Hayirli aksamlariniz ola dostlar
yine bir hafta basi, yine rahmetin yagdigi gün pazartesi.
Bilmiyorum cikis noktasi nedir .herkezin dilinde bir "pazartesi sendromu,
kafami cevirdigim her yerde duydugum "pazartesi sendromu,!
anlamak da zorlaniyorum ben sahsen . Dile dolanan bir kelime ,nasil sorgulanmadan kullanilir .
biraz incelense, düsünülse .ne maksatla bu dilimize dolanmistir cümle bu nereden girmistir hayatimiza gayesi nedir ??
verecegim linkde Burada pazartesi ve persembe günlerinin önemine dair aciklama var.
okunmasidir dilegim .Amellerimiz Allaha arz edilirken ,sendrom olarak nitelendirdigimiz bu günü nasil heba ettigimizi birazcik olsun anlatir umuyorum .
agizdan cikanlar ne büyük vebaldir insana! iyi ve kötü yazilmak da hepsi ,satir ,satir..
söyledim bitti ,söyledim geldi gecti yok
ya da söyle diyeyim
sanal alemdeyiz yazdim gitti, ben anonimim beni nerden bilecek canim .!
ALLAH BILIYOR YETMEZMI ??
mizan kuruldugu zaman haklar arandigi zaman vay halimize!.
&
Firin sütlac var bu gün tarifimiz de
kiz kardesim vermisti tarifi , elimdeki defterimde 99 yilinda vermis ban
ozaman ne hikmetse denememisim aralarda kalmis .
tarifi üstün körü yazip gecmisim
ilk denemem basarisizlikla sonuclandi.onunda aklin da miktarlar tam kalmayinca ,caresiz kafama göre bir firin sütlac yapmaya calistim .yapilisini uyguladim yanlizca, malzemeyi kendim kombinledim .
Malzeme
1 litre süt
100 ml krema
2,5 türk kahvesi fincani pirinc
2 su bardagi su
1 yumurta beyazi
1 su bardagi seker
5 silme yemek kasigi pirinc unu
&
üzeri icin
1 yumurta sarisi
bir fiske tarcin
1 tatli kasigi silme pirinc unu
1yemek kasigi krema
pirinci yikayip tencereye koyalim .üzerine suyu ekleyip kapagi acik olarak
pirincler suyunu cekinceye kadar pisirelim
pirincler piserken yumurtamizi iki ayri kaba ayiralim beyazinin icersine 5 silme yemek kasigi olan pirinc ununu ekleyelim .sarisinada bir tatli kasigi olani .
pirincler suyunu cekince sütümüzü ilave edelim
mümkünse kasik kullanmayin cirpma teli ile karistirmaniz dibini tutmasini engelleyecektir
kaynadiktan sonra karistirmayi birakmadan 5-8 dakika kaynatin
yumurta beyazi ve nisasta karisimina kremamizi eklemeden, sarisi icin bir yemek kasigi ayirip
kalanini ile yumurta beyazi olan karisimi inceltip, tencereye karistirarak ilave edelim
karistirmayi birakmadan resimde görüldügü üzere, baloncuklar olusuncaya kadar kaynatalim
ocakdan cekip sekeri ilave edelim türkiyedeki arkadaslarimiz icin bu seker miktari az gelebilir
dilerlerse yarim bardak daha ekleyebilirler bazi arkadaslar türkiyedeki sekerlerin tad oraninda düsük oldugunu belirttiler o sebeple böyle yaziyorum
pisen sütlacimizi firina girebilcek kaplariniza paylastirin biraz üzerinin kabuk tutmasi icin bekletmelisiniz 10 dakika kadar
yumurta sarisina pirinc unu koyduk ,kremadan koyduk, en son bir fiske tarcin ekleyip iyice karistiralim
bir kasik yardimi ile sütlaclarimiza pay edelim kasigin tersi ile her yerine yayalim cok bastirmadan
firinimizi 230 derece üst izgara ayarina istalim kaseleri yüksek kenarli bir kaba koyup yarisina kadar su ekleyelim hemen firina verip yaklasik 10 -15 dakika üzerlerini firinlayalim en üstten bir asagi kat olmali
ama mutlaka izgara ayari olacak !
pisme sonunda sütlac kaselerini disariya alip üzerine tepsi kapatarak sogumaya birakalim
üzerlerini acik birakirsaniz sertlesecektir .buzdolabinda dinlendirip servise sunabilirsiniz dostlar
afiyet olsun dualara talibim
Muhabbetle
Ellerine sağlık canım. Çok güzel olmuş..Çok severim..
