es selamü aleyküm dostlarim .
yemek yapmaya mecali olmayisim bu kez ise yaradi..dün aksam kizimin malum makarnasinin yanina
öyle yada böyle birseyler yapmam gerekiyor diye düsünürken, kizartilmis yarim tavugum imdadima yetisti. sahsen sonradan isitilmis kizarmis tavugun tadini pek icime sindiremiyorum .bu sebepten isitip makarnanin yanina koyup gecivermeye icim elvermedi .öyleya birde yarim tavuk yetermi üc kisiye ?diye düsünürken
bu cikti ortaya buyrun izninizle sohbeti kisa kesiyorum
malzeme
yarim kizartilmis tavuk
2 .tane iri patates
1 adet mozzerela peyniri ( yuvarlak olan haliyle ) illa gereklimi yooo kasarda kullanabilirsiniz 1 su bardagi dolusu olsa yeterli olur
tuz karabiber
bir miktar sivi yag
belirteyim affiniza siginarak yapim asamalarini resimleyemedim :(
önce patateslerimizi soyup rendenin ince bicagiyla rendeleyelim
siz ne diyorsunuz o rendeye bilmiyorum ,hatirladim sanirim mandolin
cips kadar ince dograyan rende varya onunla rendeleyin
patatesleri yikamayin,cünki nisastasina ihtiyacimiz var . resimde gördügünüz sekil yapacaksiniz alt tabani
önce tavayi cok hafif yaglayip resimde ki sekil gibi tabana döseyin .patatesin üzerine tavuklari derilerini ile beraber atmadan ! didikleyin
araya döseyin. daha sonra mozzerela peynirini dilimleyerek tavuklari kapatin .mozzerelanin üzerine
biraz tuz ve karabiber serpisirin .daha sonra diger patatesi rendeleyip ayni sekil üzerine döseyin .
üzerine agir bir kapak koyup, harli ateste mümkünse büyük capta yanan ocaginizi kullanarak
5-7 dakika patateslerin kizarmalarini saglayin tavayi iyi yaglamis olun ve mümkünse teflon tava kullanip isi garantiye alin
bir tarafin pisirme süresi sonunda düz bir kapak ile altini üstüne bu isi lavobonun yaninda yapin ve yaginina dikat edin sakin yanmayin dikkatlice cevirin .
üst tarafini alta getirip ayni süre zarfinda kizarmasini saglayin patateslerin pismesi icin kapaginin kapali olmasi gerek ilk dakikalarda!olmali bu unutmayin
sonra acin kizarmasini saglamis olursunuz peynirler cok erimeden
patetesimiz kizardi ,yanmadan tavuk yagini atmadan isindi
peynir ve patatesin nisastasi tutundu birbirine sizde cok bekletmeden
sicak olarak ücgen dörde kesip hemen servise sunun
ancak bu cikabildi bu halden derken dostlar
yaninda makarna ve salata ile davet menüsü bile olur diyecegim o kadar lezzetli oldu inanin
Afiyet olsun dualara talibim
tarif bana aitdir dostlar
hayal gücün seveyim senin!
YanıtlaSilbeni evlat edin noolur(:
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilve aleyküm selam
YanıtlaSilbu ne güzel bir görüntü böyle yaa
acıktım resmen :)
eline sağlık canım
çok çok güzel görünüyor...
YanıtlaSiltarifi aldım....
ellerine sağlık canım...
Çok değişik bir yemek olmuş. Ben de hoşlanmam yeniden ısıtılmış tavuğun kokusundan ama güzel bir değerlendirme yapmışsın. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilay tamda rejime yeni başlamışken bunları görmeye dayanamıyorum acıktım.
YanıtlaSilEllerine sağlııkkk muhteşemmmmm... Eminim afiyet olmuşturrr... Yalnız senin mecâlin olmayan halin bu ise, mecalli hâlini merak etmeden duramıyor insan.. :)
YanıtlaSilgüzel görünüyor değişik olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilBy ne güzellik,ne hoş ziyafettir Meleğim,gözlerim şenlendi resmen:)
YanıtlaSilYine ve yeniden:)
Emeğine fikrine sağlık.
Şifa olsun.
Dua eder,dua beklerim..
MUHABBETLE..
Aman yarabbim ne güzel bir nimet ve ne güzel bir sunum bu. Ellerinize kollarınıza sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, çok farklı bir tarif, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar
bu ne yaratıcılıktır Ya Rabbi
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, nefis görünüyor.
YanıtlaSilÇok güzel ve özgün bir tarif olmuş,
denemek istediklerimin arasına girdi bile : )
Ayyy ne güzel bir tarif bu böyle. Bayıldım.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAma bu tarif tam bizlik olmuş... Benimde kalmış dana etlerim var onlarla yapsam olmazmı acaba :) Ellerine sağlık deniyeceğim inşAllah en kısa zamanda benim yavrular bayılır
YanıtlaSilkızartılmış tavuk ve patates.
YanıtlaSilbayılırım ikisine de.
hergün tavuk yiyorum ben.
ve yumurtalı patates ise en sevdiğim yemek.
yani bunu yaparım ben.
:)
iyi uydurmuşsun.
:)
Hani bana dusen paaaaaaaaaaaaayyy???
YanıtlaSilAcaiiiiiip guzel bi fikir acaip!..
Dun ev yikiliyordu kalabaliktan saat 10'da diktim nallari :)
Insallah bugun konusuruz ablacim hakkini helal et nolur :(
bekletmeden servise sunmak mı ben bunu tavanın içinden başlarım yemeye ne bekletmesi ablacım ya ellerine fikrine sağlık :) yine şahane bişi :)
YanıtlaSilAleyküm Selam, nekadar hoş ve değişik bir tarif bu, bence denenmeli ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilAma bu harikaaa
YanıtlaSilsemmayı değil beni evlat edin nooooolurrr:)))
merhabalar
YanıtlaSilbizde patates tavası denilir.
aynı şekilde patatesler doğranır,1 yumurta ile karıştırılıp biraz mısır unu ile iyice harmanlanır arkalı önlü kızartılır
Ben bu yayına yorum yazdığımdan eminim oysa :(
YanıtlaSilSırf aklımda kaldı diye şimdi yapmaya gidiyorum kızarmış tavuğum yok zaten evde de et hiç kalmaz süpürmüşlerdir yemek canavarlarım:) bonfileyi önceden pişireceğim birde özellikle bonfile seçtim nedense yağsız istiyorum:)
Bakalım seninkisi kadar becerebilecek miyim.
Kalbinin sahibine emanet olasın..