Es selamü aleyküm dostlar .
aksama yetisirmi ? sofralara restorant da yenmissecesine bir lezzet sunmak istiyorum sizlere bu gün .
malum cuma ,olur da dualarinizda o ana denk gelir rabbimin rizasina kavusurum .
Malzeme
köfte harci icin
500 gr kiyma
2 dilim ekmek yaklasik 80 gr
1 yumurta
1 orta boy sogan
1 dis sarimsak
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi kimyon
1 tutam maydanoz
tuz
&
sos icin
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi tereyag
2 cay bardagi su
2 yemek kasigi sirke
2 tatli kasi seker
tuz karabiber
köfteleri kizartmak icin yaklasik 1,5 yemek kasigi tereyag
1 tane tirnak pidesi
yarim cay bardagi su
serviste kullanmak üzere yogurt
köfta harcini hazirlamak icin kiymayi yogurma kabimiza alalim. üzerine sogani iri rendeleyelim
sarimsagi da rendenin ince tarafinda rendeleyelim .maydanozu dograyalim. ekmekleri su ile islayip suyunu sIkarak harcimiza ekleyim yumutayida kirip üzerine bahartalarini tuzunu ekleyip iyice yoguralim
yarim saat kadar dinlenmeye birakalim tatlar bir birine gecsin
tezgaha yagli kagit serelim .mümkünse köftelerimizin ayni ebatta olmasi icin dondurma kasigi ile porsiyonlara ayiralim .her seferinde siviyaga batiralim hem calismasi kolay olsun .
hemde yapismasin kasigimiza
yagli kagit üzerine koydugumuz köfte harcini elimizle inceltelim.
ince olsun sekil önemli degil, bicak sirtindan cok az kalin olmali
köftelerin hazirlanmasi bitince ilk önce sosumuzu hazirlayalim
tencereye yagimizi koyup eriyince, üzerine salcalarimizi koyup bir iki dakika kavuralim
üzerine sirkeyi sekeri suyu ekleyip tuz karabiber ile tatlandiralim
3-4 dakika kapagi kapali sekilde kaynatalim
simdi köfteleri kizartmadan evvel tirnak pidesini hazirda bekletmek icin lokmalar seklinde dograyip bir kenarda bekletelim. daha sonra teflon tavamizi ocaga koyalim.ocagimiz harli olmali isinsin iyice 1 yemek kasigi tereyag koyup eritelim. isininca köftelerimizi koyalim cok degil, ince olduklari icin, pisme süresi oldukca kisa. basindan ayrilmadan her iki tarafini kizartalim .her bir tarafi 2-3 dakika sürüyor kizarinca cevirmeye özen gösterin sulanmasinlar . ikinci parti köftemizi koymadan tavaya yine ,yarim kasik kadar tereyag birakalim öncesinden de var tavada yagimiz koydugumuz yagda isinsin kokusunu alinca ikinci parti köftelerimizi birakalim tavaya. tüm köfteler bitince
sicak tavamiza dogradigimiz pideleri birakalim bir iki kez cevirelim tavadaki tadi ceksin pideler
üzerine suyu ekleyip hemen kapagini kapatin
bir iki dakika buhari ile tüm o lezzeti alsin pideler kapagini acip hemen
tabaga önce pideleri paylastirin .bir kac yemekkasigi yogurt gezdirin pidelerin üzerine .
daha sonra köfteleri pay edin en üzerine ise 2-3 yemek kasigi sosumuzdan döküp sicak sicak dogranmis domates esliginde hemen sofraya götürün .
köftenin inceligi ,ve lezzeti dönerden farkli olmayacak insAllah bencelerimi biraktim icine o sebeple
tadi ise hic aratmayacak size restorant havasini tadini
Tarif bana ait
afiyet olsun dostlar. tekrar hayirli cumalar hayirli hafta sonlari diliyorum
dualara talibim
Muhabbetle
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
afiyet olsun
YanıtlaSilnefis görünüyor köfteler
elinize sağlık
of off ofoff yine çok güzel olmuş ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis tarif, nefis anlatım...Maşallah,barekallah...
Cok güzel görüntüler lelerinize saglik
YanıtlaSilsizde bu kadar marifet varken sagliginiz birde el verse kim bilir daha
ne güzeller yapardiniz kimbilir.
allaha emanet olun
GÜLÜM SEN NE HAMARAT NE AKILLI NE PRATİK BİR HANIMSIN
YanıtlaSilHAYRANIM SANA
DONDURMA KAŞIĞI İLE HİÇ AKLIMA GELMEZDİ DOĞRUSU
ÇOK İYİ BİR FİKİR OLDU BANA
ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞIM
Aleyküm selam. Çok güzel görünüyor yemeğiniz. Ayrıca pratik bir tarif. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik ablacim nefis olmus olsada yesek simdi :)
YanıtlaSilCok iyi fikir Melek teyze:)...kiymayla Döner yapmak...bu fikir kimden cikabilir???? tabikide senden:)
YanıtlaSilEllerine saglik:) Iyi geceler
Ve Aleykümesselam . offf offff offfff kokusu burnumda tüttü resmen, bu köftenin birebir aynısını yaparım ama hiç döner olarak denemek aklıma gelmemişti, mutlaka yapıcam ve bloğumda sana teşekkürlerimi sunucam çok çok merak ettim gerçekten. Ellerine emeğine sağlık
YanıtlaSiltüm dostlara sevgiler
YanıtlaSilAllah c.c. razi olsun her birinizden
muhabbetle
nefisss! eline saglik...
YanıtlaSil