es selamü aleyküm dostlar .hayirli geceler olsun hepinize uyku tutmayinca söz verdigim tarifi ekleyeyim dedim .
bayram tebrigi yazan post da kalbura bastidan söz etmistim. cok cabuk bir okadar lezzetli bir tatlidir
tarifi ölcüleri ile beraber inanin 24 sene önce almistim
veren teyzem bir kac sene önce vefat etti Rabbim rahmet eylesin . o gün o söyledi ben yazdim
hala yazdigim kagidi ile beraber durmakta.insanin bir kagit parcasi kadar kiymeti yok diyesim geldi
duygusallaiga gark oluyorum ben yine sustum .
tatli yemek icin illaki bayram olmasi gerekmiyor degilmi ? bayram gününden itibaren peynir tatlisini üc kez yaptim :) eminim kalbura basti tatlisi icin ayni sey gecerli olacak .
hemen tarifi vereyim .
hamuru icin malzeme
2 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi süt
1 kabartma tozu
1vanilya sekeri
aldiginca un
serbeti ise
4 bardak seker
4 bardak su
ceyrek limonun suyu
yapilisi
serbetimizi kaynatmaliyiz önce.
tencereye sekeri suyu koyup karistiralim ocaga koyup kaynamaya birakalim
kaynayinca limonu sIkIp 10 dakika kaynatin ocagin altini kapatin serbet bu tatlimiz icin sicaga yakin ilik olmali .
hamurunu hazirlamak icin un haricin de tüm malzemeyi bir kaba koyun.
unu yavas yavas ilave ederek yogurun .kulak memesi kivamin da olmali hamurumuz .
buzdolabina koyup yaklasik 30 dakika bekletin hamurumuzu .
daha sonra dolaptan alip cevizden birazcik büyük parcalar koparip oval sekil verin adi geregi rendenizin üzerine bastirin üzeri sekilli olsun ;)
firin tepsisine dizin cok yakin koymayin bir birine tepsiyi yaglamaniza gerek yok hamur yeterince yagli .
istilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirin .
güzel kizarmali aman dikkat
hamurlarimiz pisince bes dakika dinlendirelim ilik serbeti hamurumuzun üzerine gezdirelim .serbetini cekince servise sunabilirsiniz
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar
Merhaba...tesadüfen kesfettim blogunuzu, cok güzel tarifler var.Ellerinize saglik... görüsmek üzere, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Ellerine saglik melekcim, tatlin cok lezzetli ve kiyir kiyir görünüyor.Bayramda bende kalbura basti ve burma tatlisi yaptim.Senin tarifi en kisa zamanda deneyecem insaallah. Allaha emanet ol canim. firdevs
YanıtlaSilBayramda gelemedim ziyarete geçmiş bayramını kutlayayım bende.
YanıtlaSilEvlenmeden önce pek sık yapardım özellikle her bayram kalburabastıyı..hey gidi günler belki 15 yıl oldu yapmayalı:)
Dün akşam faceboktan davet gönderen Zeynep de benim anlamışsındır sanırım..
Ellerine sağlık Meleğim, senin elinden olunca mı nedir,öyle bir güzel gözüktü ki gözüme..
YanıtlaSilHemen yapıvermek istesem de şuanki yorgunluğum buna mani olacak biliyorum.:(
Lakin tez zamanda denemek istiyorum.
Afiyet,şifa olsun inşAllah.
Baki muhabbetle..
Alaaaaaaaaaaaaa..ama tatli da guzel..ama tepsi de oyle ama o masa midir ne olaki o da guzel..hangisini alacagimi sasirdim kaldim bak simdi iyi mi? :)
YanıtlaSilHmmmmm tepsi benim de dikkatimi çekti :) acaba dedim ama daha önce yazmadım yine de , sen bi harikasın :)
YanıtlaSilevet aynen vefalim
YanıtlaSilkac sene oldu degilmi senin bana aldigin tepsi bu .
gözüm gibi korurum cünki degerli
harika olan sensin vefalim
heeey bayramda yazdığım bayram ve bannem yazımda vardı bu.
YanıtlaSilbizim ailenin bayram klasiği.
katmer ile birlikte.
katmer şerbetli hafif tatlı.
yuvarlak daireler halinde yapılıyor.
kalburabasma diyoruz biz.
:)
çabuk ve lezzet birleşince tarifi yapmak kaçınılmaz oluyor o zaman :)
YanıtlaSilheleki böle bir görüntü karşısında hemen ama hemen yapası geliyor insanın haberin ola ablacım :)) ayy yemekte yemedim zaten daha tatlı canavarı ben tepsiyi alır kaçar :)
Offf offf bu ne güzellik. Biraz kızarık olsun isterim bende. ayy çok canım istedi vallahii..
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBu tatliyi denemek istiyorumda, acaba bu kalburabasti tatliniz agizda dagilandanmi yoksa hamur gibi yumusakmi oluyor?
Cevap için tesekkurler...
merhaba
Silagizda dagilan bir tür
koyu kahve renginde oluncaya kadar pisirmenizi tavsiye ederim
sevgilerimle