Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Parfe Pasta (kuru meyvali )

Hayirli bir gün dileklerimle canlar 
havalarin bir türlü ayni düzende gitmeyisi,  bu hal 
malesef hem ruhumuza hemde bedenimize aksediyor .
zar zor aklimda kalan bir lezzeti yapmaya calistim ve sizlerle paylasmak icin gelebildim 
bu lezzeti suzan arkadasimin davetinde tanidim . diyecegim odur ki müthis bir tat .sordugumda tarifini kendisi istanbuldaki kiz kardesinden aldigini söyledi .bire bir tam bir ölcüye malesef sahip degildim aklimda kaldiklari ile yapmaya calisitim. dilerim sizlerde beyenirsiniz .
orjinalliginden ciktigi icin yine benceli oldu kusura bakmayisin suzanim ;) ana temalara sadik kalmaya calistim fakat baktim ki cokda birsey kalamamis eski halinden .
senin elindeki tad yanliz benim damagimda kalsin suzanim  ;) 
ayrica o gün hersey icin tekrar tesekkür ederim ev sahibeligin ve sundugun lezzetler muhtesemdi 
Allah c.c. razi olsun 
&&&&
Konsept bana aittir 

malzeme
Alt taban 
7 tane cokoprens büskivisi (doppelkekse)
2,5yemek kasigi tereyag yada margarin
ara malzemesi 
200 gr petibör büskivi (sade)
150 gr vanilyali gofret 
150 gr iri dogranmis ceviz 
150 gr cok kücük dogranmis kuru incir 
150 gr cok kücük dogranmis kuru kayisi 
2 yumurta beyazi 
1 paket kremsanti ( iki poset icikiyor icinden ikiside kullanilacak 
1,5 su bardagi süt 
&
üst cikolata sosu 
2 cay bardagi süt 
yarim cay bardagi seker 
1 kahve kasigi nisasta 
iki kahve kasigi tepeleme kakao sekersiz 
200 gr cikolata 
Öncelikle tabani yapacagiz .taban icin yagimizi eritelim. büskivileri robotumuza koyup cekelim robotumuz büskivilerimizi cekerken tereyagini yavasca ekleyelim yagimiz karisinca büskivilere robotu kapatalim 
26 .yada 28 cm lik kelepceli kalibimiza bosaltip, mümkünse agir bir mutfak gereci kullanarak 
tabana bastirip düzleyelim .

yumurta beyazlarini kar gibi oluncaya kadar cirpalim sogukta bekletelim harcimiza ilave edinceye kadar  
ayri olarak krem santiyi de süt ile birlikte cirpalim onuda bir kenarda bekletelim 
büskiviyi ve gofreti elimizle ufalayalim 
dogradigimiz incir ceviz ve kayisi kurusunu koyup harmanlayalim 
hazirladigimiz krem santiyi ,yumurta beyazini ,ve 
hazirladigimiz harci hep beraber karistiralim 
harcimizi hazirladigimiz kaliba bosaltip spatula yardimi ile düzleyelim 

cikolata sosu malzemelerini tencereye koyup cirpma teli ile cirpalim 
ocaga koyup bir iki tasim kaynatalim .
ocaktan cekip icersine cikolatayi ilave edip  karistirarak eritelim 
cok fazla sogumasina firsat vermeden ,pastamizin üzerine dökelim

cikolata sosunu döktükten sonra saklama kabinin kapagini kapatip buzdolabin da  
bir gece bekletelim 
ertesi günü dilimleyerek servise sunabilirsiniz .
afiyet olsun dualara talibim dostlar 

birkac not düsmek istiyorum .pasta hakkinda .
mümkün mertebe kuru meyvalari kücük dograyin! zira pastaniz keserken dagilabilir .
üzerine kullanacaginiz cikolataniz bitter olsun 
mutlaka ama mutlaka bir gece dinlenmeli buzdolabinda 
sosunda bulunan seker miktari türkiyede yasayan dostlarimiz icin az gelebilir aldigim duyumlara 
göre benim kullandigin seker miktari bazen az gelebiliyormus buda seker kalitesi ile ilgilidir 
 tat olarak ama bu pastada kuru meyvalarin büskivinin ve santinin sekeri ile birlikte gayet  yeterlidir .
Muhabbetle efendim 

21 Kommentare:

  1. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mmmm,lezzet fışkırıyor parfeden :)
    Ellerine sağlık Meleğim:)
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  3. Kalori bombası olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. bu pastaya benzer bir pasta bende yemistim ama kalabaliktan tarifini almak nasip olmamisti :) ellerine saglik artik tarifimizde :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok değişik bir pasta olmuş..

    YanıtlaSil
  6. Ablacığım yapan ellerin dert görmesin.Çook lezzetli görünüyor sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. Pastanıza bayıldım elinize sağlık kesinlikle çocuklarım için yapacağım harika sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. enfessss ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. gine herzamanki gibi cok süper nefis gözüküyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. Canim ellerine saglik afiyetler olsun Degisik güzel bir tarif .

    YanıtlaSil
  11. ablacım,
    parfeeee hımmm hımmm,
    uzanıp alabilirmiyim ki acep?

    ellerin dert görmesin şifa olsun,
    sağlık olsun,

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  12. Of of yine nefis bir tatlı yapmışsın, çok da şahane görünüyor.
    Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Bence tadı tam kararında olur, hiiç daha fazla şekere gerek yok :))
    Ellerine canına sağlık bir taneemm..Ne de güzel bir karışım olmuş...
    Sen elini bir şeye atınca muhteşem şekle dönüştürüyorsun canım, gözü kapalı tarifi yaparım :)

    YanıtlaSil
  14. Ben daha genc sayilirim,buyutmeme gereken iki evladim var..sen kalbimemi goz diktin hatuuun oldureceksin sen beni yahuuu yapma boyle yapmaaaaaaa :)

    YanıtlaSil
  15. ----------Oooo-----
    -----------(----)------
    ------------\---(------
    -------------\_)------
    ----oooO----------
    ----(----)-----------
    -----)---/-------
    -----(_/--------
    Sayfada gezindim :) Ve tek kelime ile bayıldım tüm tariflere :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Sahane gözüküyor ellerine saglik (Serap) canim facede epeyden beri yoksun merak ettim

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık ablacım. Yarın mutlaka yapacağım çok canım çekti. Bayılırım böyle tariflere.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  19. Öncelikle ellerinize sağlık...Ziyaretime gelmişsiniz.Bende hemen iade i ziyarete geleyim dedim .Çok beğendim.Sizi takibe aldım.Selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  20. bakşimdi bunada bayıldım. ablamda benzerini yapardı altı zwieback ve çukulata. üstüde kirazlı olurdu.

    YanıtlaSil
  21. Bu parfe pastayı yaptımm..Tek kelime ile muhteşem oldu.. Hem yapımı çok kolay hemde çok lezzetli.. Kim yediyse mutlaka tarifini istedi..yalnız ben çikolata sosuna biraz portakal kabugu rendeledimm çok farklı bir aroma verdi.. tarif için çokkk teşekkürlerr :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle