Es selamü aleyküm dostlar hemen güzelligin tarifini birakip kaciyorum kelam kisa ;)
tarifi bana ait dilerim beyenilir
isvicreye gitmeden evvel yapip ikrama sunmustum ismini de onlar koydu
cilvenin gözü
malzeme
keki icin
3 yumurta
150 gr toz seker
100 ml siviyag
100 ml su
100 gr un
100 gr badem tozu
2 kahve kasigi kabartma tozu
&
ic malzemesi
500 gr olgunlasmis cennet hurmasi (kaki)
1 su bardagi seker
1 su bardagi su
20 gr agar agar
&
kremasi
2 poset krem santi
2 su bardagi süt
&
en üstü icin 1 poset krem santi
bir bardak süt
&
cikolata kremasi icin
50 gr bitter cikolata
50 gr tereyag
1 yemek kasigi bal
kenarlarini kaplamak icin yaklasik 150 gr file badem ben üstlerinide süsledim ;)
öncelikle 28 cm kelepceli kalibimiziyagli kagit ile kaplayalim
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim
unu badem tozunu ve kabartma tozunu bir kapta karistiralim siviyagi ve suyu ölcüp hazirda bekletelim
mikserimize yumurtayi ve sekeri ekleyip beyazlasincaya kadar cirpalim
önce siviyag ve su ilave edelim daha sonra unlu karisimi ekleyip bir iki kez cevirelim mikserimizi
cok cirpmiyoruz !
kaliba döküp isittigimiz firina verelim hemen yaklasik 30-35 dakika pisiriyoruz
kürdanla kontol etmeyi unutmayalim
pisince kekimiz sogutma teline alip altindan kagidi cikariyoruz tamamen sogumali
cennet hurmalarini soyalim küp seklinde dograyip bir tencereye alalim icerine suda erittigimiz agar agari ve sekeri ekleyip bir kac tasim kaynatalim
hemen bir kaba bosaltip el blendirindan gecirelim
krem santileri süt ile iyice cirpip onuda hazir edelim
simdi pastanin islemlerini siraliyoruz
kekimizi saklayacagimiz kaliba alip etrafina cember gecirelim
cemberi olmayanlar ayni pisirdikleri kalibi kullanabilirler
kekimizin üzerine önce santinin dörtte birini sürelim onun üzerine cennet hurmasinin püresinden 4/ 3 sürelim kalan bir miktarini en üzerine kullanacagiz
tekrar santi sürelim pürenin üzerine
en üstü icin bir poset santi ile sütü cirpip santimizi hazirlayalim .
icersine ve meyve püresini karistiralim
bu tüm islemleri hizlica yapmalisiniz malzeme sertlesmeden
bir naylon posete doldurup posetin ucunu keselim
top top sIkarak malzemeyi bitirelim
cikolata sosu malzemelerini bir tencereye koyup ocakta erimesini saglayalim ilimaya baslayinca
cok sicak olmamali !
kasik yardimi ile tepeciklerin üzerine gezdirelim .bir miktar bu sostan kenarlarina ayirmanizi istiyorum bademleri yapistirmak icin .
pastamizi buzdolabina atip 4-5 saat unutmanizi istiyorum
daha sonra dikkatlice kelepceyi cikarip kenarlarini kavrulmus badem yapraklari ile süsleyin
dilimleyerek servise sunabilirsiniz
afiyet olsun dualara talibim dostlar
destani mercan pastasina tahminde bulunmayi unutmayin yarin aksam bitiyor cünki
Bayıldıım... Ne kadar güzel bir görüntü böyle...
YanıtlaSilYine harika bir iş çıkarmışsınız, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSevgilerle..
Herzamanki gibi inanılmaz görünüyor... Ellerine sağlık ablacım.. Sevgiler
YanıtlaSilAblacım agar agar nedir? ben daha önce hiç duymamıştım.
YanıtlaSilAblam sen ne yaptın yine, inan tariflerinin hayranıyım, nereden aklına geliyor bunlar! Tabi insan işinin ehli olunca böyle oluyor, ben nedense cesaret edemedim tariflerinizi uygulamaya,yapamazsam diye! Ellerin dert görmesin ablacığım:))
YanıtlaSilÇok güzel, çok değişik bir pasta olmuş. İsmi de pek güzelmiş :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMuhteşem....Pastalar konusundaki başarın tartışılmaz...
YanıtlaSilCANIM NERELERDESİN ÖZLETTİN KENDİNİ
YanıtlaSilBU NE MUHTEŞEM BİR PASTA
ELLERİNE SAĞLIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN
HAYIRLI AKŞAMLAR
Ellerine sağlıkk canımmm
YanıtlaSilAfiyet bal şifa olsun birde bol bol kilo olur dikkat et:))
gerçi ben senin fazla yemediğini biliyorum ama olsun sen yinede dikkat et.
