Es selamü aleyküm dostlar .
sahurda tarif yaziyorum sizlere:) yarin hazir olsun diye..
et yemeklerinin yanina farkli bir pilav sunayim istedim sebzeli pilav .
Tek sartim pirincinizin kaliteli olmasi yoksa, sorun yasanmaz rabbimin izni ile...
Ben esimin yanlis marka aldigi pirinc yüzünden kendimi pek tatmin olmus hissetmedim .
ama sonucu bildigim icin, tarifi paylasmak da sorun görmüyorum .
malzeme 8 -10 kisilik
2 su bardagi pirinc
2 orta boy havuc
1 kücük sogan
ceyrek cay bardagi sivi yag +1 yemek kasigi tereyag
200 gr konserve bezelye( süzülmüs hali )
1 kahve kasigi seker
yarim yemek kasigi limon sirkesi
1 tutam taze dereotu ,1 tutam maydanoz
3 su bardagi su
tuz karabiber
pirincimizi sicak ve tuz eklenmis suda 15 dakika dinlendirelim .
daha sonra iyice yikayip süzülmeye birakalim
havuclarimizi soyalim .ortasini cikaracak sekilde yanlarindan keselim
uzun ince cubuklarimiz olsun. bezelyeye uyum saglasin büyüklükleri..
ortadan cikan , sekerli ve sert bölümü kullanmiyoruz .
havuclarimizi kücük küpler halinde dograyalim .
tencereye siviyagi ve tereyagini koyup eritelim fazla yanmasina müsade etmeden
(burda belirteyim tereyagi tepeleme olmamali )dolusu olmasi kafi .
eriyince yaglarimiz
icersine havuclari ekleyelim .
hemen bir ikinci dakika dolmadan yani havuc rengini birakmadan yagimiza
icersine suyu ekleyelim, soydugumuz sogani icersine kesmeden birakalim harli ateste
3-4 dakika kapagi yarim acik halde kaynatalim.
erimesin sakin havuclar
daha sonra süzülen pirincimizi sekeri, sirkeyi ,tuzu,karabiberi ekleyip tatlandiralim .
kapagini kapatip orta atesde pismeye birakalim. mutfakdan ayrilmak yok bir kez karistiracagiz .
hemde tasabilir
suyunu cekince pirincimiz, icersinden sogani cikaralim
hemen süzülmüs yikanmis bezelyeyi ilave edelim ,tahta bir cubuk ile karistiralim
tencerenin kapagina kagit havlu koyup demlenmeye birakalim 10 dakika yeter.
süre sonunda kagit havluyu alip
tahta bir cubuk, yada kasigin sapi ile havalandirin
yesilliklerimizi yikayip, ince dograyip pilavimiza ekleyelim .
sofra kuruluncaya kadar enfes kokulari nasilsa sinecek pilavimiza
servis yaparken kase ile porsiyonlayip, tabaga ters cevirin ve servise sunun
afiyet olsun dualara talibim dostlar
muhabbetle
ellerine sağlık ablazıım, benim gibi bi pilav sevmezi bile ekrana yapıştırdı (:
YanıtlaSilama yok ki bizim burda limon sirkesi.. bi de havucun ortasını niye kullanmıyoruz en güzel yerini sadece biz yiyip mutlu olalım diye mi?
huzur dolu, huzur verdiğin huzur bulduğun bolluğa berekete kavuştuğun bi ramazan-ı şerif olsun inşallah; rabbim daha nicelerini göstersin..
öperim :*
amin cuvaldizim
Silnice ramazanlara hep birlikde insAllah
limon sirkesi yerine cok az limon tuzuda olur cay kasiginin ucu ile mesela su icersinde eritip ekleyebilirsin .hem beyaz hem diri olsun ;)
havucun ortasi sert oluyor ablam. birde sanki seker tadi fazla geliyor yerken
bende öpüyorum dua ile
Çok severim. siz de çok güzel yapmışsınız. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHiç yemedim böylesini. İftar sofralarını süsleyecek bir pilav. Ellerin dert görmesin, Allah tuttuğun oruçları kabul etsin. Sevgiler..
YanıtlaSilBenimde en sevdigim pilavlardan...ellerine saglik, sevgilerimle
YanıtlaSilharika bir lezzet olmuş ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilsebzeli pilava kim hayır derki ellerinize sağlık afiyetle..
YanıtlaSilsalam..
YanıtlaSilplesiran..
YanıtlaSil