hayirli pazarlar dostlar .
bedenen agrilarimdan dolayi dün cok cabuk olacak birseyler denemeye calistim.biz tadini beyendik .konsept yine bana ait dostlar .
kis aylari yaklasmakla beraber vitamine olan ihtiyac fazlalasiyor haliyle ee balikda insAllah bolca olacak degerlendirmek gerek .ben bu tarifi palamut ile yapmanizi tavsiye edecegim .sebzeleri bilerek kücültmedim .görsel olarak farkli olsun istedim birazda isi aza indirmek .gayet doyurucu ve besin degeri yüksek bir yemek dilerim beyenirsiniz .hadi buyrun .
malzeme
200 gr cali fasulyesi dondurulmusta olabilir .
2 adet orta boy havuc
1 büyük uzun patates
2 adet taze sogan
1 büyük kirmizi dolmalik biber
1 limonun suyu
yarim cay bardagi siviyag
4 adet istediginiz tür baligin fileti
tuz karabiber
arzu ettiginiz kadar pul biber
1 cay kasigi kekik
yapilis
patesesi soyup uzunlamisina dilimleyin havucu ve biberide ayni sekilde dograyin .
soganlari dört parmak uzunliginda dograyin .fasulyeleri temizleyip o haliyle birakin
bu malzemenin üzerine baliklari verevine uzun dilimleyin .
üzerine baharati yagi ve limon suyunu ekleyip karistirin .
hazirladiginiz malzemeyi kisi basi bir firin kagidina bölüstürün .
dikkat edin her malzemeden esit gelsin paketlere .
benim verdigim malzemeden 4 kisilik oluyor yani dört paket yanlardan kivirdiginiz kisim alta gelsin
paketlerin üzerine elinizle hafifice sivi yag sürün bu yanmasini ekleyecektir
isitilmis 200 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirin. bu süre bir saat olabilir kagitlarin üzeri yanmaya baslayinca ve burnunuza güzel kokular gelince olmustur.
( ben yemegin pistigini kokusundan anlarim da )
yanina mutlaka makarna bizde oldugu gibi ;)
kagidi ile servise sunmanizi isteyecegim, varsa bol maydanoz olmali üzerinde.
dileyene hardal ile karistirilmis mayonezde verebilirsiniz
ben resimi cektik ten sonra aklima geldi :( hem resim cekmek hem sogumasin diye düsünmek stres yapiyor ;)
cünki sogumamasi gerekiyordu yani aceleye geldi
ayriyeten birkac not düseyim bu yemegi fasulye yerine brokoli karnabaharkarisimi ile de yapabilirsiniz
bu miktari inanin kizim yiyor .maksat balik yedirmek olunca bu kadar emege degiyor
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar
Ellerinize saglik. Harika olmus..
YanıtlaSilBalık pişirmek böyle çok daha zevkli olacak:)
YanıtlaSilYanına da makarna yapılacak :)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun!
canimsin
YanıtlaSildilerim beyenirsin sifa olsun insAllah
Ellerine sağlık canım. Bu şekilde pişirilmiş balığı daha çok seviyorum sanki daha lezzetli oluyor :)
YanıtlaSilharika görünüşte ve lezzette bir tabak olmuş,eline sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor cann..Nefis görünüyor, ama bizim çocuklar bu sebzelerle yemezler :(
YanıtlaSilEllerine canına sağlık, ağrılarına Rabbim şifa versin..
Sen de bendensin demek ki, yemeklerin kokusuyla pişip pişmediğini anlamak konusunda..:) Düdüklü tencerenin dakikasını bile söyleyemem, kokusuna göre kapatırım ocağı..
ama ama aç aç bunu yapmamalıydın ablacım ya ekrana kitlendim kim ayırcak şimdi sebze ve balık of off :))ellerine sağlık dünyalar tatlısı insan :)
YanıtlaSilsen okuya dur ben birdaha fotoğrafına bakim :)
Ablaciim bugünkü menümüzde kagitta sebzeli balik vaaar;)) tadini cok merak ediyorum yedikten sonra burdayim insAllah;))
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor. Muhteşem olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
Eveeettt biraz gecikmeli olsada geldim:) hakkinizi helal edin? Dün yedik bi güzel cokta begendik:) emegine saglık ablacim:* bu yemek baya bi doyurucu yemek bana göre ve balıgin farkli bi sunumu, kizartmadan yada sade firinda pisirmeden cok farkli o sebzelerin katmis oldugu renk ve lezzet bambaşka:)) paylaşımın icin cok sagol ablacim:**
YanıtlaSilNot: ben fasulye kullanmadım yoktu cunki:) onun yerine havucu ve patatesi cogalttim ve yesil sogan yerine kuru sogan kullandım vee defne yapragida koydum balikla müthis yakisiyorlar:)
ellerine saglik haticem .
YanıtlaSilharikasin
sarildim sevgiyle can
en emine emanetsin insAllah