Es selamü aleyküm Dostlar
bir iki gündür süren sicak dün yerini bir ara yagmura birakinca bendeniz yine tepe taklak oldum
agustos böcegi gibiyim sicaklarda iyi yagmurda perisanlari oynuyorum
romatizma böyle birsey oluyor herhalde .ne diyelim saglik olsun .
Kizimin ögretmeni emekliye ayriliyor dostlar dolayisi ile ona organize edilen veda kahvaltisina dün aksam hazirlamam gereken adini koymadigim ,kafama yazmadigim, seyi yapmak bu sabaha kaldi .
Düsün tasin ,degisik ,cabuk ,akabinde güne hayata yeni birsey kazandiran birseyler olmali
derken ortaya bu cikti
ismini gülbe seker koydum .tarif bana ait dilerim beyenile sevile banada dualarda yer verile
malzeme
125 gr oda isisinda oldukca yumsak margarin
100 gr seker
1 yumurta
1yumurtanin beyazi
300 gr misir nisastasi
100 gr un
1 cay kasigi kabartma tozu
2 yemek kasigi süt
&
ic malzemesi
gül receli
üzerine sürmek icin ayirdigimiz yumurtanin sarisi
servis icinse pudra sekeri
margarini ,sekeri,yumurtayi ve yumurta beyazini kaba koyup iyice cirpalim .
homojen bir kivam oluncaya kadar .
üzerine yavaca nisastayi unu ve kabartma tozunu ilave edip
sütüde ekleyerek yumsak bir hamur yapalim
pinpon topu büyüklügünde koparip avcunuzda yuvarlayin
tezgaha koyup elinize bastirin avcunuzun genisliginde olmali
tegaha yapisicak merak etmeyin
kenarlarina 6 tane cizik atin ortasina 1-2 cay kasigi gül recelinden koyun benim gül recelim iri yaprakli idi sizin cok sivi ise sayet biraz süzgecte süzdürün recelinizi
kestigimiz her bir kenari bicak yardimi ile yukari kaldirin ayni yönde devam edin
en sonuncuyu da kapatip
bicak yardimi ile tezgahdan kaldirin
yagli kagit serilmis tepsiye belli araliklarla koyun
kalan yumurta sarisini firca yardimi ile cok hafif yaprak kenarlarina sürün
hamurdan recelin bir kismi aksada sakin endiselenmeyin altinda karemel olusuruyor tabani saglamliyor
önceden isitilmis 200 derece firinda yaklasik 15 dakika pisirin
kurabiyenizi tepside sogutun daha sonra servis tabagina alin
üzerine pudra sekeri serpistirin
afiyet olsun dostlar dualara talibim
muhabbetle
Selamun aleyküm tariflerinizin hepsi güzel bu tarifte ayrı bi güzel olmuş elinize sağlık selametle kalın
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Nefissssss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Hayırlı Ramazanlar…
çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilGene değişik, gene muhteşem bir kurabiye.Elleriniz dert görmesin .Sevgiler Zehra.
YanıtlaSilElinize sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSiliçi gül kendi gül..
YanıtlaSilellerine sağlık, kendin gibi özel bir lezzet olmuş..:)
EN BAŞDA ADI GÜZEL ZATEN KURABİYENİN
YanıtlaSilE YAPANDA GÜZEL
GÖRÜNTÜDE GÜZEL
DAHA ALA NE OLSUN
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
ALLAHA EMANET OL
Ellerine sağlık adı gülbeşeker amaben gül tadını bir türlü sevemedim ben kayısı ile deneyeyim bakalım.
YanıtlaSilçok şık bir sunum canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık çok nefis görünüyor. gül reçeline bayılırım. eğer sen yaptıysan bir ara tarifini paylaşabilir misin? sevgiler...
YanıtlaSilhatice sag tarafta tarif ara yerine yazarsan yada googleye tarifin adini girip yanina allahneverdiyse yazarsan tariflere ulasirsin canim
Silben yaptim gül recelini ;)
http://allah-ne-verdiyse.blogspot.de/2013/07/gul-receli.html
çok sağol ablacığım ellerine sağlık...
SilAblacim sut diyilde su kullanilabilirmi bu arada cok guzel sunum ellerine saglik
YanıtlaSilEllerine saglik muazzam bir goruntusu var acaba sut deyilde su kullanmak olurmu Seyda
YanıtlaSiltesekkür ederim seyda
Silelbette olur
Selam gulbeseker diyilince akla calikusu geliyor merak ediyorum osmanli devrine ait orjinal gulbeseker kurabiyesi varmi yoksa her kes kendi tarifine bu ismi verebiliyormu
YanıtlaSilselam .
Siltarifimde osmanliya ait birsey yazmiyor
Roman kahramanlirinin ismi ise hic vermedim simdiye kadar tariflerime .
farkinda iseniz tarif gül seklinde ve icersindeki gül receli .haliyle tarif bana ait oluncada isim secme özgürlügüm var diye düsünüyorum
ne dersiniz ?
Ozur dilerim ismimi yazmayi unutdum ben Leyla
YanıtlaSilFikrimi dogru ifade edemedim galiba ben Azeriyim okul yillarimdan beri sevdiyim romanda adi gecen tarifi ariyorum tarifinizi gorunce sormak istedim yoksa tarifinize verdiyiniz ismede sayqim sonsuz ayrica cok guzel gozukuyor deneyeceyim
YanıtlaSiltesekkür ederim leyla
Silben fikrini olumsuz algilamadim sorunu yanlizca acikladim
senin sorun aslinda aciklama yapmama vesile oldu
gülbesekeri yaparsan yorumunu beklerim
dua ile
selam acaba marqarin yerine zeytin yagi veya her hangi siviyag kullana bilirmiyim? Gunes
YanıtlaSilüzgünüm siviyag ile denemedigim icin kesin birsey söylemem yanlis olur .
Silama ayni miktar tereyag kullanabilirsiniz
sevgiler