Es selamü aleyküm dostlar
ekmek tarifimiz var nasipte bu gün .kelami kisa kesip hemen tarifi ekleyeyim istiyorum
malzeme
1 kg un
3 orta boy patates
1 su bardagi su (patatesleri haslamak icin )
20 gr yas maya
2 tatli kasigi tuz
550 ml ilik su (hamur icin )
patatesleri soyup teflon tavaya dograyalim ince olsun pisme süresi kisalsin
1 tatli kasigi tuzu serpistirelim 1 bardak su ekleyip orta ateste kapagini kapatarak pismeye birakalim
taki ,suyunu cekinceye kadar
ocaktan alir almaz ezici ile püre oluncaya kadar ezelim
yogurma kabimiza suyu, mayayi, ezilen patatesi koyup karistralim
malzeme karisinca, üzerine unumuzu kalan 1 tatli kasigi tuzu ekleyelim
iyice yoguralim ne kadar yogrulursa okadar iyi ,kisa tutmayin yogurma islemeni
yogurdugumuz hamurumuzun üzerine yaklasik bir avuc un serpelim üzerine altina kapagini kapatip mayalanmaya birakalim yaklasik 20-30 dakika
mayalanan hamurumuzu bolca unladigimiz tezgaha alalim. ama sakin yogurmayin.
ekmek seklini verelim
biraz daha altina üstüne un kullanabilirisniz 1 avuc kadar
görselligini etkileyip nemini cekmesi icin bu iyi oluyor
dikkatlica oldugu gibi alip ,yagli kagit serilmis tepsiye koyalim
ortasindan bicak ile derin bir cizik atalim
firini 200 derece isinmaya biraktiktan sonra,yani yaklasik 5-8 dakika sonra
ekmegimizi orta katta pismeye birakalim
firinin icersine metal bir kaba bir miktar su da koyalim .ekmegimizin cok fazla kurumadan ve daha iyi kabarmasi icin iyi bir yöntemdir 1 saat pismeye birakalim
bir saat sonunda, belki unun cinsine göre 10 dakika daha isteyebilir. firinin kapagini acip ekmege kapi tiklar gibi vurarak test edin. tok bir ses gelmeli. verdigim süre icersinde pismesi garanti Allahin izni ile.
ama firin farkliliklarindan dolayi bu tesi yapmalisiniz firindan alip sogumaya birakin
soguduktan sonra dilimleyip sofradaki yerini almasi icin ekmek sepetine koyabilirsiniz tadi garanti insAllah ve baktiginiz ekmegi siz yaptiniz elbet tadi cok daha güzel olacak :)
afiyet olsun dostlar. cumamiz mubarek olsun dualarda bulusalim insAllah
Muhabbetle
Harikaaa..Ellerine sağlık bacım, çok da güzel kabarmış..
YanıtlaSilbenim de niyetim de vardı böyle ekmek yapmak, senin usulle yaparım artık :))
Patatesi de severim ekmeği de Allah razı olsun :)
YanıtlaSilMasallah cok guzel olmus petek petek.. Eline saglik olsun.
YanıtlaSilAyrica seker yok icinde hamurun .. HAni 2 tatli kasigi seker konuyor hep boyle hamurlara. BEnde evde yapiyorum ekmeyi. Amerikda ekmek bulmak ciddi sorun cunku..
Her buldugum ekmek tarifini de deniyorum.
Bunu da listeye aldim ..
Tesekkurler canim..
Ahh! Ne de iştah kabartıcı duruyor. Ekmek severlerdenim ben. Bayılırım sade yemeye. Bu ekmek de nefis görünüyor. Ellerine sağlık ablacığım. Hayırlı cumalar.
YanıtlaSilEllerine saglik ekmegi gorunce anneminde yaptigi firindan yeni cikmis sicacik ekmek kokusu geldi aklima bu sene yiyemedim insallah bu tarifi deneyecegim hayirli cumalar backnang
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor ekmegin ablacim ellerine saglik kuru fasulye istiyo sanki bu yaninda :) sarildim.
YanıtlaSilben yaptım.. çokta güzel oldu.. teşekkürler.. :)
YanıtlaSilellerine saglik sifa ve bereketli olsun cok tesekkür ederim
Sildua ile canim
tarifi denedim...evde yas maya olmadigi icin kuru maya ile denedim cok güzel oldu...tarif icin cok tesekkürler...viyanadan selamlar..Dua ile..aysee
YanıtlaSilben cok tesekkür ederim sevgili ayse rahman razi olsun
Silselam ve dua viyanaya