Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fülüt pohaca


es selamü aleyküm dostlar .
bozulan bilgisayarim sizlerden uzaklastirdi beni dün geceden beri .esim ögleden sonra biraz onarmaya calisti ama tam düzelme saglanamadi sonumuzu bilmiyorum Allah kerim diyelim bu sebebten hemen tarife geceyim ekran donarsa hersey yarim kalacak :(
adi yok yine pohacamizin kafama göre birseyler karistirinca cikan lezzeti paylasacagim yine .
ilham geldi :D
malzeme
hamuru icin
450 ml ilik su
300 ml siviyag
1 yumurta
1 küp maya ( 42 gr )
1 yemek kasigi bal
2 yemek kasigi sirke
1 cay kasigi karbonat
2 kahve kasigi tuz
1 kg un

ic malzemesi
3 adet pirasa
250 gr beyaz peynir
2 yumurta beyazi ( sarilarini üzerine kullanacagiz )
2 yemek kasigi sivi yag tuz karabiber 1 cay kasigi nane

resimde görülen isleme gecmeden evvel hamuru hazirlayalim normal mayali hamuru hazirlayacagiz
kabiniza önce suyu siviyagi mayayi ve bali  koyup mayayi eritin .
üzerine unu tuz karbonat sirke koyup unu ekleyerek kulak memesi yumsakliginda yogurun icimizi hazirlayincaya dek bir kenarda bekletin  hamurumuz beklerken pirasalari temizleyip ince dograyin bir tavaya siviyagi koyup bir iki dakika pirasalari soteleyin

iliyinca üzerine peyniri ufalayip yumurta beyazlarini ekleyip karistirin tuz ve karabiber ile tadlandirin



hamurumuzdan 20 tane beze cikiyor

un kullanmadan bezemizi tezgah üzerinde yemek tabagi büyüklügünde merdane ile aciyoruz
yukaridan üc parmak birakarak hamura resimde görüldügü gib 6 adet cizik atiyoruz

hazirladigimiz haricmizdan bir yemek kasigi dolusu hamurumuzun alt kismina seriyoruz

pirasali tarafindan baslayarak uzun role yapiyoruz uc kismi altta kalsin ki acilip görüntüsü bozulmasin

yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz
simdi geldik benceli  püf noktasina patenti bana ait :) bu islemin
yagli kagidin ucundan tutup kaldiriyoruz hafifce bir cay bardagindan biraz eksik soguk su koyuyoruz
kagidi kenarlarindan kaldirarak suyun her yere ulasmasini sagliyoruz
yumurta sarisina biraz siviyag damlatip karistiralim firca yardimi ile hamurlarimiza sürelim dilerseniz susam cörek otu serpebilirsiniz
isitlimis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim


bu pohacaya istediginiz ic malzemyei kullnabilirsiniz kiymalisindan patateslisine kadar
dikkat edin pohacalarin altlari cig kalmamali . su tamammen bitip altlari kizarmali
Tarif bana ait dostlar
afiyet olsun

38 Kommentare:

  1. Maşallah maşallah maşallah!!!!!!!!!!!!!!!!! Ve yine maşallah!!
    Şahane bir sey bu yarın kiymalisini yapmalıyım mutlakaaaa pirasa yemez Emrem okul için şahane bir sey bu!
    Baharıma hırka dikiyorum arayamafim :(
    Adsiz deme buna adsiz deme adı flüt iste ne guzel flüt flüt!!

    YanıtlaSil
  2. Selam bitanemm, fülüt'ü çalabilirmiyim:)))
    ellerin dert görmesin ,
    yanında da ağlayan pasta istiyorum:)) o pastayı ağlata ağlata yemek istiyorummm:)) çok özledim heyy hemde çokkkk kocaman sarıldım...

    YanıtlaSil
  3. Canım yanda ki görseller çok güzel olmuş ve aradığımız bulmamız daha kolay olur öptüm.

    YanıtlaSil
  4. Dur son defa öpeyim gidiyorumm:))))

    YanıtlaSil
  5. çok beğendim canım .harika bir görüntü.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Bal ve poğaça süper fikir..
    Görsel olarak ta çocuklar için ideal bir ismi var..
    Ellerine emeklerine sağlık güzel insan..

