Es selamü aleyküm dostlar
mazur görüle kelam kisa yine :( tembellik had safha cenemde de öyle sanirim .
pazar kahvaltiniza yada cok acil misafirlerinize bir lezzet birakayim dedim .
malumu üzere mutfakda uzunca ugraslara girisemeyecek kadar halsizim
ne yapayim edeyim derken ortaya böyle birsey cikti kolay cabuk tembel isi birsey mayayi bekleyecek hevesde yok. cabuklugu malum olan lakin tazeligi uzun süre barindirmayan kabartma tozu tercihim oldu
belirmeliyim tarifimiz
kabartma tozu iceren tüm hamur isleri gibi buda taze tüketilmeli .kalmazmi ertesi güne ? elbet kalir.
ama lezzete varilacaksa taze taze ayni gün tüketilmeli diyorum . acil misafirler icin diyelim biz ,yada misafirlige giderken sicacik götürülebilir ,yada ekemek yokluguna altarnatif olabilir
kolay gelsin canlar
malzeme
500 gr un
2 yumurta
250 gr oda isisinda margarin yada tereyag
250 gr yogurt
1 kabartma tozu
2 yemek kasigi nisasta
2 kahve kasigi seker
yarim cay kasigi karabiber
1 kahve kasigi tuz
&
ic malzeme
200 gr beyaz peynir
ben kuru yesilllik kullandim. siz arzu ettiginiz her yesilligi kullanabilirsiniz
maydanaoz, dereotu, firenk sogani vs olabilir
bir yumurtanin beyazi
&
üzerine sürmek icin
1 yumurtanin sarisi
1 yemek kasigi yogurt
susam
nisasta haric, hamur icin olan tüm malzemeyi bir kapta yoguralim
mikserinizin hamur yogurma ucunu kullanabilirsiniz,zira cok yapiskan bir hamur olacak
un ilave etmeyin kesinlikle
yogrulan hamura en son nisastayi ekleyip iyice karistiralim
nisasta hamuru toplamanizada yardimci olacak .
bu haliyle 10 dakika dinlendirelim .Bu arada bir kapta ic harcimizi hazirlayalim .
bir kaseye peynirmizi ufalayalim .icersine yumurta beyazini ekleyelim.
dilerseniz taze, dilerseniz kuru yukari da belirtigim malzemeleri ilave edip karistiralim
Dikdörtgen borcam tepsiyi margarin yada tereyagi ile yaglayalim.
hamurumuzun yarisini tepsiye alip elimizle yayalim.
eliniz cok yapisirsa elinizi akan soguk suya tutup isleme devam edelim
yaydigimiz hamurun üzerine peynirimizi serpistirelim
bu arada firinimizi 200 dereceye isinmaya birakalim
kalan diger yarim hamurumuzu ayni sekilde peynirimizin üzerine yayalim
elimizi suyla islatirsak daha kolay isimiz
yumurta sarisini yogurtla cirpalim hamurumuzun üzerine döküp
firca yardimi ile sürelim her yerine
arzu ettiginiz ebatlarda dilimleyelim .
pistikden sonra dagilmadan kesebilmemize kolaylik sagliyor
20 tane cikiyor bu tepsiden 4x5 keserseniz .
üzerine bol susam serpistirelim
hemen isittigimiz firina verelim, orta katta yaklasik 30 dakika kizarincaya kadar pisirelim
pistikten sonra disariya alalim 10 dakika dinlendirip, kesik yerlerinden tekarar keserek
servise sunalim
Afiyet olsun dostlar. dua dua dua istiyorum cokca olurmu
hayirli pazarlariniz ola muhabbetle ..
Elinize sağlık harika olmuş sevgiler...
YanıtlaSiltesekkür ediyorum
Silmuhabbetle
Ellerine sağlık kolay pratik tarif isteyenler ne duruyorsunuz :)
YanıtlaSilsagol gülaycim
Silsevgilerimi gönderiyorum
Süperr !! Bir sorum olcak peynırı hamıra karıştırsak olurmu acaba ? İki işlem olmaz ;)
YanıtlaSilisterseniz olur olmaz diye birsey yok
Sillakin ozaman peynirli kekimiz olur
sevgilerimle
Çok kolay ve güzel bir yorum olmuş.Ellerine saglık.
YanıtlaSilAllah razi olsun helin
Silmuhabbetle
Üst katı yaymak biraz daha zordur ilk kata göre...
YanıtlaSilÇok pratik bir fikir, elinize, fikrinize sağlık :)
meliha hanim
Silelinizi islatinca zor olmuyor
tesekkür ederim ayirdiginiz zaman icin
sevgilerimle
Kolaylık için bile olsa hoş bir görüntüsü de var bence. Çok güzeldir eminim tadı da. Ellerin dert görmesin ablacığım, çok geçmiş olsun.
YanıtlaSilEmek verilerek hazırlanmış yayın. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor..
YanıtlaSilTaze mi yenmeli ? Benim evde bir canavar var, öyle böyle değil bildiğin canavar, o tepsinin yarısını daha sıcakken yer :) Güzel bir tarifmiş, şekil verme derdi olmaması da ayrı bir güzellik. Not ettim bile...
YanıtlaSilelelrıne sağlık neguzel bır anşatım canım vekılsım var bekelrım :D
YanıtlaSilelinize sağlık pratik olduğu kadar çok güzel görünüyor.bugün deneyeceğim ama kıyır kıyır poğaçaları seviyorum ben.malzemelerinden anladığım kadarıyla kıyır kıyır gözüküyor.öylemi acaba????
YanıtlaSiltesekkür ediyorum .
Silben o söylediginiz lezzeti yakaladim ama her zaman ki gibi kabartma tozu ertesi günde o kitirligi birakmaz belirmis olayim
dilerim beyenirsiniz
hayirli ramazanlar
bugün sahur için yapacağım inşallah kıyır kıyır bir tat olur, sonucu tekrar yazarım yarın isterseniz... cevabınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilistememmi :)
Silsonucu yazarsaniz cok mutlu olurum dilerim beyenirsiniz ben tesekkür ediyorum sevgilerimi gönderiyorum