Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cilvenin gözü pastasi

Es selamü aleyküm dostlar hemen güzelligin tarifini birakip kaciyorum kelam kisa ;)
tarifi bana ait dilerim beyenilir 
isvicreye gitmeden evvel yapip ikrama sunmustum  ismini de  onlar koydu 
cilvenin gözü 
malzeme 
keki icin 
3 yumurta 
150 gr toz seker 
100 ml siviyag 
100 ml su 
100 gr un 
100 gr badem tozu 
2 kahve kasigi kabartma tozu 
ic malzemesi 
500 gr olgunlasmis cennet hurmasi (kaki)
1 su bardagi seker 
1 su bardagi su 
20 gr agar agar 
&
kremasi 
2 poset krem santi 
2 su bardagi süt 
&
en üstü icin 1 poset krem santi 
bir bardak süt 
&
cikolata kremasi icin 
50 gr bitter cikolata
50 gr tereyag 
1 yemek kasigi bal 
kenarlarini kaplamak icin yaklasik 150 gr file badem  ben üstlerinide süsledim ;)
öncelikle 28 cm kelepceli kalibimiziyagli kagit ile kaplayalim 
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim 

unu badem tozunu ve kabartma tozunu bir kapta karistiralim siviyagi ve suyu ölcüp hazirda bekletelim 

mikserimize yumurtayi ve sekeri ekleyip beyazlasincaya kadar cirpalim 

önce siviyag ve su ilave edelim daha sonra unlu karisimi ekleyip bir iki kez cevirelim mikserimizi  
cok cirpmiyoruz !

kaliba döküp isittigimiz firina verelim hemen yaklasik 30-35 dakika pisiriyoruz 
kürdanla kontol etmeyi unutmayalim 
pisince kekimiz sogutma teline alip altindan kagidi cikariyoruz tamamen sogumali 


cennet hurmalarini soyalim küp seklinde dograyip bir tencereye alalim icerine suda erittigimiz agar agari ve sekeri ekleyip bir kac tasim kaynatalim 
hemen bir kaba bosaltip el blendirindan gecirelim 
krem santileri süt ile iyice cirpip onuda hazir edelim 
simdi pastanin islemlerini siraliyoruz 


kekimizi saklayacagimiz kaliba alip etrafina cember gecirelim 
cemberi olmayanlar ayni pisirdikleri kalibi kullanabilirler 


kekimizin üzerine önce santinin dörtte birini sürelim onun üzerine cennet hurmasinin püresinden 4/ 3 sürelim kalan bir miktarini en üzerine kullanacagiz 
tekrar santi sürelim pürenin üzerine 

en üstü icin bir poset santi ile sütü cirpip santimizi hazirlayalim .
icersine  ve meyve püresini karistiralim 
bu tüm islemleri hizlica yapmalisiniz malzeme sertlesmeden 
bir naylon posete doldurup posetin ucunu keselim 
top top sIkarak malzemeyi bitirelim 


cikolata sosu malzemelerini bir tencereye koyup ocakta erimesini saglayalim  ilimaya baslayinca
cok sicak olmamali !
kasik yardimi ile tepeciklerin üzerine gezdirelim .bir miktar bu sostan kenarlarina ayirmanizi istiyorum bademleri yapistirmak icin .
pastamizi buzdolabina atip 4-5 saat unutmanizi istiyorum 
daha sonra dikkatlice kelepceyi cikarip kenarlarini kavrulmus badem yapraklari ile süsleyin 
dilimleyerek servise sunabilirsiniz 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 
destani mercan pastasina tahminde bulunmayi unutmayin yarin aksam bitiyor cünki 

28 Kommentare:

  1. Bayıldıım... Ne kadar güzel bir görüntü böyle...

    YanıtlaSil
  2. Yine harika bir iş çıkarmışsınız, ellerinize sağlık..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. Herzamanki gibi inanılmaz görünüyor... Ellerine sağlık ablacım.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ablacım agar agar nedir? ben daha önce hiç duymamıştım.

    YanıtlaSil
  5. Ablam sen ne yaptın yine, inan tariflerinin hayranıyım, nereden aklına geliyor bunlar! Tabi insan işinin ehli olunca böyle oluyor, ben nedense cesaret edemedim tariflerinizi uygulamaya,yapamazsam diye! Ellerin dert görmesin ablacığım:))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel, çok değişik bir pasta olmuş. İsmi de pek güzelmiş :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem....Pastalar konusundaki başarın tartışılmaz...

    YanıtlaSil
  8. CANIM NERELERDESİN ÖZLETTİN KENDİNİ
    BU NE MUHTEŞEM BİR PASTA
    ELLERİNE SAĞLIK
    ELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlıkk canımmm
    Afiyet bal şifa olsun birde bol bol kilo olur dikkat et:))
    gerçi ben senin fazla yemediğini biliyorum ama olsun sen yinede dikkat et.
    Özledim ki.

