es selamü aleyküm dostlar .
bozulan bilgisayarim sizlerden uzaklastirdi beni dün geceden beri .esim ögleden sonra biraz onarmaya calisti ama tam düzelme saglanamadi sonumuzu bilmiyorum Allah kerim diyelim bu sebebten hemen tarife geceyim ekran donarsa hersey yarim kalacak :(
adi yok yine pohacamizin kafama göre birseyler karistirinca cikan lezzeti paylasacagim yine .
ilham geldi :D
malzeme
hamuru icin
450 ml ilik su
300 ml siviyag
1 yumurta
1 küp maya ( 42 gr )
1 yemek kasigi bal
2 yemek kasigi sirke
1 cay kasigi karbonat
2 kahve kasigi tuz
1 kg un
ic malzemesi
3 adet pirasa
250 gr beyaz peynir
2 yumurta beyazi ( sarilarini üzerine kullanacagiz )
2 yemek kasigi sivi yag tuz karabiber 1 cay kasigi nane
resimde görülen isleme gecmeden evvel hamuru hazirlayalim normal mayali hamuru hazirlayacagiz
kabiniza önce suyu siviyagi mayayi ve bali koyup mayayi eritin .
üzerine unu tuz karbonat sirke koyup unu ekleyerek kulak memesi yumsakliginda yogurun icimizi hazirlayincaya dek bir kenarda bekletin hamurumuz beklerken pirasalari temizleyip ince dograyin bir tavaya siviyagi koyup bir iki dakika pirasalari soteleyin
iliyinca üzerine peyniri ufalayip yumurta beyazlarini ekleyip karistirin tuz ve karabiber ile tadlandirin
hamurumuzdan 20 tane beze cikiyor
un kullanmadan bezemizi tezgah üzerinde yemek tabagi büyüklügünde merdane ile aciyoruz
yukaridan üc parmak birakarak hamura resimde görüldügü gib 6 adet cizik atiyoruz
hazirladigimiz haricmizdan bir yemek kasigi dolusu hamurumuzun alt kismina seriyoruz
pirasali tarafindan baslayarak uzun role yapiyoruz uc kismi altta kalsin ki acilip görüntüsü bozulmasin
yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz
simdi geldik benceli püf noktasina patenti bana ait :) bu islemin
yagli kagidin ucundan tutup kaldiriyoruz hafifce bir cay bardagindan biraz eksik soguk su koyuyoruz
kagidi kenarlarindan kaldirarak suyun her yere ulasmasini sagliyoruz
yumurta sarisina biraz siviyag damlatip karistiralim firca yardimi ile hamurlarimiza sürelim dilerseniz susam cörek otu serpebilirsiniz
isitlimis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim
bu pohacaya istediginiz ic malzemyei kullnabilirsiniz kiymalisindan patateslisine kadar
dikkat edin pohacalarin altlari cig kalmamali . su tamammen bitip altlari kizarmali
Tarif bana ait dostlar
afiyet olsun
Maşallah maşallah maşallah!!!!!!!!!!!!!!!!! Ve yine maşallah!!
YanıtlaSilŞahane bir sey bu yarın kiymalisini yapmalıyım mutlakaaaa pirasa yemez Emrem okul için şahane bir sey bu!
Baharıma hırka dikiyorum arayamafim :(
Adsiz deme buna adsiz deme adı flüt iste ne guzel flüt flüt!!
Selam bitanemm, fülüt'ü çalabilirmiyim:)))
YanıtlaSilellerin dert görmesin ,
yanında da ağlayan pasta istiyorum:)) o pastayı ağlata ağlata yemek istiyorummm:)) çok özledim heyy hemde çokkkk kocaman sarıldım...
Canım yanda ki görseller çok güzel olmuş ve aradığımız bulmamız daha kolay olur öptüm.
YanıtlaSilDur son defa öpeyim gidiyorumm:))))
YanıtlaSilöperim sizin ikinizi :D
YanıtlaSilçok beğendim canım .harika bir görüntü.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBal ve poğaça süper fikir..
YanıtlaSilGörsel olarak ta çocuklar için ideal bir ismi var..