    YanıtlaSil
  7. Maşallah, iştah kabartan tarifler ellerine sağlık Sevgili Melek.

    YanıtlaSil
  8. Mucidim Melekim benim.Maşallah sana..Kuğunun dediği gibi çalınası bir flüt bu..Ellerine sağlık.. :))

    Soğuk suyu kağıdın altına mı dökeceğiz, hamurların altına mı? Geç anlıyorum kusura bakma, ne de olsa 12'yi geçti :))

    YanıtlaSil
  9. mutfa buyurun ,yüregimdeki yagmurlar ,zeynebim
    tesekkür ederim hepinize ayri ayri .Rahman razi olsun hepinizden

    aynurum .estafurullah caniim
    kagidin altina dökecegiz gülüm suyu. alttan buhar verecek yani ;)

    YanıtlaSil
  10. Görüntü şahane lezzetnasıl acep denemek gerek

    YanıtlaSil
  11. sizin şu ilhamlar hiç bilmediğimiz şeyler getiriyor valla.
    bir de içi ne güzelmiş öyle.
    :)

    YanıtlaSil
  12. Çook çok güzel olmuş ve harika anlatmışsınız... Ellerinize kollarınıza sağlık:) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. himm cok lezzetli görünüyorlar ellerine saglik bidenem bide diyorum hani bacini düsünsende biraz mayasiz kabartma tozuyla yapilan ekmekler pogacalar eklesen diyorum hani peynirsizz baslicem ben bu york testine ha acim bacim acim söyle ekmek peynir yemegi nasil özledim anlatamam kokladimmmmm canisi..empatiiiii

    YanıtlaSil
  14. bacim nurum
    inan eklerken aklima geldin dedim bacim diyecek uf yaaa
    farkindayim nurum onada yapacagim birseyler ama bir tek sey degilki bu alerjin
    peynir maya bende auch ;)
    sarildim bacilarin gülü cok özledim seni cok

    YanıtlaSil
  15. Hemde pırasalı bir fülüt..
    Pırasayı severim hamurişinde yağlı kağıt altına su koyma fikride değişik olmuş..
    Poğaçalarda yumuşaklıl içinmidir bu tam olarak çözemedim emme..
    sevgilerimi sundum..

    YanıtlaSil
  16. evet sevgim
    buharla piserken yumsakligi müthis oldu yazmayi unuttum
    firinin kapagini acarken aman dikkat buhar fiskiriyor
    muhabbetle canim

    YanıtlaSil
  17. Görünce vurulduk ablam bu tarife esim de ben de onan yapmadan yemeden uyiyamazdik..ve yaptik!!!!
    Yapmayı düşünen heeeeerkese tavsiye ederim yapmayana terlik aticam ona göre ;)
    İç malzemesini ispanakli bir de pastirmali yaptık Oglum okula götürecek müthiş bir sey ozellikle davet sofralarına çok yakisacagini düşünüyorum tavsiyeeeeeee ettim!!!!
    Devamını beklerim ha!
    Öpüyorum çok çok !!!

    YanıtlaSil
  18. Görüntüsü harika, iç malzemesi harika, yumuşacıktır da.. Bir poğaçadan daha ne istenebilir ki :) Pırasalı içi merak ediyorum en çok. Birgün mutlaka deneyeceğim. Su fikri de güzelmiş, ama ben kesin yağlı kağıdın üstüne kaçırırım o suyu :)) Onu da deneyeceğim mutlaka.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Ablaaa ne yaptın sen ya vallahi bir yerin şişecek en kısa zamanda deneme lazım senin blogta gördüm sonra yetmedi birde sevgi yapmış siz bana imtihansınız vallahi cuma cuma ;:)))))

    ellerin dert görmesinnnn

    YanıtlaSil
  20. aaa yaptığın pırasalı börek geldi aklıma mmmmmmm harika görünüyor ellerine sağlık güzel fikir :) vefalı

    YanıtlaSil
  21. Hayırlı cumalar...

