Sabah serifleriniz hayir ola dostlar
nette sIkca gördügüm, ama yapmaya ya firsatim yada siranin gelmemesinden düne kadar ertelenmis moda bir tarif var bugün. islem cok hizli oldugu icin, bekletmeden ekleyeyim dedim .321 pogacanin cikisi neredendir bilmiyorum .facebookda karsima gelen haliyle malzemeye baktim zaten standart malzeme kullanilmis ismide sanirim o sebepten 321 pogaca icersine koymak istediginiz malzeme arzunuza kalmis .lezzetli ve sanilanin aksine yumsak bir pogaca .cekinmeden korkamadan yapilirsiniz atistirmalik icin süper bir lezzet .simdi gülümseyerek diyorum ki size tarif elime düserde oldugu gibi kalirmi ?olmaz yine bencesi var icersinde 3 pk kabartma tozu vardi normalinde icersinde ben 2 pk kullanip bir pk yerine karbonat koydum bu daha güzel kabarmasini ve yumsak olmasini sagladi .kabartma tozundan olusacak mide rahatsizligina yardimci olacagida asikardir .karbonat yerinde kullanilirsa sagligimiza faydasi olan bir madde .kolayliklar diliyorum simdi tarif .
malzeme
5 su bardagi un
2 su bardagi yogurt
1 su bardagi siviyag
2 pk kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
150 gr cekilmis hashas yag ile inceltilmis olmasin
tuz
kaplamak icin 1 su bardagi galeta unu
icersine ben ufalanmis peynir kullandim oda arzunuza kalmis
galeta unu haric tüm malzemeyi yogurma kabina alip iyice özlesinceye kadar yoguralim
normalinde galiba hamur dinlendiriliyor ama ben bekletmedim bekleme süresi belki bir kahve icimi kadar yada ic malzemesini hazirlayincaya kadar ;) hashasimiz yag ile inceltilmis olmasin dedim yani kuru haliyle posetlerde satilan hashas olmali yok derseniz evde .ozaman yag miktarini azaltarak normal islemis hashas kullanabilirsiniz .haurdan cikarmayi ertelemeyi düsünmeyin bence zira rengi ve findiksi tadi
galeta ile birlesince damakda lezzet birakiyor
hazirladigimiz hamurdan avcunuz dolusu koparip
avcumuzun icersinde avuc icimizin genisliginde acip,hamurun ortasina harcimizdan koyalim kapatip yuvarladiktan sonra galeta ununa bulayalim. yagli kagit serilmis tepsiye belli araliklarla dizelim
cok yakin koymayin tombis oluyorlar isitilmis 180 derece firinda yaklisik 25-30 dakika pisirelim
cok asiri kizaran bir pogaca degil cünki yumurta kullanilmiyor ama benim kullandigim hashas ile bu fark edilmiyor verdigim süre pismesi icin kafi
afiyet olsun dostlar dualara talibim
Muhabbetle
Mis mis bu poğaçalar.. Ben mahlepte ilave ediyorum daha bir başka kokuyorlar..
YanıtlaSilEllerine sağlık ..
Sevgili Melek abla :)
YanıtlaSilher gün merak ile sayfaniza bakiyorum..acaba bugün ne tarifi bizim ile paylascaksiniz diye...
gercekten cok büyük ilgi ve hayranlik ile okuyorum tariflerinizi...bir kacini denedim..ve sadece ben degil ailemde memnun kaldilar :) size bol dua ediyorum...:)
Allah (c.c.) razi olsun sizden....
Dua ve muhabbet ile...
Elif
size de hayırlı günler melek ablacım,pırasalı pastayı görünce şaşırdım SübhanAllah maşaAllah. evet bu poğaca moda oldu.daha denemedim. elleriniz dert görmesin. kucak dolusu sevgiler tly dnz
YanıtlaSilBayılırım..ellerine sağlık..
YanıtlaSilkarbonat iyi fikir, ben de bir çok tarifte kullanırım, demek ki doğru olanı yapıyormuşum ;))
çok şey öğreniyorum senden çook ..Allah razı olsun can..
gerçekten çok kolay ve lezzetli bi rpoğaça ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilmeleğim her zamanki gibi çok leziz bir poğaça..Ellerin dert görmesin, sofran her daim bereketli olsun..Sevgilerimle canımsın.
YanıtlaSilne de güzel pofidik pofidik poz vermisler :)
YanıtlaSilablacim ben anacigim hic kabartma tozu nedir bilmezdi hala bugün olmus öyledir.
Keklerinde pogacalarinda hep karbonat kullanirdi .O davul firinda pisen tepsi kekleri nasil kabarirdi anlatamam birde keklerinin üzerine muhakkak susam serpistirirdi altin gibi renkleri sünger gibi yumusacik kivamlari mis gibi kokular sacardi o eve. Ahh anacim ahh.
Ellerine saglik ablam.Allah c.c. emanet olasin insallah.
çok güzel görünüyorlar abla ellerine sağlık
YanıtlaSilbir şey sorucam tuzu göz kararımı attın?
tesekkür ederim ablasi ben silme bir tatli kasigi koydum .
Silicinde peynirde olunca denk geldi .herkezin kasigi farkli oldugu icin yazmadim
dua ile
Bloglar arasinda yapmayan bir men kaldim galiba.. Ama bir turlu 3 2 1 diyerek giremdim ki mutfaga :))
YanıtlaSilCanim eline saglik olsun.. Ayrica cok tebrik ederim Masallah tum tariflerinde kitchen aid i kullaniyorsun. Benim de var ama sadece cig kofte yaptiriyorum::))
merhabalar, 3-2-1 poğaçanın ismi malzeme sayılarından geliyor :) orjinali 3 kabartma tozu, 2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ :D
YanıtlaSil