es selamü aleyküm canlar hayirli cumalar hepimize
hemen tarif geliyor
belirtmeliyim benim kalibim cok büyük sizler kücük kalip kullanacaksaniz yarim ölcü yapin derim
yukaridaki kek 15 cm yüksekliginde 30 cm capinda
malzeme
500 gr margarin oda isisinda
500 gr seker
2 su bardagi kuru üzüm
2 poset siyah cay
1 tane karanfil
6 yumurta
1 su bardagi süt
600 gr un
aci badem araomasi bir kac damla
200 gr portakal sekerlemesi
1 pk kabartma tozu
ceyrek kasik karbonat
&
üzümü kaplamak icin bir bardak un
kalibi yaglamak icin oda isisinda tereyag
üzerine serpmek icin pudra sekeri
kuru üzümleri bir tane karanfil ve cay posetlerini icine atarak sicak su ile islayin
yaklasik 20 dakika bekletip cayi karanfili icinden alip süzün
oda isisindaki margarini ve sekeri cirpma kabiniza koyup yaklasik 8-10 dakika cirpini yice beyazlayip homojen bir kivam almali
sürenin sonunda. yumurtalari tek tek kirarak, her yumurtayi en az bir dakika cirpin. sonra diger yumurtayi ekleyin .daha sonra unu kabartma tozunu karbonati ayri bir kapta karistirip cirptigimiz malzemeye biraz süt , biraz un ekleyerek ilave edip bitirin .
bu asamadan sonra daha fazla cirpmayin
süzdügünüz kuru üzümleri portakal sekerlemelerini bir tepsiye bosaltin üzerine unu serpistirin tepsiyi sallayarak üzümlerin un ile kaplanmasini saglayin daha sonra bir süzgece koyup fazla unu silkelenmesini saglayin
tepside görüldügü üzere esim cevizi cok seviyor ama ben koymanizi istemiyorum zira biraz karartiyor keki
kalibinizi firca yardimi ile her yerini iyice yaglayin un ile kaplayin fazlasini silkeleyein
üzümlü karisimi hazirladiginiz malzemeye ekleyip spatula ile karistirin
yagladigimiz kalibiniza doldurup düzleyin isitilmis 190 derece firinda yaklasik 70 dakika pisirin .süre sonunda kürdan ile kontrol etmeyi ihmal etmeyin. eger yapisiyorsa kürdana hamur ,bir on dakika daha pisirmeye devam edin .
firininiz yakiyorsa sayet üzerini bir alu folye ile kapatin sonlara dogru
pisen kekinizi firindan alip kalibinda biraz bekletin bes dakika yeterli olur
daha fazla bekletmeyin kekinizin alti islanmasin buhardan
dikkatlice kalibindan cikarip sogumasini saglayin
servis öncesi bol pudra sekeri serpin
dilimleyerek servise sunabilirsiniz
afiyet olsun dualara talibim canlar
tarif bana ait
pastanin icinde ne var tahmin edin hediyeme aday olun. unutmayin olurmu canlar icindekini bilen
bir üyeme hediyem var ona özel olacak o pasta burada
Mis gibi misss.
YanıtlaSilEllerine sağlık Meleğim..
harikaaa ellerinize sağlık çok canım çekti bak şimdi :)
YanıtlaSilve aleyküm selam..
YanıtlaSilhayırlı cumalar...
eline sağlık
miss gibi kokmuştur ev, kek piştiğinde...
kek kokusu bana evdeki huzuru çağırıştırır nedense...
Ablacığım hayatımda gördüğüm en büyük kalıp, en büyük kek:)
YanıtlaSilgel beni ye diyor, oda ayrı...
ellerine sağlık melek ablam.
İnşallah her daim iyi olasın.
sizin tarif fotoğraflarınıza hayranım gerçekten ..fotoğraf karelerinde takılıp kalıyorum inanıyorum ki lezetlerinde görünüşleri kadar harikadır ama ben burdan fotoğraflarla nasibimi alıyorum.sevgiyle ve afiyetle kalın....
YanıtlaSilhayırlı cumalar
YanıtlaSilellerinize sağlık
çok güzel görünüyor
maşaAllah yaptığınız bütün yemekler sizin elinizden ayrı bir lezzetde çıkıyor..Görüntü nefis.Size komşu olmak vardı şimdi:))Sevgiler..
