarinden 4 kasik tepsiye sürüyoruz
köftemizin üzerine cirptigimiz bir yumurtayi sürelim firca yardimi ile .
isittigimiz 230 derece firinda yaklasik 45 dakika yani kizarana kadar pisirelim
arada kenarina biriken yagindan sürerseniz fazlada kurumaz burada
soso icin kalan margarine bir iki kasik siviyag ekleyin salcayi ekleyin
o kavrulurken orta ateste domatesleri yikayip rendeleyin hemen tavaniza ilave edin
kapagini kapatmadan önce tuz karabiber ekleyin
suyunu cekinceye kadar domates orta ateste pisirin ocagi kapatin
servise kadar sicak tutun
dalyan köftemizpisince firindan alip bir parmaktan biraz kalin olarak dilimliyoruz üzerine sosunu gezdirip servise sunuyoruz
yanina ister pilav, ister makarna ,isterseniz püre .arzunuza kalmis artik
sevgilerimi birakiyorum dostlar afiyet olsun dualariniza talibim
Ellerinize kollarınıza sağlık,harika görünüyor! Köftenin en şık biçimi bence.. Kocaman sevgiler :)
YanıtlaSilof ne güzelde olmus bu böyle ya, ben sade köfte yapiyorum herzaman benim cocuklar icinde maydanaz bile görseler yemiyorlar :(.
YanıtlaSilEllerine saglik ablacim
Köftene sana anlatımına ne desem ki yaaaa bideneeeeem maşallah muhteşem görünüyor kendisiyle yarışan insan :)
YanıtlaSilOooooooptums ;)
sunum harika...
YanıtlaSiltadına zaten diyecek sözüm yok...
ellerine sağlık canım...
Hangi tarifinizi denediysem bayıldı yiyenler. Yine müthiş görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler!
YanıtlaSilMuhteşem olmuş. Ellerinize,emeğinize sağlık. Görüntüsüde iştah açıyor.
YanıtlaSilSaygılar..
DALYAN KÖFTEYİ BENDE SIK YAPARIM
YanıtlaSilÖZELLİKLER RAMAZANLARDA
AMA SİZİNKİ AYRI BİR GÜZEL DURUYOR.
ELLERİNİZE SAĞLIK
ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN
yorumlariniz icin hepinize ayri ayri tesekkürlerimi sunuyorum canlar
YanıtlaSilacele ile yazip ciktim
imla ve harf hatalarindan dolayi özür diliyorum
sevgiler hepinize
Bu köfeteyı bizim evdekilerde çok sevıyor.Çok güzel olmuş ellerıne saglık.
YanıtlaSilşahane görünüyor, ellerine sağlık bir taneemm :).
YanıtlaSilMaşallah ne hoş siten var, hakikaten çektiğin fotoğraflara bayılıyorum :) Bu tarif de oldukça iştah açıcı görünüyor ,ellerine sağlık .
YanıtlaSilAcıktım ama :) çok lezzetli görnüyor , haşlanmış yumurta nasıl bir tat verdi merak ettim doğrusu
YanıtlaSilben çok severim ama epeydir yapmadığımı farkettim,öyle lezzetli görünüyor ki,eline sağlık..
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbayılırııım.
YanıtlaSilnot aldım aklımda olsuun.
:)
konusan balon .sevgiler arkadasim tesekkür ederim
YanıtlaSilmor menekse ;) kokmadigini garanti edebilirim
Mehtap .bende uzun zamandir yapmamistim nerden estilerse estiler
ama galiba iyi oldu .
mutfaga buyrun, sagol canim bendende sevgiler
deep buyur gel
hepinize ayri ayri tekrar tesekkür ederim
Eskiden yemek kitapları olurdu ve muhakkak her kitapta dalyan köfte..Yemek yapmayı kitaplardan öğrendim ama hala yapmadım dalyan köfte çok ilginç değil mi:)
YanıtlaSilHemen hemen her hafta yiyorum:))
YanıtlaSilama senin ellerinle hazırladığın yemeği yemeyi
çoooooooooooooooook isterdim,
sevgilerimle özlemle sarıldım canım.
köfte harika görünüyor ellerinize sağlık acaba yumurta ve kıyma tadı bir arada hoş oluyor mu daha önce hiç tatmadım ama sunum görsellik iştah açıcı harikaa
YanıtlaSil