es selamü aleyküm dostlar
hamdolsun Allaha oturarak da olsa yaptim ve esimin kizimin önlerine yemek koyabildim .6 günün üzerine .bu süreyi ne siz sorun ne ben söyleyeyim
gecmis olsun dilekleriniz ve dualariniz icin hepinize tesekkür ediyorum .
Allah c.c. razi olsun
kelami kisa tutacagim zira halsizligim devam etmekte .
kis günlerine yarasir bir lezzet getirdim sizlere tarif bana ait
malzeme
1 tavugun tüm gögüs eti (dilerseniz parcalanmis tavukda kullanabilirsiniz srzunuza kalmis
4 orta boy patates
1 iri havuc
1 yesil kapya biber
1 kirmizi kapya biber
6 kücük sogan ceviz büyüklügünde
4 dis sarimsak
350 gr brüksel lahanasi
yarim cay bardagi siviyag
1 cay kasigi kekik
tuz karabiber muskat rendesi
&
tavuk etine marine icin
1 yemek kasigi bal
1 yemek kasigi hardal
yarim cay bardagi siviyag
yarim büyük limonun suyu
1 cay kasigi dolusu kekik
1kahve kasigi silme kirmizi toz biber
tuz karabiber
sebzeleri temizleyelim soganlar ve brüksel lahanalari haric kusbasindan biraz büyük dograyalim
agzi kapali bir güvece yerlestirelim brüksel lahanalari altta olmali
üzerine diger sebzeleri yerlestirmeliyiz
tuz karabiber kekik az mikatar da muskat rendesi serpistirin
yarim cay bardagi siviyagini üzerine gezdirelim
tavugu uzun iki parmak kalinligin da seritler halinde keselim. üzerine sos malzemelerini ekleyelim
elimizle güzelce karistiralim. bu asamada ben kizimin alerjisinden dolayi eklemedim ama cok yakisacagini düsündügümden soya sosu varsa iki yemek kasigi eklemenizi tavsiye ederim
güvecteki malzemelerin üzerine tavuklari dizelim
güvecin agzini kapatalim isitilmis 250 derece firinda agzi kapali olarak
45 dakika pisirelim bu süre zarfin da kapagini acmayin
45 dakikanin sonunda kapagini üzerinden alin 15 dakika daha firinlayin
dilerseniz pilav dilerseniz makarna yada benim gibi kuskus ile sicak sicak servise sunun
afiyet sifa olsun dostlarim
dualariniza talibim
oyyy... oyyyy... bu nasıl lezzet, bu nasıl görüntü. ben bunların hepsini tek tek çok severim. Hüpletirim onları :) Ellerine sağlık ablacım, yine döktürmüşsün. Bereketli sofralarınız olsun.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar ihsan etsin.
Yemek her zaman ki gibi nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Bu arada;
Şifa çorbası da çok güzel görünüyor.
Rabbim Şafii isminin tecellisiyle,şifalar versin,hep daha iyi ol inşAllah Meleğim..
YanıtlaSilGüveç nasıl da güzel gözüküyor öyle,ellerine,emeğine sağlık..
Muhabbetle..
AMAN ALLAHIM BEN NASIL BÖYLE BİR ŞEY YAPTIM ANLAMADIM DOĞRUSU
YanıtlaSilGECİKMELİ OLARAK GELDİM
NASIL OLDUĞUNU ANLAMADIĞIM BİR SEBEBDEN SIK KULLANANLARDAN SİLİNMİŞSİN
BEN KENDİ KENDİME ALLAH ALLAH NERDE BU KIZ DİYORUM BİRDE BAKTIMKİ BENDE SANA UZUN ZAMANDIR UĞRAMAMIŞIM
LÜTFEN KUSURUMA BAKMA
TAMAMEN İSTEM DIŞI
ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN
ŞİMDİ GERİYE DOĞRU BÜTÜN ESKİ YAYINLARINA GİDSİYORUM
ALLAHA EMANET OL
Değerli Ablacığım, gün gün daha iyi olursun inşallah.