Özledim ki.
Buraya geldim mi mest olarak ve hiçççççççç istemeyerek çıkıyorum misafir olsam sana pastalar yapsan bana:)
YanıtlaSilve aleyküm selam
YanıtlaSilne kadar orjinal bir isim olmuş :)
eline sağlık canım
Yine yeniden bir güzellik daha işte :) Ellerine sağlık, maşallah sana canım..Hurmalar olgun olunca öyle küp küp doğranmıyor..sen nasıl doğradın ? :)
YanıtlaSiltesekkür ediyorum canlarim
YanıtlaSilburcum agar agar bitkisel jelatin canim .
ne nedir isimli katagoride var aciklamali
muhabbet sofrasi .ismi arkadaslarim kura ile belirlemisler :)
aynurum burdaki hurmalar biraz farkli türkiyedekilerden. olgunlasmis haliyle bile dogranabiliyor
zeynep basimla beraber canim buyur gel
yaaa ben hepinize tek tek cevap yazmak istiyorum . bir yolunu bulmali
sevgiler hepinize
Ellerine saglik,pasta herzamanki gibi muhtesem olmus.
YanıtlaSilMelegim, 20 gr agar agar, yemek kasigi ile kac kasik ediyor,
yazarsan sevinirim canim. firdevs
offf ne kadar güzel ya,bu bildiğimiz trabzon hurması mı?
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
firdevsim hic kasikla ölcmedim canim :(
YanıtlaSilbir ölceyim yazarim buraya ben
cafe portakal evet canim trabzon hurmasi
Ayyyy öleceğim ben :)
YanıtlaSilBir de ölçmedim demez misin,şaşıp kalıyorum vallahi :)
Ellerine,emeğine,hünerine,becerine sağlık bereket Meleğim:)
Hakkaten de pek cilveli bir o kadar da şahane olmuş pastan.
Şifa olsun inşAllah.
Muhabbetle..
zelim
YanıtlaSilpaketlerde 10 gr oldugu icin ölcmüyorumdum iki pk kullaniyorum ben
ama simdi ölctüm bir pk yani 10 gr 1,5 yemek kasigi geliyor
yani
20 gr 3 yemek kasigi dolusu olmasi gerek bu pasta icin
Ellerine sağlık her zaman ki gibi gene harika..
YanıtlaSilSofrandan bereket eksik olmasın.
Sevgiler.
SeViL:...
canım hoş geldin sefalar getirdin maşAllah
YanıtlaSilbu güzellileri aldım mmmmmmm şifa olsun dualarla yapılan bir başka :)
bendede bir pembe pasta var sen onu görmedin çok güzel oldu.
Kuzum dualarına talibim....
Ellerine sağlık ablam
YanıtlaSilYine muhteşem bir pasta yapmışsın.
Senin pastaları görünce biz beceremiyoruz bu işi ve hiç pasta yapmıyoruz diyorum.
Kalbinden sevgi sofranda bereket eksik olmasın.
cok güzel olmus ablacim ellerine saglik hem midemizi hemde gözümüzü canlandirdi:)
YanıtlaSilkenarlarina badem veya herhangi bir süs yapmakta ben cok zorlaniyorum tüm masayi buluyorumda pastayi ancak adam ediyorum :) varmidir bunun bir pratik yolu?
ne kadar güzel bir görüntü pardon sanat eserii:)) birde tarifleri kaşık yada bardak ölçüleri ile verseniz çoook iyi olurdu mümkünse...
YanıtlaSilVaaaaaaaaaaay vaaaaaaaaaaaay vaaaaaaaaaaaay!.. VAY!!!!!
YanıtlaSilMasallah cok guzel cok cok cok guzel!..firsat bulup da duzgun bir yorum yazamadim..bu gune kismetmis ablacim..
(duzgun yoruma bakar misin)
:)
Ama sen bir harikasın ablam bu nasıl güzelliktir bu nasıl bir hayal gücüdür ve bu nasıl bir pastadır böyle... Samimiyetle yazıyorum kı bayıldımmm görüntüye...
YanıtlaSilcilvenin gözü mözü anlamam da bunda benim gözümün kaldığı kesin ablaların tatlısı yaaaa :))süpersin yine ellerine kollarına sağlık maşallah bırakmadan gider miyim hiç gitmem kocaman maşallah maşallah sana :)
YanıtlaSilcooooook harikaaaaa görünüyooooo meyveleri dogradiginiz tencereye bayaz bisey ekliyosunuz sahnemi sut gibi anlayamadim da yazarsaniz sevinirim GÜLAY
YanıtlaSilsevgili gülay ben ben seker ve agar agari eritmistim bardakta
YanıtlaSilonu eklerken cektim ama yandan isik vurdugu icin beyaz cikmis
kullandigim agar agar o
ilgin icin tesekkür ederim