Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalbura basti tatlisi

es selamü aleyküm dostlar .hayirli geceler olsun hepinize uyku tutmayinca söz verdigim tarifi ekleyeyim dedim .
bayram tebrigi yazan post da kalbura bastidan söz etmistim. cok cabuk bir okadar lezzetli bir tatlidir 
tarifi ölcüleri ile beraber inanin 24 sene önce almistim 
veren teyzem bir kac sene önce  vefat etti Rabbim rahmet eylesin . o gün o söyledi ben yazdim 
hala yazdigim kagidi ile beraber durmakta.insanin bir kagit parcasi kadar kiymeti yok diyesim geldi 
duygusallaiga gark oluyorum ben yine sustum .
tatli yemek icin illaki bayram olmasi gerekmiyor degilmi ? bayram gününden itibaren peynir tatlisini üc kez yaptim :) eminim kalbura basti tatlisi icin ayni sey gecerli olacak .
hemen tarifi vereyim .

hamuru icin malzeme 
2 cay bardagi sivi yag 
1 cay bardagi süt 
1 kabartma tozu 
1vanilya sekeri 
aldiginca un 

serbeti ise 
4 bardak seker 
4 bardak su 
ceyrek limonun suyu

yapilisi 
serbetimizi kaynatmaliyiz önce.
 tencereye sekeri suyu koyup karistiralim ocaga koyup kaynamaya birakalim 
kaynayinca limonu sIkIp 10 dakika kaynatin ocagin altini kapatin serbet bu tatlimiz icin sicaga yakin ilik olmali .
hamurunu hazirlamak icin un haricin de tüm malzemeyi bir kaba koyun.
 unu yavas yavas ilave ederek yogurun .kulak memesi kivamin da olmali hamurumuz .
buzdolabina koyup yaklasik 30 dakika bekletin hamurumuzu .
daha sonra dolaptan alip cevizden birazcik büyük parcalar koparip oval sekil verin adi geregi rendenizin üzerine bastirin üzeri sekilli olsun ;) 
firin tepsisine dizin cok yakin koymayin bir birine tepsiyi yaglamaniza gerek yok hamur yeterince yagli .
istilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirin .
güzel kizarmali aman dikkat 
hamurlarimiz pisince bes dakika dinlendirelim ilik serbeti hamurumuzun üzerine gezdirelim .serbetini cekince servise sunabilirsiniz 


afiyet olsun dualariniza talibim dostlar 

12 Kommentare:

  1. Merhaba...tesadüfen kesfettim blogunuzu, cok güzel tarifler var.Ellerinize saglik... görüsmek üzere, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik melekcim, tatlin cok lezzetli ve kiyir kiyir görünüyor.Bayramda bende kalbura basti ve burma tatlisi yaptim.Senin tarifi en kisa zamanda deneyecem insaallah. Allaha emanet ol canim. firdevs

    YanıtlaSil
  3. Bayramda gelemedim ziyarete geçmiş bayramını kutlayayım bende.
    Evlenmeden önce pek sık yapardım özellikle her bayram kalburabastıyı..hey gidi günler belki 15 yıl oldu yapmayalı:)

    Dün akşam faceboktan davet gönderen Zeynep de benim anlamışsındır sanırım..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Meleğim, senin elinden olunca mı nedir,öyle bir güzel gözüktü ki gözüme..
    Hemen yapıvermek istesem de şuanki yorgunluğum buna mani olacak biliyorum.:(
    Lakin tez zamanda denemek istiyorum.
    Afiyet,şifa olsun inşAllah.
    Baki muhabbetle..

    YanıtlaSil
  5. Alaaaaaaaaaaaaa..ama tatli da guzel..ama tepsi de oyle ama o masa midir ne olaki o da guzel..hangisini alacagimi sasirdim kaldim bak simdi iyi mi? :)

    YanıtlaSil
  6. Hmmmmm tepsi benim de dikkatimi çekti :) acaba dedim ama daha önce yazmadım yine de , sen bi harikasın :)

    YanıtlaSil
  7. evet aynen vefalim
    kac sene oldu degilmi senin bana aldigin tepsi bu .
    gözüm gibi korurum cünki degerli
    harika olan sensin vefalim

    YanıtlaSil
  8. heeey bayramda yazdığım bayram ve bannem yazımda vardı bu.
    bizim ailenin bayram klasiği.
    katmer ile birlikte.
    katmer şerbetli hafif tatlı.
    yuvarlak daireler halinde yapılıyor.

    kalburabasma diyoruz biz.
    :)

    YanıtlaSil
  9. çabuk ve lezzet birleşince tarifi yapmak kaçınılmaz oluyor o zaman :)
    heleki böle bir görüntü karşısında hemen ama hemen yapası geliyor insanın haberin ola ablacım :)) ayy yemekte yemedim zaten daha tatlı canavarı ben tepsiyi alır kaçar :)

    YanıtlaSil
  10. Offf offf bu ne güzellik. Biraz kızarık olsun isterim bende. ayy çok canım istedi vallahii..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Bu tatliyi denemek istiyorumda, acaba bu kalburabasti tatliniz agizda dagilandanmi yoksa hamur gibi yumusakmi oluyor?
    Cevap için tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      agizda dagilan bir tür
      koyu kahve renginde oluncaya kadar pisirmenizi tavsiye ederim
      sevgilerimle

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle