es selamü aleyküm dostlar
mutlu bir hafta sonu dileyerek, hemen bir tarif birakmak istiyorum.
bir kac gün evvel esimin ve kizimin arzusu üzere, yaptigim lahmacunun arta kalan ic harcini degerlendirmek icin ne yapabilirim diye düsünürken,
ilk etapda hamur yogursam hamura ic malzemenin yetmeyecegini anladim
yemek icin cok sulu olan harci, börek arasi degilde daha nasil farkli yapabilir derken bu tarif ortaya cikti
nette görmüs oldugunuz findik lahmacun degil bu tarif onu belirteyim .ben eldeki malzemelerle bir hamur hazirladim, bu hamur kabartma tozlu olsun istedim zira bekleyecek vaktimde yoktu
sonuctan emin olmadigim icin az miktarda hazirladim hamuru.ama sonuc gayet basarili idi .
Bir gün sonrasi bile lezzeti yerinde idi . tek ölcü hamurumuz icin yarim ölcü lahmacun ici hazirlanmali bu tarifimizde ic harcini bol tutmanizi isteyecegim yoksa cok yavan bir tarif olacaktir belirteyim .
tarif bana aittir
&
hamur malzemesi
1 su bardagi siviyag
1 +ceyrek su bardagi süt
1 yumurta (büyük boy)
1 yemek kasigi sirke
1 pk kabartma tozu
500 gr un
tuz
&
ic harci icin
Lahmacun ic harci yarim ölcü yapilmali
yapilisi
tüm hamur malzelerini bir kaba koyup iyice yoguralim yaklasik 15 dakika dinlendirelim
ic malzemesini verdigim linkteki gibi hazirlayalim firini 200 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim
hamurumuzu 15 esit parcaya ayiralim bezeler avcunuz dolusu olmali tezgah üzerinde un yag kullanmadan .elimizle bastirarak acalim bir karis eninde olmali
yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, üzerlerine ic haricimizdan yaklasik 1,5 yemek kasigi dolusu koyup kasigin tersi ile hamura yayalim hemen isitilmis firina verip
kenarlari kizarincaya kadar pisirelim diger bezelerede ayni islemi uygulayip tamamlayalim .
degerlendirme amacli yapildi tarifim ,ama sonuc gayet memnun edici idi .
Derim ki
cocuklarin toplantisina ,cay saatlerine ikramliklara, yada yaz geliyor pikniklere yapilabilir diye düsünüyorum .acik pogaca ama lahmacun tadinda bol yesillik ve limon ile servise sunulmali .
Rabbim utandirmasin ,dilerim sizlerde beyenirsiniz ..
afiyet olsun daim dualara talibim dostlar
Muhabettle
sosoyal medyada severek ve ilgiyle takip ettiğim ablam:)) bayılıyorum yaptıklarınıza yazdıklarınıza fotoğraflarınıza...ellerinize sağlık lahmacun harika görünüyor..demenk dileğiyle..sevgiler hayırlı günler
YanıtlaSilEllerinize saglik her zamanki gibi tarif harika acil olan misafirlere cabucak hazirlanacak insaallah selamlar backnang
YanıtlaSilInstagramda ki pasta tarifini merakla bekliyorum insaallah selamlar backnang
YanıtlaSilNefis görünüyor,yapımı da pratik elinize sağlık.
YanıtlaSil