    YanıtlaSil
  10. Buraya geldim mi mest olarak ve hiçççççççç istemeyerek çıkıyorum misafir olsam sana pastalar yapsan bana:)

    YanıtlaSil
  11. ve aleyküm selam

    ne kadar orjinal bir isim olmuş :)

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. Yine yeniden bir güzellik daha işte :) Ellerine sağlık, maşallah sana canım..Hurmalar olgun olunca öyle küp küp doğranmıyor..sen nasıl doğradın ? :)

    YanıtlaSil
  13. tesekkür ediyorum canlarim

    burcum agar agar bitkisel jelatin canim .
    ne nedir isimli katagoride var aciklamali

    muhabbet sofrasi .ismi arkadaslarim kura ile belirlemisler :)

    aynurum burdaki hurmalar biraz farkli türkiyedekilerden. olgunlasmis haliyle bile dogranabiliyor

    zeynep basimla beraber canim buyur gel

    yaaa ben hepinize tek tek cevap yazmak istiyorum . bir yolunu bulmali
    sevgiler hepinize

    YanıtlaSil
  14. Ellerine saglik,pasta herzamanki gibi muhtesem olmus.
    Melegim, 20 gr agar agar, yemek kasigi ile kac kasik ediyor,
    yazarsan sevinirim canim. firdevs

    YanıtlaSil
  15. offf ne kadar güzel ya,bu bildiğimiz trabzon hurması mı?
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. firdevsim hic kasikla ölcmedim canim :(
    bir ölceyim yazarim buraya ben

    cafe portakal evet canim trabzon hurmasi

    YanıtlaSil
  17. Ayyyy öleceğim ben :)
    Bir de ölçmedim demez misin,şaşıp kalıyorum vallahi :)
    Ellerine,emeğine,hünerine,becerine sağlık bereket Meleğim:)
    Hakkaten de pek cilveli bir o kadar da şahane olmuş pastan.
    Şifa olsun inşAllah.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  18. zelim
    paketlerde 10 gr oldugu icin ölcmüyorumdum iki pk kullaniyorum ben
    ama simdi ölctüm bir pk yani 10 gr 1,5 yemek kasigi geliyor
    yani
    20 gr 3 yemek kasigi dolusu olmasi gerek bu pasta icin

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık her zaman ki gibi gene harika..
    Sofrandan bereket eksik olmasın.
    Sevgiler.
    SeViL:...

    YanıtlaSil
  20. canım hoş geldin sefalar getirdin maşAllah
    bu güzellileri aldım mmmmmmm şifa olsun dualarla yapılan bir başka :)
    bendede bir pembe pasta var sen onu görmedin çok güzel oldu.
    Kuzum dualarına talibim....

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık ablam
    Yine muhteşem bir pasta yapmışsın.
    Senin pastaları görünce biz beceremiyoruz bu işi ve hiç pasta yapmıyoruz diyorum.
    Kalbinden sevgi sofranda bereket eksik olmasın.

    YanıtlaSil
  22. cok güzel olmus ablacim ellerine saglik hem midemizi hemde gözümüzü canlandirdi:)
    kenarlarina badem veya herhangi bir süs yapmakta ben cok zorlaniyorum tüm masayi buluyorumda pastayi ancak adam ediyorum :) varmidir bunun bir pratik yolu?

    YanıtlaSil
  23. ne kadar güzel bir görüntü pardon sanat eserii:)) birde tarifleri kaşık yada bardak ölçüleri ile verseniz çoook iyi olurdu mümkünse...

    YanıtlaSil
  24. Vaaaaaaaaaaay vaaaaaaaaaaaay vaaaaaaaaaaaay!.. VAY!!!!!

    Masallah cok guzel cok cok cok guzel!..firsat bulup da duzgun bir yorum yazamadim..bu gune kismetmis ablacim..

    (duzgun yoruma bakar misin)

    :)

    YanıtlaSil
  25. Ama sen bir harikasın ablam bu nasıl güzelliktir bu nasıl bir hayal gücüdür ve bu nasıl bir pastadır böyle... Samimiyetle yazıyorum kı bayıldımmm görüntüye...

    YanıtlaSil
  26. cilvenin gözü mözü anlamam da bunda benim gözümün kaldığı kesin ablaların tatlısı yaaaa :))süpersin yine ellerine kollarına sağlık maşallah bırakmadan gider miyim hiç gitmem kocaman maşallah maşallah sana :)

    YanıtlaSil
  27. cooooook harikaaaaa görünüyooooo meyveleri dogradiginiz tencereye bayaz bisey ekliyosunuz sahnemi sut gibi anlayamadim da yazarsaniz sevinirim GÜLAY

    YanıtlaSil
  28. sevgili gülay ben ben seker ve agar agari eritmistim bardakta
    onu eklerken cektim ama yandan isik vurdugu icin beyaz cikmis
    kullandigim agar agar o

    ilgin icin tesekkür ederim

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle