Hayirli bir gün dileklerimle canlar
havalarin bir türlü ayni düzende gitmeyisi, bu hal
malesef hem ruhumuza hemde bedenimize aksediyor .
zar zor aklimda kalan bir lezzeti yapmaya calistim ve sizlerle paylasmak icin gelebildim
bu lezzeti suzan arkadasimin davetinde tanidim . diyecegim odur ki müthis bir tat .sordugumda tarifini kendisi istanbuldaki kiz kardesinden aldigini söyledi .bire bir tam bir ölcüye malesef sahip degildim aklimda kaldiklari ile yapmaya calisitim. dilerim sizlerde beyenirsiniz .
orjinalliginden ciktigi icin yine benceli oldu kusura bakmayisin suzanim ;) ana temalara sadik kalmaya calistim fakat baktim ki cokda birsey kalamamis eski halinden .
senin elindeki tad yanliz benim damagimda kalsin suzanim ;)
ayrica o gün hersey icin tekrar tesekkür ederim ev sahibeligin ve sundugun lezzetler muhtesemdi
Allah c.c. razi olsun
&&&&
Konsept bana aittir
malzeme
Alt taban
7 tane cokoprens büskivisi (doppelkekse)
2,5yemek kasigi tereyag yada margarin
&
ara malzemesi
200 gr petibör büskivi (sade)
150 gr vanilyali gofret
150 gr iri dogranmis ceviz
150 gr cok kücük dogranmis kuru incir
150 gr cok kücük dogranmis kuru kayisi
2 yumurta beyazi
1 paket kremsanti ( iki poset icikiyor icinden ikiside kullanilacak
1,5 su bardagi süt
&
üst cikolata sosu
2 cay bardagi süt
yarim cay bardagi seker
1 kahve kasigi nisasta
iki kahve kasigi tepeleme kakao sekersiz
200 gr cikolata
Öncelikle tabani yapacagiz .taban icin yagimizi eritelim. büskivileri robotumuza koyup cekelim robotumuz büskivilerimizi cekerken tereyagini yavasca ekleyelim yagimiz karisinca büskivilere robotu kapatalim
26 .yada 28 cm lik kelepceli kalibimiza bosaltip, mümkünse agir bir mutfak gereci kullanarak
tabana bastirip düzleyelim .
yumurta beyazlarini kar gibi oluncaya kadar cirpalim sogukta bekletelim harcimiza ilave edinceye kadar
ayri olarak krem santiyi de süt ile birlikte cirpalim onuda bir kenarda bekletelim
büskiviyi ve gofreti elimizle ufalayalim
dogradigimiz incir ceviz ve kayisi kurusunu koyup harmanlayalim
hazirladigimiz krem santiyi ,yumurta beyazini ,ve
hazirladigimiz harci hep beraber karistiralim
harcimizi hazirladigimiz kaliba bosaltip spatula yardimi ile düzleyelim
cikolata sosu malzemelerini tencereye koyup cirpma teli ile cirpalim
ocaga koyup bir iki tasim kaynatalim .
ocaktan cekip icersine cikolatayi ilave edip karistirarak eritelim
cok fazla sogumasina firsat vermeden ,pastamizin üzerine dökelim
cikolata sosunu döktükten sonra saklama kabinin kapagini kapatip buzdolabin da
bir gece bekletelim
ertesi günü dilimleyerek servise sunabilirsiniz .
afiyet olsun dualara talibim dostlar
birkac not düsmek istiyorum .pasta hakkinda .
mümkün mertebe kuru meyvalari kücük dograyin! zira pastaniz keserken dagilabilir .
üzerine kullanacaginiz cikolataniz bitter olsun
mutlaka ama mutlaka bir gece dinlenmeli buzdolabinda
sosunda bulunan seker miktari türkiyede yasayan dostlarimiz icin az gelebilir aldigim duyumlara
göre benim kullandigin seker miktari bazen az gelebiliyormus buda seker kalitesi ile ilgilidir
tat olarak ama bu pastada kuru meyvalarin büskivinin ve santinin sekeri ile birlikte gayet yeterlidir .
Muhabbetle efendim
Ellerinize sağlık
YanıtlaSilMmmm,lezzet fışkırıyor parfeden :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Meleğim:)
Muhabbetle..
Kalori bombası olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbu pastaya benzer bir pasta bende yemistim ama kalabaliktan tarifini almak nasip olmamisti :) ellerine saglik artik tarifimizde :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok değişik bir pasta olmuş..
YanıtlaSilAblacığım yapan ellerin dert görmesin.Çook lezzetli görünüyor sevgiler:))
YanıtlaSilPastanıza bayıldım elinize sağlık kesinlikle çocuklarım için yapacağım harika sevgiler...
YanıtlaSilenfessss ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
gine herzamanki gibi cok süper nefis gözüküyor ellerine saglik
YanıtlaSilCanim ellerine saglik afiyetler olsun Degisik güzel bir tarif .
YanıtlaSilablacım,
YanıtlaSilparfeeee hımmm hımmm,
uzanıp alabilirmiyim ki acep?
ellerin dert görmesin şifa olsun,
sağlık olsun,
öpüyorum
Of of yine nefis bir tatlı yapmışsın, çok da şahane görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık, sevgiler.
Bence tadı tam kararında olur, hiiç daha fazla şekere gerek yok :))
YanıtlaSilEllerine canına sağlık bir taneemm..Ne de güzel bir karışım olmuş...
Sen elini bir şeye atınca muhteşem şekle dönüştürüyorsun canım, gözü kapalı tarifi yaparım :)
Ben daha genc sayilirim,buyutmeme gereken iki evladim var..sen kalbimemi goz diktin hatuuun oldureceksin sen beni yahuuu yapma boyle yapmaaaaaaa :)
YanıtlaSil----------Oooo-----
YanıtlaSil-----------(----)------
------------\---(------
-------------\_)------
----oooO----------
----(----)-----------
-----)---/-------
-----(_/--------
Sayfada gezindim :) Ve tek kelime ile bayıldım tüm tariflere :)
Sevgilerimle
Sahane gözüküyor ellerine saglik (Serap) canim facede epeyden beri yoksun merak ettim
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım. Yarın mutlaka yapacağım çok canım çekti. Bayılırım böyle tariflere.. Sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel olmuş :)
YanıtlaSilÖncelikle ellerinize sağlık...Ziyaretime gelmişsiniz.Bende hemen iade i ziyarete geleyim dedim .Çok beğendim.Sizi takibe aldım.Selam ve dua ile
YanıtlaSilbakşimdi bunada bayıldım. ablamda benzerini yapardı altı zwieback ve çukulata. üstüde kirazlı olurdu.
YanıtlaSilBu parfe pastayı yaptımm..Tek kelime ile muhteşem oldu.. Hem yapımı çok kolay hemde çok lezzetli.. Kim yediyse mutlaka tarifini istedi..yalnız ben çikolata sosuna biraz portakal kabugu rendeledimm çok farklı bir aroma verdi.. tarif için çokkk teşekkürlerr :)
YanıtlaSil