Es selamü aleyküm dostlar .uzun bir arami diyelim :)
cok sükür memlekete geldik. araba yolculugu oldukca yipratici ama bir o kadarda güzel .
sizler icin gectigim her yeri karelerle sabitlemeye calistim .resimler ilerleyen tarihlerde aldigim notlar ile yayina girecek ama ben size bu gün izine gelmeden evvel hazirladigim ama yayinlamaya firsat bulamadigim tarifimi birakayim istiyorum .Kaldigim yerde malesef internetim yok .yolculugumda ilk önce siyah kuguma ugradim simdi ise size bu yayini tatlidan tuzluya arkadasimdan yaziyorum :) beraberce iftar edecegiz .sonsuz sükürler olsun rabbime kavusturdu bizi .resimler gecen günümüzün kareleri Allahin izni ile ilerleyen ve interentimin oldugu zaman yayina girecek simdi tarif dilerim beyenile dilerim sevile tarif bana ait
malzeme
1 su bardagi pirinc
1 kuru sogan
1,5 yemek kasigi tereyag
2 su bardagi su
4 yemek kasigi ince bulgur
2 yumurta
2-3 yemek kasigi un
&
ic malzemesi
200 gr kiyma
1 kucuk kuru sogan
ceyrek yemek kasigi biber salcasi
yarim su bardagi bezelye
1 tutam maydanoz
tuz karabiber
üzeri icin
rendelenmis kasar peyniri yada mozzerella
tencereye yagi ve ince dogranmis sogani koyup kavurun
mümkünse pirinci yikmadan tencereye ilave edip bir iki dakika kavurun
üzerine suyu ilave edip tuzunu ve karabiberini serpistirin
kapagini kapatin suyunu cekinceye kadar pisirin
suyunu cekince üzerine bulguru serpistirip kapagini kapatin beraberce demlensinler
ic harcimizi hazirlamak icinse kiymayi ince dogranmis sogani tencereye koyup kavurun .cok kurutmamaya dikkat edin ocakdan cekerken tenceremizi icersine salcayi tuzunu karabiberini ekleyin karistirin
tencereye bezelyeyi ve dogradigimiz maydanozu ekleyip karistiralim
demlenen pirincimize yumurtlari kiralim unu serpistirelim .elimizle iyice karistiralim
yumurtanin büyüklügüne göre belki bir bir bucuk kasik daha un alabilir
firin tepsimizi yaglayalim tereyag ile az miktar olsun .biraz galeta unu serpistirelim
pirinc harcimizdan tenis topu büyüklügünde parca koparalim avcumuzda parmaklarimizla bastirarak avcunuzun genisliginde acip tepsiye koyalim
tepsiye koydugumuz harcimiza bir bucuk yemek kasigi kadar hazirladigimiz ic harcimizdan koyalim.tekrar harcimizdan ayni büyüklükde hazirlayip tepsideki harcimizin üzerini kapatalim
biraz irice tepeciklerimizi hazirladik .elinizle kenarlarini kapatmaya özen gösterin acik yer kalmasin
varsa kasar peyniri ve mozzerella peynirini kalin dilimleyerek tepciklerimizin üzerine koyalim isitilmis 200 derece firina verelim yaklasik 35-45 dakika pisirelim
güzelce kizarmali
salata ile servise hazir sicakken yemektir ,soguyunca ele alinip yenilebilecek pogacaniz hazir
farkli, lezzetli .kisa bir not hosunuza gidecek bir sey daha yazayim bu tarifi kalan pilavinizi degerlendirmek icin yapabilirsiniz illa pilav hazirlamaniz gerekmiyor
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim aklim sizlerde. blogumu yanliz koymayin .
biraktiginiz yorumlar icin sonsuz sükran
muhabbetle efendim
Canim ellerine saglik degisik bir tarif olmus hayirli iftarlar..
YanıtlaSilçok ilginççç... :)
YanıtlaSilvalla şahanesiniz melek hanım elinize sağlık bol bol gezin bu arada..
YanıtlaSilEllerinize fikrinize sağlık güzel bir tarif.afiyetle..
YanıtlaSilelinize sağlık nefis olmuş her zamanki gibi
YanıtlaSilhayırlı kandiller
ah bir tanem, ne kadar hoş geldin, ne kadar mutlu ettin tarif edemem..
YanıtlaSilama çok az geldi, hiç gönlüm kanmadı :((
Ne olurdu daha çok bir arada olaydık, muhabbet edeydik...
bir daha ki sefere İnşallah diyeyim... Azı veren Rabbim çoğu da verir İnşallah...:)
Ümitvarım....
Tarif? o zaten müthiş :))
bu görüntü muhteşem. ellerinize sağlık. ben de kalan pilavı birkaç ilaveyle köfteye dönüştürürüm.
YanıtlaSilYENGECİM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR.AYRICA GELMENİZE ÇOK SEVİNDİM.ÇOK ŞÜKÜR YARADANA SAĞ SALİM GELDİNİZ.BİR DE KAVUŞABİLSEK...
YanıtlaSileline sağlık. ramazandan sonra deniyeceğim inş.
YanıtlaSilMerhabalar;
YanıtlaSilBlogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
549. takipçin benim.. :)
Bana da gelirsen sevinirim :)
♥ Sevgiler ♥
http://whiteglaze.blogspot.com
twitter: @_gamzeahmet_
Ellerinize saglık.Orjinal bir tarif. Zehra
YanıtlaSilBiliyorum öyle çooook birbirimize gidip gelmedik. Daha doğrusu sen pek uğrayamadın..Ama yolun düşerse Ankara'ya bir iftarlık, bir çaylık, bir kahvelik kapıda bende var..Arzu edersen.. Hayırlı iftarlar. Kuğuma selamlar..
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilÇok güzel bir blogunuz var özellikle tarifleriniz çok ayrıntılı tebrikler. Ben de yeni bir blog kurdum kendi yaptığım yemekleri paylaşıyorum, sizi de beklerim :) www.ensonyemektarifleri.com
Ellerine sağlık nefis görünüyor.yeni gördüm bloğunuzu takibe aldım banada beklerim.amediam.blogspot.com
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Hayırlı bayramlar...
YanıtlaSilBayramin mübarek olsun melegim,
YanıtlaSildilerim hergünün bayram tadinda gecer,firdevs
Meleğim geçmiş bayramın kutlu olsun,tarifine bayıldım ellerin dert görmesin..Bundan sonra ki gelişinde İstanbul'da bir kapın daha olduğunu unutma emi..Sevgilerimi gönderiyorum..
YanıtlaSilEllerine saglik, çok guzel gorunuyor ve mutlaka denemek isterim tarifini! Eti pek yemem, içine peynir veya kabak koymak isterim...inshallah yapabilirim! blogun çok super :)
YanıtlaSiltesekkür ederim yasi
Silhosgeldin