    Hamur işine kim hayır diyebilir ki?
    Hemde pırasalı.
    Ellerinize sağlık, çok güzel duruyor.
    Muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
  22. ve aleykum selam ismi çok güzelmiş ki :) eminim lezzetide öyledir tamam tamam bu fotoğrlar resmen birgün çaya buyrun demek dimi :)
    hayırlı cumalar ablacım ♥

    YanıtlaSil
  23. Pazar gunu ogluma 1'ci yas gunu partisi icin bugunden bunu yapicam.Ellerinize saglik.Beni menu derdinden kurtardiniz:))sevgiyle kalin.

    YanıtlaSil
  24. aleykumselaaam ! ve hayirli cumalariniz olsun canim, enteresan bir tarif mutlaka yapmiya calisicam cunki hem pirasayi severim hemde su çintik sekilleri hosuma gitti :) teskurler !

    YanıtlaSil
  25. sevgili Blog sahibesi
    S.A.
    Uzun zaman once bloguna 1 kere denk gelmisdim ve cok beyenmisidim hep aklimdaydi acaba blogun ismi neydi neden kadetmedim diye hep kizdim aklima geldikce simdi tevafuk rast geldim hersey cok guzel ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  26. aleyna aleyküm selam hosgeldiniz canlar bloguma ve gönlüme
    binlerce sükran hepinize

    YanıtlaSil
  27. Ablacıımmm, canımsın ne müthiş akıl vermiş Yaradan sana.. Maşallah.. Yapar mıyım bilmem amaaaa nefüs göriniyiii. Ellerin dert görmesüünnn... mucuklandınızzz tarafımdannnnn... Öznur Vaize...

    YanıtlaSil
  28. Canım kardeşim ben geldim.
    bende seninle tanışmak isterdim.
    Ruhlar aleminde görüşmüşüzdür İnşALLAH:)
    bu lezzetli ellerden böyle lezzet çıkar işte.
    Ben küçüğünü yapıyordum senin şeklinde harika ellrine sağlık.
    şifa olsun hepimize.

    YanıtlaSil
  29. ay bittim bayıdım. Şekil harika yemeyeni yedirir yarın ben bu tarifi yaparım. Ellerine sağlık ablacım. Ablacım çok şey kaçırıyorum bu ara pc başına çok oturamıyorum ne güzel haberler var ben hep sonradan yaşıyorum sevinçlerini.
    Opuyorum ablam mis yanaklarından.

    YanıtlaSil
  30. Muthis bir lezzet herkeze tavsiye ediyorum cok guzel oldu misafirlerim cok begendiler.Pogaca yemeyen kizim bile cok begendi tesekurler.

    YanıtlaSil
  31. cok tesekkür ederim fatos cok mutlu ettin beni .
    kizimi da öpüyorum yanaklarindan seninde ellerine saglik

    YanıtlaSil
  32. Selamün aleyküm,

    Bildiğiniz gibi bende yaptım bu güzel poğaçadan. Gerçi sadece görüntüsünü aldım. Benimkiler de burada http://www.devri-alem.com/flut-pogaca/
    Fikir için tekrar çok teşekkür ederim..

    Selametle...

    YanıtlaSil
  33. sevgili nejla ellerine saglik
    hemen bakmaya geliyorum ;)
    sevgiler asil ben tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Melek ablacım,
    Tarife bayıldım, çok değişik alta su koyma olayı falan :) İlk fırsatta denemek istiyorum....
    Ellerine sağlık, senden öğrenecek çoook şeyimiz var bizim :))
    Kal sağlıcakla, sevgiler...

    YanıtlaSil
  35. Meleğim gül yüzlü arkadaşım benim, bu nefis poğaçanın patatesli versiyonunu oğluşumun beslenmesi için yapmayı düşünüyorum.Canım sana iki sorum var:tepsi mayası yapmadın mı? İkincisi ise şekil verdikten sonra streçleyip buzdolabında bekletsem de sabah pişirsem nasıl olur cano.sevgilerimle.selametle.sevilay

    YanıtlaSil
  36. sevilaycim
    patatesli deneyen arkadaslarim var beyeniliyor canim
    tepsi mayalandirmasi yapmadim
    buzdolabinda bekletme olayi icinse
    ben kendim böyle birseyi isleme tabi tutmadim
    denemeden birsey yazmak istemiyorum canim
    sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle