öncelikle böyle bir tarifi yayinladimmi bilemiyorum dostlar .
insanin sayfasinda varmi yokmu karmasasi yasamasi ne zor is.
birazda düsünmeden edemedim. tarif yayinlamasam da eskilerimi gün yüzüne cikarsam ?
hani insan eskilerini biriktirdigi bir odasi vardir. ya en yukari da yada en asagidadir bu yer .
caninizin sIkIldigi bir gün gider karistirir . unuttugu neler gelir eline, üzülür sevinir .bende öylesine duygular yasadim böyle bir tarif mevcutmu blogumda diye gezinirken...
eskiye dair paylastiklarim kimlerin dikkatini cekiyor? acaba deneyen, begenen dualarina katanlar varmi diye düsündüm .
eskilerime nasil gidilir ? sag asagi da blog kilerime tikladiginiz zaman ,aylara göre ayrilmis olarak cikacak karsiniza .
sizde gezinirseniz sayet oralar da bulduklariniza sevinecek yada üzülecekmisiniz ?
bir yorumunuzla tabelam olursaniz sevinirim .
salatamiza gelince misafirlerim icin hazirladigim haliyle cok begenildi .. sosun tarifi bana ait karnabahara uygulamakda son icadim :))
bir mecburiyetim var ama asla fazladan bir saniye haslamayacaksiniz, boykota girerim ona göre..
ezilmis cirki cikmis karnabahar yada brokoli görmek istemiyorum. bu salatanin olmassa olmazi budur
hadi kolay gelsin
malzeme
yaklasik 600 gr brokoli yada karnabahar ben biraz ondan biraz ondan yaptim
1 su bardagi süzme yogurt
1 su bardagi mayonez
2 yemek kasigi sarimsakli sirke (tarifi gelecek )benim dolabimda daima hazir ve nazir bekler kendileri ;)
tuz karabiber
ve bir tutam nane
yapilisi
öncelikle özür diliyorum aceleden haslama bölümlerini kareleyemedim
karnabaharin ciceklerini yada borkolinin mümkün oldugunca lokma boyutunda ayiriyoruz. saplarinin sert yerlerini dahil etmeyelim
bir tencereye yikayip koyuyoruz. üzerine biraz sirke gezdiriyoruz ki kararmasin ;) tuzunu da unutmayalim
bir su bardagi su koyup kapagini kapatiyoruz kaynayinca tam tamina 12 dakika hasliyoruz kapagi acmak yok.
12 dakikanin sonunda ocaktan alip hemen süzüyoruz soguk suya tutayim demeyin keserim yayini :)) servis tabagina aliyoruz sogumasina fazla firsat vermeden
sosunu hazirlayalim
sarimsakli sirke icin acele edenler, bu salata icin sirkeyi iki kasik kullanip bir dis sarimsak ezebilirler yogurdun icine
ayrica birseyi yazmadan edemeyecegim karnabahar pek cok kisi tarafindan sevilmez ama müthis bir sebzedir
omega 3 iceren tek sebze diyebiliriz
tüketin tükettirin .
afiyet olsun dualara talibim
insanin sayfasinda varmi yokmu karmasasi yasamasi ne zor is.
birazda düsünmeden edemedim. tarif yayinlamasam da eskilerimi gün yüzüne cikarsam ?
hani insan eskilerini biriktirdigi bir odasi vardir. ya en yukari da yada en asagidadir bu yer .
caninizin sIkIldigi bir gün gider karistirir . unuttugu neler gelir eline, üzülür sevinir .bende öylesine duygular yasadim böyle bir tarif mevcutmu blogumda diye gezinirken...
eskiye dair paylastiklarim kimlerin dikkatini cekiyor? acaba deneyen, begenen dualarina katanlar varmi diye düsündüm .
eskilerime nasil gidilir ? sag asagi da blog kilerime tikladiginiz zaman ,aylara göre ayrilmis olarak cikacak karsiniza .
sizde gezinirseniz sayet oralar da bulduklariniza sevinecek yada üzülecekmisiniz ?
bir yorumunuzla tabelam olursaniz sevinirim .
salatamiza gelince misafirlerim icin hazirladigim haliyle cok begenildi .. sosun tarifi bana ait karnabahara uygulamakda son icadim :))
bir mecburiyetim var ama asla fazladan bir saniye haslamayacaksiniz, boykota girerim ona göre..
ezilmis cirki cikmis karnabahar yada brokoli görmek istemiyorum. bu salatanin olmassa olmazi budur
hadi kolay gelsin
malzeme
yaklasik 600 gr brokoli yada karnabahar ben biraz ondan biraz ondan yaptim
1 su bardagi süzme yogurt
1 su bardagi mayonez
2 yemek kasigi sarimsakli sirke (tarifi gelecek )benim dolabimda daima hazir ve nazir bekler kendileri ;)
tuz karabiber
ve bir tutam nane
yapilisi
öncelikle özür diliyorum aceleden haslama bölümlerini kareleyemedim
karnabaharin ciceklerini yada borkolinin mümkün oldugunca lokma boyutunda ayiriyoruz. saplarinin sert yerlerini dahil etmeyelim
bir tencereye yikayip koyuyoruz. üzerine biraz sirke gezdiriyoruz ki kararmasin ;) tuzunu da unutmayalim
bir su bardagi su koyup kapagini kapatiyoruz kaynayinca tam tamina 12 dakika hasliyoruz kapagi acmak yok.
12 dakikanin sonunda ocaktan alip hemen süzüyoruz soguk suya tutayim demeyin keserim yayini :)) servis tabagina aliyoruz sogumasina fazla firsat vermeden
sosunu hazirlayalim
yogurdu mayonezi sirkeyi tuzu karabiberi ve naneyi bir kaba koyup karistiriyoruz
salatamiz ilikken üzerine gezdiriyoruz
sarimsakli sirke icin acele edenler, bu salata icin sirkeyi iki kasik kullanip bir dis sarimsak ezebilirler yogurdun icine
ayrica birseyi yazmadan edemeyecegim karnabahar pek cok kisi tarafindan sevilmez ama müthis bir sebzedir
omega 3 iceren tek sebze diyebiliriz
tüketin tükettirin .
afiyet olsun dualara talibim
karnabahari cok seven ben bunu hemen denemeliyim ellerine saglik :)
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
cok nefis görünüyor canim ellerine saglik, cok hizli giris mutfaga yaptin azicik dinlenseydinya :)
YanıtlaSilOh la la..
YanıtlaSilkışın çok severim bu salatayı canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltabelan olmak haddim değil; zaten "ben her halinle seviyorum nan!" diye haykıracağım için, pek de fikir veremicem(:
YanıtlaSilsarımsaklı sirke yazısını görüğüm anda gözümde ışıklaar parladı! allahım dedim bunun mucidi ben olmalıydım! amma lakin ki henüz tarifini bile bilmiyorum, muhtacım:)
ilk firsat da gelecek cuvaldizim
YanıtlaSilkismetse yarin senin icin
elinde resim olsa sayet hemen yayinlardim
seven sevdicegin tabelasidir
bu sebzeleri sevmeyenlerde mutlaka yapıp denesinler müthiş bi lezzet.. yedikçe yiyesi geliyor insanın :) teşekkürler melek hanım ;)
YanıtlaSilben tesekkür ederim sevgili rümeysa
Silcok mutlu oldum rahman razi olsun
muhabbetle