Es selamü aleyküm dostlar .
yerken agizda dagilan bir okadar portakal kokan durdukca lezzetlenen bir kek .yapimi kolay ancak birgün beklemesi gereken bir lezzet .tarifi bana ait .
mutlaka ama mutlaka bir gün önceden yapimali
malzeme
4 yumurta
4 yemek kasigi oda isisinda tereyag
1 su bardagi toz seker
2 su bardagi tepeleme un
1 pk vanilyali puding
1 pk backpulver
yarim su bardagi portakal suyu
1 portakalin kabugu
serbeti
2 portakalin suyu
4 yemek kasigi seker
en üstüne
pudra sekeri yaklasik 3-4 yemek kasigi
yapilisi
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim. uzun kek kalibimizi aluminyum folyo ile kaplayalim
mikserimize mutlaka oda isisindaki tereyag koyup iyice beyazlayincaya kadar cirpalim .yavas yavas sekeri ekleyin .rendelediginiz portakla kabuklarini da ilave edin iyice harmanlansin kokusu malzeme ile cirpma islemi bittiginde seker erimis olmali icersinde .
tekarar cirpmaya devam ederek birer dakika ara ile yumurtalari teker teker kirarak cirpin
bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyali pudingi karistiralim en son mikserin hizini düsürerek unlu karisimi ilave edelim .yarim bardak portakal suyumuzu da ekleyip, mikseri kapatalim .
harcimizi kalibimiza bosaltip kalipta düzleyelim .
hemen isittigimiz firina verip yaklasik 50 dakika pisirelim .firinin tarzina göre degisebilir kürdan testini yapmayi unutmayin .
kekimiz piserken firinda biz serbetimizi hazirlayalim portakal suyunu ve sekeri ocaga koyalim kaynadiktan sonra bes dakika kaynamasi yeterlidir ocaktan alip kenarda bekletelim .
pisen kekimizi firindan alip kalibindan cikaralim
biraz soguyunca serbetimizi vermeden evvel uzun bir sis yardimi ile sik araliklar ile delelim .
üzerinden bu batirdigimiz yerlerden serbetimizi verecegiz .daha sonra serbeti kasik yardimi ile üzerinden kekimize verelim. iki yemek kasigi kadar portakal suymuzdan bir kaba ayiralim. tekrar kekimizi folyeye sarip bir gece bekletelim ...ertesi gün ayirdigimiz serbetimizin icersine pudra sekerini koyup karistiralim koyu bir kivam olmasi gerekli .
en üzerine sürelim.normal pudra sekerini serperseniz nemden dolayi eriyecektir
dilimleyerek servise sunabilirsiniz .sürec uzun olsada planlandiktan sonra tadilmasi gereken bir lezzet inanin bana
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Aleyküm selam :) Ellerine sağlık.Bende talibim duaya :) Bu arada kekin tereyağlı olması hoşuma gitti.
YanıtlaSilO nasıl bir dokudur öyle ablacığım MaşaAllah benim hamaratıma.
YanıtlaSilÇayımın yanına een sevdiğim şey kek ve kurabiyedir :)
Ellerine, o güzel yüreğine, emeğine sağlık birtanem.
Sımsıkı sarıldım ve öptüm tatlı yanaklarından...
Meleğim bayılıyorum ben senin şu nefis keklerine,pastalarına, güzel yüreğine :)
YanıtlaSilHep bizimle ol emi:)
Güzel kokusuyla ne de yakışıyor keklere portakal. Şerbetli olunca da kesinlikle muhteşem oluyor. Ellerin dert görmesin, görüntüsü de çok hoş.
YanıtlaSilDün aklımdan geçiyordu misler gibi kokan portakallı kek. Akşam gezmeye gidince kaldı ama bu akşam mutlaka yapacağım hem de bu tarifle. Nefis olmuş kekin, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilPerfect perfect...portakallı tatlara bayılırım zaten.
YanıtlaSilöncelikle bu kalıptan almalıyım, ama fırınım böyle güzel kabarmasına izin verir mi bilemiyorum..yine de denemeliyim :)
Ellerine, canına sağlık, bir tanemm..
Melegim ellerine saglik,
YanıtlaSilpastanini görüntüsünden lezzet fiskiriyor.
Birsey sormak istiyorum, senin tariflerinin cogunda
vanilyali puding, hamurun icine giriyor.
Pudingsiz yapsak ayni tadi alamazmiyiz bacim.