YanıtlaSiltesekkür ederim canim .
Silsevgiler
hep cumayı kutluyoruz da pazartesi es geçiyoruz
YanıtlaSilhaklısın aslında paylaşımın yine dokundu bana
Allah razı olsun
benim bu günlerde aklımda çikolatalı sütlaç var
bakalım hangi güne nasip kısmet olacak
afiyetler olsun...
öyle .
Silyanizca biraz sorgulamak gerekiyor ;) mesela sali neden sallanir ??
kalici olmasi acisindan link birakayim istedim ilgilenenler okuybilirler canim
http://www.sorularlaislamiyet.com/article/12336/carsamba-gununun-olumsuzluguna-ve-ugursuzluguna-eski-kavimlerin-carsamba-gunu-helak-olduguna-iliskin-bir-hukum-var-midir.html
Muhabbetle
Meleğim bilinçlenme adına çok faydalı bir paylaşım olmuş,ellerine sağlık.Fırın sütlaca da bayılırımmmm..Sevgiler
YanıtlaSilendami sahane hatun Allah razi olsun canim
Silbende severim ,ama yapinca esime ve kizima yariyor ben uzaktan bakiyorum
muhabbetle
selamün aleyküm güzel yüreklim güzel ablam, kestane şekeri ile tavada lazanya böreğinizi denedim. börek çok güzel oldu oğlum çok sevdi. bence yalancı su böreği. günümde yapmayı düşünüyorum elleriniz dert görmesin. Allah razı olsun.kestane şekeri de güzel oldu ama yuvarlarken biraz cıvık oldu. nişastayı buğday olarak kullandım. suyu biraz azaltsaydım iyi olabilirdi. tadı gerçekten kestaneye benzedi. sıra doğum günü için yaş pastaya geldi. bayramda yapacağım inşaAllah bismillah becereceğim inşaAllah;) ves-selam kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilaleyna aleyküm selam canim Allah c.c. razi olsun
Silgeriye dönüp belirtiyorsunuz ya mutluluguma mutluluk katiyorsunuz
sifa olsun ellerine saglik
istmek yapmanin yarisi derler ;) dualara dahil olmayi diler gönlüm
Muhabbetle
Ellerine saglik melegim, sütlac cok nefis görünüyor.
YanıtlaSilAfiyet sifa olsun canim.selam ve dua ile.firdevs
özledim seni firdevsim
Sildualar müsterek canim
Elinize sağlık.Nefis olmuş.sevgi ve dua ile
YanıtlaSiltesekkür ederim sema Rahman razi olsun
Silbakan gözün yüregin güzelligi o
muhabbetle
Es selam..
YanıtlaSilEllerine saglik Ablacim harika görünüyor...cok denemek istiyordum firin sütlac ama firin kabim yok :) firin kaplarini alip denenecek insallah...
En güzele emanet...
Allah razi olsun canim
Silbir alternatif düsünmek lazim ;)
sende emanet olasin ablam
Allah razi olsun hayatimda ilk kez sutlac yaptim sut yiyemeyen biri olarak hic bisirmeyi denememistim bile .esim cok severdi hic bisirmemistim cok begendi annem de begendi cok hamsikoy sutlacina benziyormus ;) cok sagolun
YanıtlaSilamin ecmain .
SilBazen bazi sözler ilac niyetine gecer .cok bahtiyar eylediniz beni Allah sizden razi olsun esinize hürmetler ,anneye de sevgiler .sifa olsun insAllah