Es selamü aleyküm dostlar .
Günler gecmekte .bir bakmissiniz ay sonu, bir bakmissiniz yarim sene ,bir bakmissiniz seneler. Dün gibi gelen ama saatlere günlere vurunca hayrete düsülen insanin tek hükmedemedigi nokta zaman..
Ne yaparsa yapsin, saniyeyi dahi geri alamiyor .öyle yada böyle kendisini ögütmesine engel olamiyor .
caresiz oldugumuzu en güzel o ögretiyor bize .nerden geldim bu söze okudugum bir düsündürdü bir süre .sonucta burasi benim gönül defterimde sayilir .kalmali burda
diyordu ki
Her insan mutlu olamaz
cünki,gereginden fazla özler dünü
hak ettiginden fazla düsünür yarini
ve hic hak etmedigi kadar bilincsizce yasar bu günü ..
cünki,gereginden fazla özler dünü
hak ettiginden fazla düsünür yarini
ve hic hak etmedigi kadar bilincsizce yasar bu günü ..
Tarifimiz, mutfagimizin vazgecilmezi Nar eksisi .
kendimiz yapalim istedim .kolay olsun istedim .Nar agaciniz varsa onun meyvalarindan yaparsaniz
elbet cok daha güzel olur. ama tarifim kadar kolay olurmu bilemem .tercih size kalmis :)
Marka ismi vermekten cekinmiyorum. Dimes meyva suyu cesitlerinden nar suyunu almak kafi .
neden Dimes ? jelatin islemine tabii tutulmayan bir meyva suyu kendileri .Meyva sulari kutulara girilmeden evvel bir cok isleme tutulur dostlar .Köpüklerinden tortularindan ayrilmasi icin jelatin kullaniliyor. jelatin kaynagi her zaman celiskidir!! helalinden yemek önemli .icinde kullanilmaz dedigimiz süphe duymadigimiz bir gida degilmi meyva sulari ? ama öyle olmayabiliyor. en azindan ben yasadigim ülkede bu tehlikeye maruzum ,arastirmak zorundayim .bu konuda dimes güvenilir gelir bana cünki koser markali bir meyva suyudur ..
Tarifimize gecelim
Nar eksisi yapimi icin cok resimleme gerekmedi yanlizca son noktayi resimledim sizler icin .
yapmaniz gereken yanlizca .2 litre nar suyu alip , tasmasina firsat vermeyecek büyüklükde bir
tencereye bosaltiyoruz .ocaga koyup orta ateste kaynamaya birakiyoruz .orta atesten kastim ,kisiktan biraz fazla .numara vermemiz gerekirse benim ocagim 1 den 9 kadar. ben 4 ayarinda pisirdim siz ocaginizin ayarina göre hesaplamalisiniz .bu ayarda tam iki saat kaynatiyoruz
süre sonunda tencerenin dibindeki miktar sizi hayal kirikligina ugratmasin .iki litreden bir su bardagi nar eksisi cikiyor okuyunca bu noktadan sonra dilerseniz vazgecebilirsiniz .ama suda biliniyorki kullanacagimiz yerlerde az miktarda kullandigimiz nar eksisi icin bu miktar uzunca bir süre yeter .Allah ömür verirse önümüz ramazan ,salatalar agirlikda yapiliyor. cok yakisacagini düsünüyor ve biliyorum. simdiden hazirlayip rafta yerini almali diyorum
resimdeki hali son noktadir
bu sekilde köpürme baslayinca olmus demektir
(arada bir iki kez tencereyi sallayin bu noktaya gelinceye kadar)
siseye bosaltmadan evvel biraz ilimasi icin bekletin. zira sisenizi catlatabilir !
bir cay süzgecinden süzüp siseye doldurun agzini güzelce kapatmayi ihmal etmeyin .
salatada tadina bakincaya kadar belki emeginize, zamaniniza acirsiniz .ama tadinca bu fikir degisecek
ve eminsiniz ki icinda katki maddesi yok ve siz bunu biliyorsunuz
sifa olsun dostlar dualara talibim
Muhabbetle
Oncelikle tarif icin tesekkurler . Nar eksisinin eksilik kivami yogun oluyomu icine limon tuzu katsak nasil olur acaba piyasada satilan eksili sos tabir edilenlerin seker tadi cok yogun eksisi az o yuzden soruyorum nurhan salis
YanıtlaSilsevgili nurhan
Silben eskiligine hayran kaldim piyasada satilanlardan cok farkli bir lezzet hicbir sey eklemeye gerek yok eskiligi ve kivami gayet yerinde oluyor.
ama mutlak vermis oldum ürün ismi olmasina dikkat edin
meyva suyunun icersinde asla baska bir katki ürünü olmamali su ilavesi olmamali
sevgilerimle
Cok tesekkur ederim . En yakin zamanda deniycem insallah . Ben orjinal nar eksisi veya sumak eksisi kullaniyorum . Kuru dolmalara ozellikle tabi bulabilirsem :) artik kendim yapcam sayenizde sagolun hersey gonlunuzce olsun . Nurhan
SilNe kadar güzel bir fikir...
YanıtlaSilannemin bahçe narlarından olsa çok süper olur ama, çok da zahmetli olur elbette :)Ama bu yöntemle yapıp kullanırım artık, memleketten nar ekşisi getirmeyi beklemeden :))
ellerine canına sağlık...
Denemeni tavsiye ederim aynurum.
Silpisman olmayacaksin insAllah.
sevgilerimle can
Allah ömrünü artırsın ablam..herşeyiyle çok güzel anlatılmış resmedilmiş,seni Allah için çok seviyorum bilesin.
YanıtlaSilbende en kısa zamanda tarifinizi deneyeceğim inşallah sevgiler seval
YanıtlaSilellerine sağlık tambir nar ekşisi tiryakisiyim belkibir gün denerim;) BLOĞUNUZU ÇOKBEĞENDİM VE SİZİTAKİBE ALDIMBENDE BEKLERİM SEVGİLER..
YanıtlaSilÇok hoş uzun zamandır yapsam nasıl olur diyordum tarifin bana cesaret verdi notumu aldım ellerine sağlık, paylaşımın için minnettarım..sevgiler..
YanıtlaSilCanim eline saglik siseyi alsam ne guzel olurdu selamlar.
YanıtlaSilEllerine saglik:)...bende denemek isterim...
YanıtlaSilNar eksisini gördüm, canim kisir cekti yaaaaaaaa:)
ablacım ben yaptım cok güzel sagolasın
YanıtlaSilselamlar ayse