Hayirli aksamlariniz ola dostlar kahvemi icerken sizlere hemen bir tarif birakayim istedim
gecen hafta sedirde uzanip esimi beklerken uyuya kalmisim .gözümü acmaya calisirken burnuma gelen gül kokusu ile uyandim .Esimin elinde bir büyük karton gül dolu oldugunu görünce sasirdim .beni mutlu etmek icin gecenin bu saati gülleri nerden topladi acaba diye düsünürken eee tabi birazda mutluyum bir karton gül birakildi kucagima .
demezmi esim .arkadasima söyledim bahcesinden getirdi recel yapasin istiyorum .
ben kartonla kaldim öylece ve gece saat 23 :00
sabaha birakamam yapraklar kötü olur yapraklari tek tek yikamak ne kadar uzun sürer ??
sonuc ben yaprak yikiyorum :) fazlaca ugras ama etrafa yayilan gül kokusu mutlu etti sabah ise ekmege sürüp yemek ayri bir keyif .zira meyva receli tuketmem yasak .
gecelim tarife
iki avcumuzun dolusu toplami 3 avuc gül yapragi
3 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
2 kahve kasigi limon sirkesi
güllerin yapraklarini dikkatlice zedelemeden koparin ve tek tek kontrol edin
bol suya birakip biraz bekletin
birkac defa suyu degistirmek kaydi ile mümkünse sabriniz varsa yapraklari tek tek yikamaya calisin
yikadiginiz gül yapraklarini tencereye koyun üzerine sekeri ilave edin
vaktiniz dahilinde bu haliyle bekletebilirsiniz birkac saat ama ben bekletmedim
suyumuzu ilave edelim .su miktari az gibi görünsede, gül yapraklarinda bulunan su ile
miktar denk geliyor ocaga koyalim orta atesde kaynamaya birakalim dikkatlice arada karistiralim
yapraklar sininceye kadar kaynasin daha sonra sirkeyi ilave edelim isiyi biraz azaltip
o haliylede recel kivamina kadar kaynatalim kücük baloncuklar olusmali
(yaklasik 1 saat ortadan az kisik atesde )
o haliyle birakalim sogusun daha sonra kavanoza bosaltabilirsiniz
verdigim miktar 500 gr lik kavanoza denk geliyor fazla yapacaksaniz miktarlari katlamalisiniz
ama inanin ugrastiginiza degiyor dostlar
yok böyle bir lezzet
afiyet olsun dualara talibim
OH MİS
YanıtlaSilELLERİN DERT GÖRMESİN CANIM
BEN SADECE PEMBE GÜLDEN REÇEL YAPILIR SANIYORDUM
BİR ŞEY DAHA ÖĞRENMİŞ OLDUK
HAYIRLI AKŞAMLAR
Hayirli aksamlar canim
Silkirmizi güller cok güzel renk verdi
imkanin dahilinde tavsiye ederim
dua ile can
ellerine sağlık. nasıl güzel olmuştur o şimdi :)
YanıtlaSiltesekkür ederim gülaycim
Silyorumun icin Allah c.c. razi olsun
dua ile
Bayılırım gül reçeline hamileyken canım en çok gül reçeli istemişti ellerine sağlık
YanıtlaSilyedinmi peki arkadasim ??
Silbüyükler ihmal edilmemesi gereken bir durum olarak söylerler
dua ile razi ola rahman
Melek'cim ,eline sağlık..nefis görünüyor...sizlere afiyet ,şifa olsun.yapraklar yıkanıp ,kurulanıp şekerle ovulur ve az limon tuzu ilavesiyle cam bir kavanozda, buzdolabında uzun süre (mesela 1 yıl) saklanabilir..buna gül mayası deniyor..rahmetli anneannem hep yapardı..ufak bir katkı olsun istedim..selam ve dua ile..
YanıtlaSilSedirim hosgeldin gülüm
Silcok sevindim bu bilgiyi vermene Allah c.c. razi olsun
sayende birsey daha ögrendim
baki muhabbetle canim
melek hanım sitenizi 2 hafta önce keşfedebildim adaşız ismim MELEK HİCRAN tarifleriniz şahane gül reçelinide inşallah kızkardeşim için en kısa zamanda deneyeceğim iyi geceler dualar müşterektir...alah razı olsun sizden.
YanıtlaSilecmain olsun .hosgeldiniz sefalar getirdiniz .
SilKalpleri isindiran Allaha hamd olsun
Muhabbetle
Canim eline saglik gül sevilmezmi sifa olsun sevgiler.
YanıtlaSilMelek'im bir tanem, ne de güzel olmuş reçelin, ellerine sağlık..
YanıtlaSillimon sirkesini hiç denemedim, limon tuzu ya da limon la yaparım ben reçellerimi..
Yazın gülümsetti beni, gece yarısı gül kartonuyla kala kaldığını gözümün önüne getirince...:))
Allah'a emanet olun...
en sevdiğim reçel, nasıl güzel olur mis gibi... :)
YanıtlaSilHerşey çok güzel sitenizde el emeklerinizde ...
YanıtlaSilEllerine sağlık. memlekete gidince, babamın bahçesindeki güllerden yapacağım inşallah. sevgiler...
YanıtlaSil