es selamü aleyküm dostlar .
hemen unutmadan paylasmak istedim tarifimi telasimdan yaparken not tutamadim kelami kisa kesip hemen tarife gecmek istiyorum. burada sizlere bir menü seklinde tarif versemmi diye düsündüm sonra tarif aramalarinizda zorlanirsiniz diye düsünüp vaz gectim .sayfamin o kadar eksigi varki :(
ah yaslilik .
Tarifimiz gec kalmis kahvaltilara uyan yada aksam yemegine eslik edebilecek bir tarif
mantarli ispanakli firin yumurta
malzeme
500 gr ispanak (sade yapraklar )
500 gr mantar (saplari cikarilmis )
2 orta boy sogan
4 iri dis sarimsak
1 caybardagi sivi yag
6 tane yumurta
üzeri icin kasar peyniri
tuz karabiber az miktar muskat rendesi
mantarlarin saplarini cikaralim .bir posete koyup buzlukta saklayabilirisniz saplari corbalara ekleyebilirsiniz hem tad acisindan hemde besin güzel bir alternatiftir .
bu tarifte sert kaliyorlar o sebeple kullanmadim. mantarlarimizi her zaman ki
gibi yikamadan islak bir bez yardimi ile siliyoruz. daha sonra yarim ay seklinde dograyalim
soganida ayni soyup, ortadan keselim ay seklinde onlarida keselim . sarimsaklari temizleyip cok ince olmadan dograyalim tavamiza sivi yagi koyup yag isisininca üzerine sogani sarimsagi ve mantari koyalim.
harli ateste biraz birakalim karistirmayalim ki sulanmasin
daha sonra bir kez karsitirip diger taraflarinin kizarmasini saglayalim tuz karabiber serpistirmeyi unutmuyoruz
daha sonra tavamiza ispanaklari ekleyelim. dibini sarmamasi icin, icine yarim cay bardagindan biraz fazla su koyalim .üzerine kapak kapatmiyoruz arada bastiralim üzerine hem soteleyip hem kavurmus oluyoruz .iki yada üc dakika sürüyor bu islem tamamen suyunu cekince ocaktan alalim
üzerine biraz muskat rendeleyelim
kisi basi firina giren kaselere ispanakli harcimizi pay edelim. ortalarina tek tek yumurtalari kiralim.
bu sirada firini 200 derece isinmaya birakalim. en üzerine biraz bol olmasi tavsiyemdir kasar peyniri rendesi serpistirelim. hemen isittigimiz firinin üst katin bir altina koyup, yaklasik 15-20 dakika firinlayalim sicaga yakin servise sunalim
pembisler bir sonraki tarifim ;) ben aksam yemegine kizimin arkadasi gelince ,onlara uygun menü olsun istedim .yanina pastirmali makarna yaptim. denemenizi tavsiye ederim yapim gayet kolay makarnayi haslayalim pk üzerinde yazan süreye dikkat edelim erimesin geregindne fazla pismesin.daha sonra süzelim. tencereyi yarim cay bardagi sivi yag ile ocaga koyup isitalim üzerine bes dilim pastirmayi kücük dograyalim cok fazla kavurmadan pastirma kokusunu alinca, ocaktan cekip üzerine makarnayi ilave edelim bol karabiber serpistirip
mantarli ispanakli firin yumurta ile servise sunalim
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim
Muhabbetle
süper olmuş. Her zamanki gibi mükemmel fotoğraflar.. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkür ediyorum sevgili nursevin .
Silsevgilerimle
evde ıspanağım mevcut sanırım mantar almam gerekecek tamda ıspanaklı değişik tarif düşünürken yine yetiştiniz imdadıma melek hanımcım elleriniz ve o güzel yüreğiniz dert görmesin yalnız o pembe topları çok merak ediyorum....iki top dondurma görünümünde hemde maydanozlu ne olaki fazla meraklandırma biz lütfen allah razı olsun ablam sizden hep dua ve muhabbetle diyosunuzya aynını diliyorum bende sizden hoşçakalın.
YanıtlaSilAllah sizlerden razi olsun adasim amin amin ecmain
Sildilerim sever aile fertleri
kim soracak diye merak ediyordum kirmizi toplari ;)
selam dua baki muhabbetle adasim
ablacım bu şirin toplar rengini ketçaptan almış olabilirmi yada pancar ay çok merak ettim :))
YanıtlaSilyarin ugra buraya olurmu ;)
Silcok seveceksin .Rabbim nasip eylerse yarin yayinda insallah
sevgilerimle adasim
harika bir tarif ellerinize saglik yiyenlere afiyet sifa olsun selamlar backnang
YanıtlaSilcook tesekkür ediyorum backnang
Silselam ve dua ile
cok lezetli görünüyor en kisa zamanda bende yapmak isterim ellerinize saglik
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSiltan benlik ellerine saglik guzum
YanıtlaSil