hayirli sabahlar dostlar.
gecenlerde sevgili firdevsimin sordugu bir soru aklima takilmisti
kendi pudingimizi yapamazmiyiz ? diye sormustu .ona cevap olur düsüncesi ile birseyler denedim
TARiF BANA AIT
&
malzeme
100 gr nisasta
120 gr seker
2 yumurta
1.kg süt
200 gr krema
2 pk vanilya sekeri
ben malzeme bölümüne vanilya sekeri yazdim her evde bulunmaz diye ,lakin ben vanilya cubugu kullandim varsa evinizde bir tane vanilya cubugunu ordana kesip icinden vanilya tohumlarini cikarin yoksa bu islemi es gecin .belirtmeliyim vanilya degince bir kez denerseniz asla vaz gecemezsiniz
bir kaseye nisastayi ,sekeri ve yumura sarisini koyup (beyazlarini kullanacagiz atmayin ) kremayi ekleyerek cözdürelim
vanilya sekeri kullanacaksaniz tüm islem bitince ekleyeceksiniz malzemeye.
bu karisima koymayin vanilya sekerini .
karisimda hic topaklanma olmamali iyice karistirin
sütü tencereye koyup karistirin kaynayinca ocaktan cekin
cözdürdügümüz nisastali karisimi ilave edip hizlica karistirin cirpma teli ile.
tekrar ocaga koyup
bir kez ortadan kaynadigini görünce ocaktan alin .sakin pisirmeyin
sarilarini kullandigimiz yumurta beyazlarini cok sertlesmemis
ama kar haline dönüsünceye kadar cirpin
yumurta beyazini hemen pudingimize ekleyip kullaniyorsaniz vanilya sekeri bu asamada ekleyin mümkünse mikser ile cirparak yedirin
yumurta beyazi görünmesin kafi ,cok uzun süre cirpmayin
sicakken pudinglerimiz hemen servis kaplariniza bosaltin .
ben frambuazli bir karisim hazirladim pudingimize dilerseniz yapin dilerseniz sade birakin verdigim meyvayi degistirip arzu ettiginiz her meyva ile yapabilirsiniz hepsi hayal dünyaniza kalmis .
yaklasik 150 gr dondurulmus yada taze frambuaz
1 yemek kasigi nisasta
4 yemek kasigi seker
1 cay bardagi su
hepsini tencerede karistirip ocaga koyun .catal yardimi ile ezerek bir iki tasim kaynatin sicakken pudinginizin üzerlerine paylastirin
soguyunca servise sunabilirsiniz
afiyet olsun dualara talibim canlar.. her birinize tek tek cevap vermek istedigim ama bu konuda basarili olamadigim yorumlariniz icin cok tesekkür ediyorum
muhabbetle Allah yar olsun
ellerinize sağlık harika bir tarif çok güzel olmuş
YanıtlaSilBen de çoğu zaman kendi pudingimi yapıyorum. Ama bu şekilde çok daha lezzetli olacağa benziyor. yumurta beyazları ve krema çok daha yumuşak bir yapı vermiş olmalı. Tarifini deneyeceğim ablacığım. Ellerin dert görmesin. Sevgiler.
YanıtlaSilCanimsin melegim,
YanıtlaSiltarif icin tesekkürler, ben buna benzer tarifi buldum
ve pastalarda kullandim.Hamurun icine degilde süsleme amacli kullandim.
Senin kek tariflerinin cogunda, vanilyali pudingle yapildigi icin sormustum o soruyu.Cok incesin bacim,seni coook seviyorum bilmis olasin.
Tr ye gidince, bol bol vanilyali puding alip, senin essiz tariflerini denemek olacak.Allah senden razi olsun melegim.Iyiki tanimisim seni.
selam ve dua ile. firdevs
ALLAHIIIIIIM SANA GELİYORUM
YanıtlaSilBAYILDIM BAYILDIM
NASIL CANIM ÇEKTİ ANLATAMAM
MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
ELLERİNE SAĞLIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN CANIM
Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar bende evde yaparım pudingi kremayı vs kızım doğduktan sonra hazır gıdalara hep kötü bakar oldum evde yapmak en güzeli en sağlıklısı :)sevgileirmle
YanıtlaSilbayılırım pudinge.
YanıtlaSilanneme diyom uğraşamam diyo.
ben yapıyim bari.
sonra da hepsini yerim. bi anda 6 kase yiyorum.
tencerenin dibini de.
oh oh not aldım
Eline saglik bacim.
YanıtlaSilAllah rahatlik versin .
canım bayılıyorum senin tariflerini okumaya su gibi anlatıyorsun.Çok da güzel görünüyor ellerine sağlık meleğim..
YanıtlaSilellerine saglik yine görsel bir sölen olmus :)
YanıtlaSilSitenize bayılıyorum hersey nefis gözüküyor. Elleriniz dert görmesin .
YanıtlaSilVanilya Çubuğunuda tanımış oldum. Harika fotolar . harika bir tarif. Afiyetle inşallah.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, Benim oğlanlar sütlü tatlıları çok seviyorlar zaten denemeliyim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil