Es selamü aleyküm Dostlar
cok yorgun bir halde olusumdan dolayi hemen tarife geciyorum kestane sekerini sevmeyen yoktur degilmi ?? türkiyeden dönerken yol kenarinda satilan kestane sekerlerinden almak istedik .benim yine pipirikligim tutunca vaz gectik cünki ne saklanma kosullari ,nede ilmall tarihleri bana uygun degildi .
ama icime ukde oldu o tat aklim orda kaldi .bire bir yapmayi istedim yaptim onun tarifide gelicek
cünki cok severim .
kestane cok faydali bir gida ,ayni zamanda asiri kilo yapiyor biline .
Simdi size benim kestane sekerimin tarifini vereyim :)
siz söylemesseniz inanin bana hic kimse anlamayacak tereddüt ederseniz ilk etapda yarim ölcü yapin
ben tezat olmayi cok seviyorum dostlar :D ilk olmak ayri bir mutluluk tarif bana ait
&
Malzeme
islatilmis haliyle 3 su bardagi barbunya fasulyesi
2,5 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi tepeleme nisasta
2 yemek kasigi tereyag
bir cay bardagi su
&
kaplama icin
250 gr cikolta
2 yemek kasigi nutella
3 bardak islatimlis barbunya fasulyemizi tencereye koyalim
üzerine 3-4 bardak su ekleyip iyice yumsayip dagilincaya kadar haslayalim.
köpüklerini almayi unutmayin suyunu siz ayarlamaniz gerekebilir fasulyenin türüne göre
pisme sonunda suyunu cekmeli
kasik yardimi ile iyice ezelim .
isterseniz biraz blendir kullanbilirsiniz ama tamamen püre olmasin sakin
hafif iri parcalar kalmali derim
tencereye yagi ve nisastayi koyup
basamel rengi oluncaya kadar kavuralim
hemen sekeri ekleyip
fasulyemizi ekleyelim karistiralim suyu ekleyip tencere ile ocaga koyalim
ilk asamada kaynarken cok fokurdayacagindan tencerede yapiyoruz kaynatma olayini.
suyunu cekmeye baslayinca
teflon tavaya bosaltip helva seklini alincaya kadar karistirarak pisirelim
sogumaya birakalim .tamamen soguyunca
kestane boyunda koparip yuvarlayalim buzdolabinda dinlendirelim
bir gece idealdir saklama kabimiz kapali olmali
cikolata ve nutellayi beraberce eritelim
toplarimizi bir catal yardimi ile cikolataya bandiralim yagli kagit üzerinde donduralim
kimsenin anlamayacagina garanti veriyorum dostlar.
barbunya fasulyesinin iyi bir protein kaynagi oldugunu belirtip, sagligimiz acisindan faydalarini okumakla sizleri görevlendiriyorum zira cok yorgunum
afiyet olsun dostlar dualara talibim
Muhabbetle
Ellerinize emeğinize sağlık. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi...Mutlaka deniycem....:)
YanıtlaSilSevgilerimi bıraktımmmmm....:))))
:) tesekkür ediyorum selda
Silbende sevgilerimi gönderiyorum
Allah razi olsun
Abla kuzenim yapmıştı bundan tahmin edememiştik ellerine sağlık yapayım bende
YanıtlaSilmerak ettim nasil yapti acaba
Silben ilk defa yapiyorum ve bana ait bir tarif bu ablam
ögrenirsen sevinirim ruh ikizim var sanirim ;)
dua ile bal yanagimi öpüyorum
ellerine saglik melegim,
YanıtlaSiltarif cok degisik bir okadarda istah acici görünüyor,
Barbunyenin tazesinimi yoksa kurusunumu kullandin?
selam ve dua ile.firdevs
Allah razi olsun firdevsim
Silkurusunu kullandim canim
muhabbetle
Eline sağlık arkadaşım.Kuru fasulyeyle duymuştum ama denemedim Kekini yaptım çok beğenmiştim.Bu tarife ise bayıldım tam benlik deneyeceğim inşaAllah selam ve dua ile
YanıtlaSilevet kekide cok güzel oluyor bundaki gibi hic anlasilmiyor
Silbunu siddetle tavsiye ederim semacim
muhabbetle canim
Harikasın meleğim..Bayıldım bu tarife yarın işim erken biterse kesin yaparım ben bunu üstelik çikolatalı ımmmm nefis nefissss:)))
YanıtlaSilendami sahanem
Silbeyenecegini umuyorum tatlim ,yorumunu beklerim
dua ile
Selamünaleyküm. Sitenizi tesadüfen farkettim ve çok beğendim.Günlük mutlaka uğrayıp tariflerinize bakmaya çalışıyorum. Allah yolunuzu açık etsin İnşaallah. Ben de bir blog sahibiyim ve blogspota geçiş yapmak istiyorum.Yalnız geçmişteki paylaşımlarımı yeni bloguma nasıl taşıyacağımı bilemiyorum. İnternetteki terimlerden çok anlamadığım için araştırmalarımdan da bir sonuç alamadım. Rica etsem bana bu konuda bilgi verirmisiniz. Allah'a emanet olun...
YanıtlaSilaleyküm selam
SilAllah razi olsun ecmain sizede kolaylik versin Allah emeklerinizi zayi etmesin .
arkadasim bende bu konuda cahil kelimesi kisir kalir diyorum :) degmesinyagliboya arkadasimizdan yardim talep ettim
sayfasina ugrayip bilgi edinebilirsin anlasirsaniz yardimci olacaktir kendisi .
muhabbetle
Nasıl aklınıza geldi fasulye merak ettim
YanıtlaSilİkisininde tadının odunsu olmasından mı?
birbirine yakin lezzetler,
Silbirde tezatlari severim
yemek olayina bakis biraz önyargidan olsa gerek standart kaliptadir diye düsünülür olmaz denir .
ben neden diyenlerdenim ;)
muhabbetle
Teşekkür ederim,hayırlı günler...
SilAllah vergisi soyleyecek soz bulamiyorum yorgunummm ozledimmm ama bitecek insaAllah ablam canim Alahim nazardan korusun.
YanıtlaSilAklını seveyim canım benim..kuru fasulyeli kek biliniyor, ama bunlar ne güzel ikramlıklar olmuş..hem de çikolatalı :)
YanıtlaSilellerine canına sağlık bir tanem...
SİZE MAŞALLAH SUBHANALLAH DİYORUM TARİFİN TAMAMINI OKUMADAN ÖNCE HERALDE KESTANELERİ HAŞLAYIP ÇİKOLATAYA BULAMIŞTIR DİYE DÜŞÜNMEYE KALMADAN TARİF AÇILIPTA Bİ TENCERE BARBUNYA KARŞIMDA GÖRÜNCE YOK ARTIK DEDİM AMA OKUYUNCA MANTIKLI GELDİ GERÇEKTEN ŞEKERLİ DÜŞÜNÜNCE TATLARI YAKIN GELDİ MUTLAKA DENEMEM GEREKENLER LİSTESİNDE...:))AMA HIZINIZA YETİŞİLMİYOR MELEK HANIM ÇOK ŞANSLIYIZ VALLA HERGÜN YENİ BİR TARİF HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞİŞİK SEVGİLER .
YanıtlaSilayol çok ilginç vaktim yok okuyamadım. fotolara baktım.. inceleyeceğim...
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler...
bu tarifi denemek istiyorum yalnız 3 bardak ıslatılmış haliyle barbunya fasulyeyi ıslatılmamış haliyle nasıl denk getiririm onu çözemedim :) acaba bir buçuk bardak ıslasam denk gelirmi.. bugün malzemeleri alıp denemek istiyorum artık cvp gelmezse göz kararı yapcaz bişeyler.. :) şimdiden teşekkür ederim ;)
YanıtlaSilsevgili rümeysa iki bardak yapsan garantiye almis olursun
YanıtlaSilben fasulyemi hazirda bulunsun diye devamli islatip buzluga koydugum icin ölcemedim
affina siginiyorum .
sonucu bildirirsen mutlu olurum
muhabbetle
muhabbetle
merb melek hanım.. dediğiniz gibi 2 bardak ıslattım yaklaşık 7-8 saat kadar suda kaldı ve 3 bardak oldu...
YanıtlaSilşuan balkonda soğumaya bıraktım tamamen bitincede bi yorum yaparım artık :) selametle...
tekrar merhaba.. evet şekerlerim bitti ve gerçekten nasıl yapıldığını bilmeyen birisi kestane olduğuna inanır.. tatlı ve çikolata sevenlere güzel bir atıştırmalık.. kıvamı tutturmada biraz zorlandım ama sonunda başardım :) ellerinize ve yüreğinize sağlık melek hanım.. selametle...
YanıtlaSilcok sevindim beyenme rumeysa
Silkivam biraz bekletme süresine bagli bekleyince sorun olmaz .
servisten önce biraz disarida bekletmeni tavsiye ederim
afiyet olsun ellerine saglik yorumla bildirdigin icin tesekkür ederim
Sitenize teaadufen gordum ama mitlaka deneyecegim insallahh
YanıtlaSil