YanıtlaSilçay demledim gel içelim :))
YanıtlaSilevdekileri sepetledim :))
ellerine sağlık ablam...
mis gibi kokmuştur şimdi...
sagolun canlarim iyiki varsiniz
YanıtlaSilyoksa kiymeti kalmaz yaptiklarimin sizinle güzel hersey yorumlariniz icin hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum
sirinem cok güldüm Allah da seni güldürsün :)
hımmmmmmmmmmmmmm kokusuuu taa buralara kadar geldi ablam.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Kek ye beni diyor...Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKendi güzel keki güzel ne denir yiyenlere şifa olsun:)
YanıtlaSilsüper kabarmış çok da güzel görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilBayıldımmmm kim bilir nasıl missler gibi kokuyordur ,ellerine sağlık bitanem.
YanıtlaSilSarıldım özledimmmmmmm
Tarifi en ince ayrıntısına kadar okudum ve bayıldım. İnşallah yapacağım.Emeklerinize,ellerinize sağlık. Cevi,zde yakışmış bence.:)
YanıtlaSilyorumunu okudum da gelmeye fırsat bulamadım.
YanıtlaSilçekiliş hangi yazıda bulamadım.
değmesin yağlı boya gelmicek mi artık.
Yorumunu görür görmez senin için açtım bilgisayarı ablacığım..
YanıtlaSilİnan bende özledim gerçekten. Ve sana ayrı bir mahcubiyetim var, 2 güne kadar gelirim inşaALLAH dedim ama duygularım ne yazıkki rahatlama moduma geçiş yapamadığı için, bilgisayarı bile açasım gelmiyordu.
Çok şükür dünden beri iyiyim lakin bu seferde inanılmaz bir yoğunluk içindeyiz 2 gündür, hatta hafta sonu da öyle olacak ne yazık ki.
Bir kaç güne kadar kaldığım yerden devam edeceğim inşaALLAH.
Müsaden olursa eğer, en görünen kekinden 1 dilim alıp kaçıyorum şimdilik.
Öpüyorum tatlı yanaklarından Melek ablam...
Melek ablacağım bu nasıl kek! Baktım kaldım. Kim bilir ne lezzetlidir, ne güzel kokuyordur. Ellerine sağlık!
YanıtlaSilof ablacim bu negüzel sey böyle tam benlik bayilirim üzümlü keklere. ellerine saglik bende isterim bundan bir gün ha :)
YanıtlaSilBu kek nasıl kabarmış,nasıl harika görünüyor.Kek sevmeyen benim bile canım nasıl çekti bu kekten.Ellerinize sağlık harika görünüyorrrr.
YanıtlaSilof of ellerine sağlık ablacım sana gelipte müthiş bişiyle karşılaşmasam olmaz dimi illa yapıyorsun muhteşem şeyler süpersin ya maşallah sana :) içecekte hazır sen gibi tatlı birinin sohbeti oh daha ne olsun :)
YanıtlaSilKis geldi artik,kekler eksik olmaz artik evlerde.Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun.
YanıtlaSilben de beklerim,sevgiyle ve dostca kalin
Nefis her zaman ki gibi ..
YanıtlaSilEllerine sağlık bereketi ile.
Sevgiler.
SeViL :...
Tüm açıklamalarıyla, adım adım öyle güzel anlatmışsınız ki tarifi. Benim gibi iyi bilmeyenler için, çok aydınlatıcı olmuş.
YanıtlaSilFotoğraflar ayrı güzel, kek nefis görünüyor, ellerinize emeğinize sağlık.
Ablacım nasıl bir tarif nasıl güzel bir kek maşallah..Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilselam ve dua ile..
çekilişini duyurcaktım bugün çok aradım ama bulamadım ki.
YanıtlaSil:)
görüntü iştah açıcı ellerinize sağlık bir sorum olucak 500gr margarin bana fazla geldi acaba yazarken yanlişmı diye düşündüm ?sevgiler
YanıtlaSilhilal hanim sorunuz icin tesekkür ederim
YanıtlaSil500 gr margarin bu kek miktarina denk geliyor
yag haricinde geri malzemeyi hesaplarsak fark edersiniz ki fazla degil
yapacaksaniz sayet ilk etapda yarim ölcü yapmanizi tavsiye ederim
zaten benim kalibim cok büyük bir kalipti yazida da bellirtim
sevgilerimi gönderiyorum
deep tarif burada
YanıtlaSilhttp://allah-ne-verdiyse.blogspot.de/2012/12/destani-mercani.html
sende tahmin et cekilise dahil edeyim seni linke yorum birak
yani ne var pastanin icersinde? bileceksin neyle yapilmis
hayal ediyorum ,senin mutfak ne kadar güzel kokmuştur keki pişirirken ,ellerine sağılık ve bu hafta başlangıcında mutlu,neşeli geçsin dileklerimi gönderiyorum.
YanıtlaSil