es selamü aleyküm dostlar hayirli aksamlar ola
günü verimsiz gecirmemek adina birseyler yaptim .
ceyizime alinan firinin icinden cikan bir kitapcikdan bir tarif var sizlere .
yani 26 sene öncesine dayanan bir tarif krem karamel .
gercegi söylemeliyim , krem karamel ile aram fazla iyi degildir.. ama ne hikmetse ,esim cok sever .
tezat olmali ya denge kurulmali ya :) cok uzun zamandir yapmadim bu sebeble de blogum da da yok. eminim ki tutkunu coktur .cünki cok restorant da menülerde bulunur hep vardir
hadi benim blogumda da bulunsun ozaman .
gerekli malzeme ile 8 kücük kase cikiyor
1 litre süt
8 yumurta sarisi
200 gr toz seker
1 pk vanilya sekeri
karameli icin
100 gr toz seker
4 -5 yemek kasigi dolusu su
isittiginiz 160 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirin
pisen tatlimizi disarida biraz soguttuktan sonra buzdolabina koyalim 4 saat sonra kalibin kenarlarini bicakla siyirarak bir tabaga ters cevirelim .(dikkat edin karemel sivi oldugu icin dökülebilir )
günü verimsiz gecirmemek adina birseyler yaptim .
ceyizime alinan firinin icinden cikan bir kitapcikdan bir tarif var sizlere .
yani 26 sene öncesine dayanan bir tarif krem karamel .
gercegi söylemeliyim , krem karamel ile aram fazla iyi degildir.. ama ne hikmetse ,esim cok sever .
tezat olmali ya denge kurulmali ya :) cok uzun zamandir yapmadim bu sebeble de blogum da da yok. eminim ki tutkunu coktur .cünki cok restorant da menülerde bulunur hep vardir
hadi benim blogumda da bulunsun ozaman .
gerekli malzeme ile 8 kücük kase cikiyor
1 litre süt
8 yumurta sarisi
200 gr toz seker
1 pk vanilya sekeri
karameli icin
100 gr toz seker
4 -5 yemek kasigi dolusu su
öncelikle karemelimizi yaparak baslayalim
temiz mümkünse teflon bir tavaya toz sekeri koyup ocakta erimeye birakalim
karistirmayalimki topaklanmasin
kaliplarimizi parmagimizi siviyaga batirip cok hafif olmak kaydi ile yaglayalim
altin rengine dönen sekerimize suyu ekleyip karistiralim dikkat edin yanmayin sicrayabilir
sivi hale dönünce ocaktan alalim sekeri cok yakmayin yoksa aci olur
karemelimizden kaplara kasik yardimi ile paylastiralim
yumurta sarilarin ve sütümüzden aldigimiz bir bardak süt ile cirpalim
sütü tencereye koyup kaynatalim kaynayinca sekeri ilave edip karistirarak eritelim ayni esnada vanilyayida ekleyin cirptiginiz yumurtalari yavasca ilave edip karistirin
kaselerimize paylasitirin
bir derin tepsiye kaseleri koyup kaynattiginiz su ile tepsiyi yarisina kadar doldurun
isittiginiz 160 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirin
pisen tatlimizi disarida biraz soguttuktan sonra buzdolabina koyalim 4 saat sonra kalibin kenarlarini bicakla siyirarak bir tabaga ters cevirelim .(dikkat edin karemel sivi oldugu icin dökülebilir )
servise sunabilirsiniz
afiyet olsun dualara talibim dostlar
OF OF OF YANI BAŞKA SÖYLEYECEK BIR ŞEY BULAMIYORUM,ELLERİNE SAGLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR BENDE MUTLAKA YAPMALIYIM.
YanıtlaSilBen senin ellerini neden bu kadar cok ozluyorum :(
YanıtlaSilTarife gelince...
OH LA LA!! diyom baska da bisey demiyorum..
Hmmmmm cok lezzetli gorunuyor ablacim
YanıtlaSilbayılırım..ellerine sağlık..çok güzel gözüküyor....
YanıtlaSilallah bize de bundan versin!
YanıtlaSilyalnız bi sorum olacak; yumurtaların artan beyazını napıcaz yav o.O
heden cooook tesekkür ederim canim
YanıtlaSilBoyam ben senin herseyini özlüyorum
sagol leylacim sevgiler
sonu garanti tarifler .tutkunu cok biliyorum ;) muhabbetle canim
semmacim ben dolaba kaldirdim .israf yok degilmi ;) onuda degerlendirecegiz
hemen degerlendireyim diyorsan makarnayi hasladiktan sonra yagini hazirliyorsun ya hemen o beyazlari koy isinan yagin icersine tüm sekli ile pissin baharat katmayi unutma .sonra catal yardimi ile kes üzerine makarnayi ekle sonra bol pul biber ek maydanoz dogra afiyetle ye can :)
ama ben baska birsey yapicam o beyazlari :))
muhabbetle canlar sizleri seviyorum iyiki varsiniz
vaya arkadaş. nası bi makarna tarifiymiş o.
YanıtlaSilaynen benim sevmedigim seyi esim sever benim sevdiklerimide esim sevmez :)))
YanıtlaSilKrem karamelle pek aram yoktur ama ayni pastanelerdeki gibi yapmissiniz bravo valla
ivit, tutkunu çok.
YanıtlaSil:)
not aldım.
:)
Krem karamelin bende bir anısı var :) Küçükken ablam krem karamel yapacak diye bakkala süt almaya göndermişti beni. Ben de bir heves koşa koşa gittim. Geri dönerken de süt şişesiyle beraber düş, kes sen elleri bilekleri. Ne zaman görsem o günü hatırlarım. Ama çok severim. Karamelli ya, hiç hayır diyemem. Ev yapımı gibisi de yok hiçbir yerde. Ayrıca o delik delik görüntüsü de çok hoş. Çok şirin göstermiş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsemma :))
YanıtlaSilfransali gelin denge iste böyle saglaniyor canim ;)
deep bitiyorum su ivit ine :)
denizim kötü bir ani birakmis sana :(
tesekkür ederim hepinize
Ne güzel görünüyor öyle benekli benekli krem karameller..
YanıtlaSilBende bu şekliyle denememiştim kekli versiyonunu yapmış çokta beğenmiştim..
Biraz yumurta sayısı insanı korkutsa da her güzelin vardır bir olumsuz yönü diyerek yapmalı..
Ellerine sağlık becerikli ablam..
bu ne güzel birşey böyle...
YanıtlaSilcanım çekti :((
zaten karnım aç :)))
ellerine sağlık canım...
Ömrümde bir kez yedim, bir daha da yemeye niyet etmedim, yumurta kokusu bariz bir şekilde rahatsız ediyor beni.:(
YanıtlaSilAma görüntü çok güzel yaa:) üstelik de karamele bayılırım, yumurtasız olanı var mıdır?:))
Yumurtaların beyazıyla beze yapabiliriz..:)
missssssssssss gibi tatli kokuyor yine blogun :)) ellerine saglik
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
tesekkür ederim güzel gülüm
YanıtlaSilsevgiler ablam