Pudingli ile pudingsiz pasta arasinda ne gibi fark oluyor,
hic denedinmi canim.Burda herzaman puding bulamiyorum da ondan soruyorum.Allaha emanet ol canim.firdevs
Portakalı keke kurabiyeye her bişeye çok yakıştırıyorum. Bu yüzden de bu keke de çok lezzet kattığına eminim ellerine kollarına sağlık şirin bayan..
YanıtlaSilağzım sulandı :)
YanıtlaSilşimdi yanına çay yapasım geldi :)
ellerine sağlık ablam :)
Tam bana göre bir tarif olmuş bu.birkaç tane tarifim vardı portakalli ancak güvenip yapamadım hiç. Ama sizin tariflere güvenim tam,o yüzden daha da mutlu oldum sayenizde.sabırsızlanıyorum....
YanıtlaSil@Adsız
YanıtlaSilfirdevs
pudingin icersindeki nisastanin dokusunu cok seviyorum .
pastalarimda evde pisirilmis pastaci kremasini tercih etmiyorum un kokusu beni rahatsiz ediyor
keklerde bir miktar nisasta dokuyu hafif kilar .pudingi buldugun zaman stoklaya bilirsin bacim fazla mikatarda alip buzlukta saklayabilirsin tarihi daha uzun süre dayanir ve herzaman dedigim gibi ne yaziyorsam tarfim icin o olmali ;) sevgilerimi gönderiyorum .
hepinize ayri ayri cevap yazmayi cok isterim
YanıtlaSillakin gözlerim ile sorunlarim var dostlar ziyaretlerinize gelemiyorum bagislayin
yorumlariniz iltifatlariniz icin hepinize sonsuz sükranlarimi sunuyorum
dua buyrun
canım ne zamandır uğrayamıyordum yoğunluktan kusura bakma ne olur ..Nefis görünüyor kekinnn..Ellerine kollarına sağlık..Öpüyorum..
YanıtlaSilyine muazzam bir tarif ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet şifa olsun
sevgiler
Abla bilmiyorum ama seni hiç görmemiş olsam bile sanki seni çok iyi tanıyormuşum gibi hissediyorum. Bunuda sen hissettiriyorsun, RABBİM her şeyi gönlüne göre versin... Selam ve dua ile... Kezban
YanıtlaSil@Adsız
YanıtlaSilAllah razi olsun
ilac gibi geldi su an itibari ile
muhabetle
Canım miss gibi portakal kokusun o piştiği sırada eve yayılan kokusu var ya..
YanıtlaSilİşte o beni mest ediyor ama nedense portakallı lezzetler mideme dokunuyor..:((
Yinede snein elinden br dilimde olsa yemek vardı:)
Ellerine sağlık canım benim:)
yakın zamanda denemek istiyorum, öyle iştah açıcı bir fotoğraf ki :)
YanıtlaSilemeğinize sağlık
iyi aksamlar suan bu kekinizi yapiyorum,evet harika bir tarif,evim mis gibi koktu,emeklerinize saglik,fakat ben sizi devamli takip etmek istiyorum,burayida nursevince hanim blogunda buldum,face kullaniyormusunuz acaba.cok tesekkür ederim,hakkinizi helal edin
YanıtlaSil@Adsız
YanıtlaSilhos geldiniz
malesef facedeki sayfami kapattim yanlizca tariflerim burada artik
kekin sonucunu yazarsaniz mutlu olurum
sevgilerimi gönderiyorum .
google mail hesabiniz var ise sayet izlemeye alabilirsiniz
slm bu urun nedır nereden bulabılırız1 pk backpulver
YanıtlaSil@tuba
YanıtlaSilhosgeldin tugba
bu agiz aliskanligindan gelen bir hal ile yazilmis kabartma tozu oluyor :)
yani 1 pk kabartma tozu
bir ara düzeltmeliyim hatilatma icin tesekkür ederim
sevgilerimle
selam.. dün akşam yaptım bu keki.. bugünde arkadaşa oturmaya giderken götürdüm orda bulunan herkes bayıldı.. gerçekten çok lezzetli oldu.. ellerine sağlık melek hanım..
YanıtlaSiltarifleri deneyen arkadaşlar yorum atarsa herkese çok yardımcı olmuş olur çünkü bi tarifi yapmaya niyetlendiğimizde ilk olarak yorumları okuyoruz acaba yapan olmuşmu, tarif tutmuşmu, güzel olmuşmu diye..
nacizane fikrim :) gerçi ben artık sizin tariflerinizin yüzde yüz tuttuğuna inanıyorum ne yapsam çok güzel oluyo :)