Hayirli bir hafta sonu dileklerimle canlar
iki gündür gördügümüz günes corba icmekten alikoymadi bizi
havalar günesli olsada yinede aldatan bir sicaklik bu. bahar aylarinda mideye cok dikkat etmek gerek canlar sizlere Tarifi bana ait bir corba verecegim bu gün .sifa olur insAllah
malzeme
4 yemek kasigi pirinc
3 yemek kasigi bulgur
1 su bardagi dogranmis ispanak Tepeleme
2 yemek kasigi un
1 yumurta
1,5 litre et suyu
2 dis sarimsak
250 gr süzme yogurt
tuz karabiber az miktarda kuru nane
2 yemek kasigi tereyag 2 yemek kasigi siviyag
ben buzluk ispanagi kullanmayi tercih ediyorum corbalarimda. siz taze kullanacaksaniz yapraklarini kullanin en az 200 gr olsun. yikayip cok ince sekilde dograyin uzun seritler olmasin corbada sallanan yesillikler bence hos durmuyor
bir tenceremize pirinci ve bulguru yikayip koyalim üzerine yogurdu unu ekleyip
cirpma teli ile iyice karistiralim toplaklasma kalmasin
tencereye malzemenin üzerine suyu ezilmis sarimsagi ispanagi ekleyin tuzunu ve karabiberinide ilave edin
ben kendi et suyu konsantremi kullaniyorum o sebebten suyu eklemem ve et suyunu konsantresini
resimde görünen sekilde tencereye birakmam kafi
siz dilediginiz etsuyu seklini uygulayin ama toplam miktar 1,5 litre olmali ve sonunda pirincin ve bulgurun cinsine göre istediginiz koyuluk icin su ilavesi yapabilirsiniz
tencereyi ocaga koyup kaynayincaya kadar karistirin. ve sakin birakmayin dibini sarabilir
kaynadiktan sonra isiyi biraz düsürüp kaynamaya birakin .tencerenin kapagini yarim sekilde kapatin fazlaca su kaybi olursa kivami koyu olabilir .yaklasik 15- 20 dakika da pismis olacaktir
kücük bir tavada siviyagi ve tereyagini beraber eritelim köpürmeye baslayinca ocaktan cekip
kahve kasiginin ceyregi dolusu kuru naneyi ekleyip
kaynamakta olan corbaya ilave edelim ocagin altini kapatip
yaklasik 15-20 dakika dinlendirelim. tencerenizin kapagini sakin tam kapatmayin pisirme isleminden sonra bu yogurdunuzun kesimesine sebep olur ancak
Afiyet olsun dualara talibim dostlar
Nefis bir çorba. ne kadarda sağlıklı ellerinize sağlık. BENDE pazı ile yapıyorum. Bizde yemek seçen olunca :( afiyetle ..
YanıtlaSilIspanaklı hiç denememiştim, nefis görünüyor; ellerinize sağlık )
YanıtlaSilMisss gibi.. Ellerine sağlık. Afiyetler olsun canım..
YanıtlaSilOoooh mis gibi ! Ellerine sağlık ;-)
YanıtlaSilCok saglikli, bir o kadarda nefis corba olmus canim,
YanıtlaSilellerin dert görmesin.Bu corba ayni zamanda sifa corbasi olmus.
Insaallah ilk fisatta denerim.
sevgilerimle. firdevs
Corba eminim ki sahanedir ama o kase..ve altindaki tabak..asil o can yakti bilesin ;)
YanıtlaSilSevgiler.
CANIM ANLATIMIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ
YanıtlaSilÖZELLİKLE BENİM GİBİ ÇORBA CAHİLLERİNE
BU KONUDA MALESEF ÇOK ZAYIFIM
ELLERİNE SAĞLIK
HAYIRLI GECELER
çokk güzel görünüyor , beyaz çorbalara ayrıca bayılıyorum:))gerçi ben herşee bayılıyorum:))
YanıtlaSilIspanak cok sevmemize ragmen corbasini hic denemedim Melegim, bunu ins..yapacagim cunki yaz kis corba eksiz olmaz soframizdan :) ellerine saglik gulum sifa olsun size opuyorum seni..birde Melegim bazi tariflerine yorum yapamiyorum ben anlam veremedim nedenini...
YanıtlaSilCok yapardim eskiden isapanakli yogurt corbasi,tarifi görünce heyecanlandim,bugün yine yapacagim,ellerinize kollariniza saglik,bende buzluktan ispanak kullanirim,yani her daim evde ispanak olmasi güzel bisi,iyi pazarlar dilerim,sevgiler...
YanıtlaSil@Tarif defteri
YanıtlaSilsebebini bilmiyorum aytenim bazi arkadaslarimda ayni seyden muzdaripler
yorum ekleyemiyoruz diyorlar
en emine emanet olasin gülüm
Muhteşem bir çorba olmuş. Ispanağı saklama şekline hayran oldum ablam :) Biz de ablamdan uzaklaştık artık dondurucuyu doldurmamız gerek. Bir ara dondurucu için bu şekilde püflerini paylaşırsan nasıl sevinirim anlatamam :) Ellerin dert görmesin, yiyenlere şifa olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilHaklısın bu güneş aldatıyor,eşim ve ben şifayı kaptık gibi:(
YanıtlaSilCanım benim sıcacık çorbandan bir tabak dolusu içmek vardı.
Nasıl iyi gelirdi..:)
Ellerine sağlık canım..
Bu ne güzel bir çorba ha ninna:)olsada bir kase içsel ,
YanıtlaSilGüzel anlatım ve paylaşım için teşekkürler
sevgiler
Off çok güzel görünüyor yaa..Ellerine sağlık cann...
YanıtlaSil