Ellerine emeklerine sağlık güzel insan..
Maşallah, iştah kabartan tarifler ellerine sağlık Sevgili Melek.
YanıtlaSilMucidim Melekim benim.Maşallah sana..Kuğunun dediği gibi çalınası bir flüt bu..Ellerine sağlık.. :))
YanıtlaSilSoğuk suyu kağıdın altına mı dökeceğiz, hamurların altına mı? Geç anlıyorum kusura bakma, ne de olsa 12'yi geçti :))
mutfa buyurun ,yüregimdeki yagmurlar ,zeynebim
YanıtlaSiltesekkür ederim hepinize ayri ayri .Rahman razi olsun hepinizden
aynurum .estafurullah caniim
kagidin altina dökecegiz gülüm suyu. alttan buhar verecek yani ;)
Görüntü şahane lezzetnasıl acep denemek gerek
YanıtlaSilsizin şu ilhamlar hiç bilmediğimiz şeyler getiriyor valla.
YanıtlaSilbir de içi ne güzelmiş öyle.
:)
Çook çok güzel olmuş ve harika anlatmışsınız... Ellerinize kollarınıza sağlık:) Teşekkürler
YanıtlaSilhimm cok lezzetli görünüyorlar ellerine saglik bidenem bide diyorum hani bacini düsünsende biraz mayasiz kabartma tozuyla yapilan ekmekler pogacalar eklesen diyorum hani peynirsizz baslicem ben bu york testine ha acim bacim acim söyle ekmek peynir yemegi nasil özledim anlatamam kokladimmmmm canisi..empatiiiii
YanıtlaSilbacim nurum
YanıtlaSilinan eklerken aklima geldin dedim bacim diyecek uf yaaa
farkindayim nurum onada yapacagim birseyler ama bir tek sey degilki bu alerjin
peynir maya bende auch ;)
sarildim bacilarin gülü cok özledim seni cok
Hemde pırasalı bir fülüt..
YanıtlaSilPırasayı severim hamurişinde yağlı kağıt altına su koyma fikride değişik olmuş..
Poğaçalarda yumuşaklıl içinmidir bu tam olarak çözemedim emme..
sevgilerimi sundum..
evet sevgim
YanıtlaSilbuharla piserken yumsakligi müthis oldu yazmayi unuttum
firinin kapagini acarken aman dikkat buhar fiskiriyor
muhabbetle canim
Görünce vurulduk ablam bu tarife esim de ben de onan yapmadan yemeden uyiyamazdik..ve yaptik!!!!
YanıtlaSilYapmayı düşünen heeeeerkese tavsiye ederim yapmayana terlik aticam ona göre ;)
İç malzemesini ispanakli bir de pastirmali yaptık Oglum okula götürecek müthiş bir sey ozellikle davet sofralarına çok yakisacagini düşünüyorum tavsiyeeeeeee ettim!!!!
Devamını beklerim ha!
Öpüyorum çok çok !!!
Görüntüsü harika, iç malzemesi harika, yumuşacıktır da.. Bir poğaçadan daha ne istenebilir ki :) Pırasalı içi merak ediyorum en çok. Birgün mutlaka deneyeceğim. Su fikri de güzelmiş, ama ben kesin yağlı kağıdın üstüne kaçırırım o suyu :)) Onu da deneyeceğim mutlaka.
YanıtlaSilSevgiler.
Ablaaa ne yaptın sen ya vallahi bir yerin şişecek en kısa zamanda deneme lazım senin blogta gördüm sonra yetmedi birde sevgi yapmış siz bana imtihansınız vallahi cuma cuma ;:)))))
YanıtlaSilellerin dert görmesinnnn
aaa yaptığın pırasalı börek geldi aklıma mmmmmmm harika görünüyor ellerine sağlık güzel fikir :) vefalı
YanıtlaSilHayırlı cumalar...
YanıtlaSilHamur işine kim hayır diyebilir ki?
Hemde pırasalı.
Ellerinize sağlık, çok güzel duruyor.