YanıtlaSilHep aklımdaydın...
Bu arada sen kendine neden yaşlı diyorsun ablacığım. Aşkolsun yani, yaşlı görmesek...ablam senin yaşlanmana Allah nasib ederse daha 40 yıl var inşallah.
Hiiiç boşuna öyle yazma. Benim kızlar senden öğrenecek pasta yapmayı. Bak bir-kaç sene sonra biz de senin yaşlara gelicez...eeee lütfen yani...yaşlılık vs.
unutalım ablacım. Sen en güzel, en orta yaşındasın. En verimli zamanlarındasın. Ben talebe, sen hocamsın. Bana şu pastaları nasıl yaptığını öğretmen sanırım 20 yılı bulacak:) benim çok hamarat oluşumdan dolayı yani...Güzel ablam benim Allah şifanı versin. Mutluluk versin, huzur versin.
Haddimi aştıysam affola.
harika birsey olmus bu ablacim ya helede su brüksel lahanasi lahanasina bayiliyorum ama benden baska kimsede yemiyorki :((
YanıtlaSilbunu deniyecem misafirlerim olunca :))
geçmişler olsun umarım bir daha kış boyu hastalık görmezsiniz..iş yapmayı isteyip yapamamak çok kötü..yemek öyle güzel görünüyor ki yapan elleriniz dert görmesin..Sevgiler..
YanıtlaSilve aleyküm selam...
YanıtlaSileline sağlık nefis olmuş
ve geçmiş olsun tekrardan
Ablam çok geçmiş olsun bende diyorum nerelerde blog takibini birkaç gün bırakınca habersiz de kalmışım çok çok geçmiş olsun Rabb.im tez zamanda şifalar versin sana.
YanıtlaSilAleyküm selam canımmm umarım daha iyisindir, ellerine sağlık kocamannn sarıldım en içten duygularımla...
YanıtlaSilAleyküm selam arkadaşım, gelmiş geçmiş olsun.Allah bir daha göstermesin.Ellerine sağlık, yemeğin nefis ve leziz görünüyor.Allahıma emanet ol...
YanıtlaSilAllah'ım..değer verdiklerimi ve değer verdiklerimin değer verdiklerini,sevdiklerini koru muhafaza et..onlara huzur,sağlık tat ve bereket ihsan eyle..
YanıtlaSilAblacım..yayınını görünce çok sevindim ablam..
fotoğrafa bakınca iştahım kabardı ama yazını okuyunca gözümün önünden uçtu gitti fotoğraf sen takıldım kafama çok geçmiş olsun dualarım hep seninle aman kendine dikkat et yaaa üzüldüm bak şimdi :((( seni seviyorum çabucak iyileş yine hergün hergün hayran hayran bakalım tarfilerine yaaa :)))
YanıtlaSilcanım kardeşim çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin.
YanıtlaSilkanınmı düşük acaba bended var halsizlik.
ellerine sağlık şifa olsun:)))
MaşaALLAH, ne kadar imreniyorum bu haline bir bilsen..
YanıtlaSilKeşke vaktim olsa bende böyle güzel yemekler yapabilsem..
Ellerine sağlık.
Güveç harika görünüyor. Brüksel lahanasını böyle kullanmak yemeğe çok lezzet katmış olmalı. Bir an önce iyileşirsin inşallah ablacım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçook ama çooook güzel görünüyor...
YanıtlaSilhani 1 tabak versen yerim :))
ellerine sağlık canım.......
İnşallah hastalığınız geçmiştir. Böyle güzel lezzetleri yapabildiğinize göre iyisiniz umarım. İyi akşamlar..
YanıtlaSilNe kadar güzel bir sunum, ne kadar güzel resimler... Tavuğun en sevdiğim hali ! kuskusla da harika görünüyor...
YanıtlaSilHep iyi ol, hep iyi haberini alalım cann..
YanıtlaSilTavuk da müthiş olmuş..