Muhabbetlerimle..
ve aleykum selam ismi çok güzelmiş ki :) eminim lezzetide öyledir tamam tamam bu fotoğrlar resmen birgün çaya buyrun demek dimi :)
YanıtlaSilhayırlı cumalar ablacım ♥
Pazar gunu ogluma 1'ci yas gunu partisi icin bugunden bunu yapicam.Ellerinize saglik.Beni menu derdinden kurtardiniz:))sevgiyle kalin.
YanıtlaSilaleykumselaaam ! ve hayirli cumalariniz olsun canim, enteresan bir tarif mutlaka yapmiya calisicam cunki hem pirasayi severim hemde su çintik sekilleri hosuma gitti :) teskurler !
YanıtlaSilsevgili Blog sahibesi
YanıtlaSilS.A.
Uzun zaman once bloguna 1 kere denk gelmisdim ve cok beyenmisidim hep aklimdaydi acaba blogun ismi neydi neden kadetmedim diye hep kizdim aklima geldikce simdi tevafuk rast geldim hersey cok guzel ellerinize saglik.
aleyna aleyküm selam hosgeldiniz canlar bloguma ve gönlüme
YanıtlaSilbinlerce sükran hepinize
çok guzel olmus :)
YanıtlaSilAblacıımmm, canımsın ne müthiş akıl vermiş Yaradan sana.. Maşallah.. Yapar mıyım bilmem amaaaa nefüs göriniyiii. Ellerin dert görmesüünnn... mucuklandınızzz tarafımdannnnn... Öznur Vaize...
YanıtlaSilCanım kardeşim ben geldim.
YanıtlaSilbende seninle tanışmak isterdim.
Ruhlar aleminde görüşmüşüzdür İnşALLAH:)
bu lezzetli ellerden böyle lezzet çıkar işte.
Ben küçüğünü yapıyordum senin şeklinde harika ellrine sağlık.
şifa olsun hepimize.
ay bittim bayıdım. Şekil harika yemeyeni yedirir yarın ben bu tarifi yaparım. Ellerine sağlık ablacım. Ablacım çok şey kaçırıyorum bu ara pc başına çok oturamıyorum ne güzel haberler var ben hep sonradan yaşıyorum sevinçlerini.
YanıtlaSilOpuyorum ablam mis yanaklarından.
Muthis bir lezzet herkeze tavsiye ediyorum cok guzel oldu misafirlerim cok begendiler.Pogaca yemeyen kizim bile cok begendi tesekurler.
YanıtlaSilcok tesekkür ederim fatos cok mutlu ettin beni .
YanıtlaSilkizimi da öpüyorum yanaklarindan seninde ellerine saglik
Selamün aleyküm,
YanıtlaSilBildiğiniz gibi bende yaptım bu güzel poğaçadan. Gerçi sadece görüntüsünü aldım. Benimkiler de burada http://www.devri-alem.com/flut-pogaca/
Fikir için tekrar çok teşekkür ederim..
Selametle...
sevgili nejla ellerine saglik
YanıtlaSilhemen bakmaya geliyorum ;)
sevgiler asil ben tesekkür ederim
Merhaba Melek ablacım,
YanıtlaSilTarife bayıldım, çok değişik alta su koyma olayı falan :) İlk fırsatta denemek istiyorum....
Ellerine sağlık, senden öğrenecek çoook şeyimiz var bizim :))
Kal sağlıcakla, sevgiler...
Meleğim gül yüzlü arkadaşım benim, bu nefis poğaçanın patatesli versiyonunu oğluşumun beslenmesi için yapmayı düşünüyorum.Canım sana iki sorum var:tepsi mayası yapmadın mı? İkincisi ise şekil verdikten sonra streçleyip buzdolabında bekletsem de sabah pişirsem nasıl olur cano.sevgilerimle.selametle.sevilay
YanıtlaSilsevilaycim
YanıtlaSilpatatesli deneyen arkadaslarim var beyeniliyor canim
tepsi mayalandirmasi yapmadim
buzdolabinda bekletme olayi icinse
ben kendim böyle birseyi isleme tabi tutmadim
denemeden birsey yazmak istemiyorum canim
sevgilerimi gönderiyorum