Es selamü aleyküm dostlar .
zaman asimina ugramadan tarifimi paylasayim istedim . bilindik bir corba aslinda ama
yine bencelerle süslü verecegim miktar kücük aileler icin cok olabilir ama ertesi güne kalabilecek bir corbadir havalar isinmadan corbaya ragmet düsmeden hemen tarif geliyor size
ama cok sevilecek bu haliyle rabbimin izniyle .
Malzeme
300 gr kiyma orta yagli
3 yemek kasigi misir irmigi
1 cay bardagi pirinc
1 orta boy kurusogan
1 yumurta
tuz karabiber
1 yemek kasigi kuru maydanoz
(yoksa taze ince dogranmis 1 yemek kasigi )
köfteleri tepside kaplamak icin bir avuc un
2 litre su
yarim cay bardagi pirinc
üzeri icin
2 yemek kasigi tepeleme tereyag
2 yemek kasigi siviyag
yarim bag maydanoz
yogurma kabina kiymayi koyalim üzerine misir irmigini ve yikamadan pirincimizi rendelenmis kurusogani tuzu karabiberi koyup üzerine yumurtayi kiralim. varsa kuru maydanozu yoksa cok ince dogranmis bir yemek kasigi maydanozu koyup iyice karistirarak yoguralim .bes on dakika dinlendirelim
dinlenen haricimizi findik büyüklügünde koparim elimizde yuvarlayalim .un serpilmis tepsiye koyalim bu sekilde tüm harcimizi bitirelim tepsideki un ile kaplanmasi icin tepsiyi ileri geri sallayalim .kaplandigi kadar kafi heryeri kaplanacak diye kendinizi yipratmayin
ocaga suyu koyalim kaynamaya baslayinca pirincimizi ekleyelim sonra köfteleri yavasca icersine birakalim .bir iki kez karistiralim
yaklasik 20-25 dakika yeterli oluyor pirincler pisince koyulugu kivami herseyi yerinde olacaktir rabbimin izni ile. pirincin türüne göre su miktarinda oynama yapabilirsiniz ama lezzet olarak
kivami biraz koyu olursa hos oluyor ayni zamanda doyurucu
vermis oldugum yag miktari gözünüze fazla gelmesin korkmayin lezzetine lezzet katip görselligi tamamlayacak. üzerinde ilk etapda fazla görünür ama karistirdiginiz tabaklara pay ettiginiz zaman kaybolur .tereyag corbaya lezzetin sirridir
tereyagimiz sivi yagla erittik dikkat edin kahveringi sekilde yanmasin yagimiz
özellikle beyaz corbalarda bu yanmislik hos görünmüyor ocaktan cekip yagimizi icersine
tuz karabiber ve dogradigimiz maydanozumuzu ekleyelim
tenceredeki corbamiza ekleyelim corbamiz sicak olmali biriki kez karistirip lezzeti bütünlestirin
afiyet olsun dostlar Alah ne verdiyse cokca duaya talip
hayirli hafta sonlariniz olsun
Muhabbetle
nefis görünüyo buna benzer çorbam var benimde ama böylesinide deneyeceğim selametle ablacım
YanıtlaSildilerim beyenirsin adasim .
Silbaki muhabbetle canim
Enfes ötesi gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilAllah razi olsun <3
Silselam ve dua ile
Ellerine sağlık ablam. <3 <3 <3
YanıtlaSilcanim benim rabbim razi olsun senden
Silbaki muhabbetle
Akşam yemeğim yok olsada yesek bacım:)) ellerine sağlık. öpüyorum bütün ev ahalisini:)
YanıtlaSilaz kaldi asil kadinim az kaldi
Silcok özeldim seni <3
sarildim hasretle sana cokca dua birazda terlik gönderirmisin bana
Melek hanım merhaba ben Sevim. Tarifinizde iki yer aklıma takıldı.
YanıtlaSilİlki mısır irmiğinizden kastınız polentamı? Birde suyuna kattığınız pirinç
Koyuluk vermesi içinmi? Şimdiden teşekkürler. Genellikle ben sulu köfte
Yaptığımda kıvam kazanması için indirmeye yakın bir yumurta sarısı ile
Yarım limon katıp koyulaşmasını sağlarım. Instagramdada sizi takip
Ediyorum elinizi yakmışsınız geçmiş olsun bir püfte benden yanık yere
Sirke sürmekte çok iyi geliyor bir daha ki yoruma kadar sağlıcakla kalın
sevimcim
Silpolanta oluyor ama cok irisi olmasin
ve bir yumurta yeterli oluyor pirincin ve kaplamada kullandigim un koyulasmada etkili
cok tesekkür ediyorum ayrica cok sükür daha iyi kolum
sevgilerimle
Melekce tariflerine bayiliyorum,
YanıtlaSilharika bir corba olmus, ellerine saglik melegim. firdevs
firdevsim Allah razi olsun bacim
Silsevgilerimi dualarimi gönderiyorum can
selamünaleyküm canım ablam, yorumlardan okuduğuma göre elini yakmışsın. Allah hayırlı şifanı versin. Bir çorbasever olarak çok beğendim. benim de var biraz değişik. seninkini yapayım inşaALLAH :) <3 <3 <3 TÜLAY DENİZ
YanıtlaSilaleyküm selam tülayim
YanıtlaSilöyle oldu ablam :( ama cok sükür iyi simdi
dilerim beyenirsin rabbime emanet olasin canim
Mısır irmiği nasil oluyor? Bildiğimiz tatlılar için yapılan irmik mi? Marketlerde tek çeşit görüyorum ben.
YanıtlaSilMelek abla yapılışında. Hem kıymaya hemde suya pirinç eklemişsin. Şimdi o 1 ç.b.pirinç hem içe hem suya olarak 2 ç.bardağımı toplam? Anlamadım :(
YanıtlaSilcanisi .
Silbak tarif yendiden oku ;)
bir bardak kiymaya yarim bardak suyuna malzemeye yazmisim
hakkini helal et cokca girmiyorum bu aralar bloga :(
misir irmigi zaten tek cesit ablam
Silbayiliyorum senin bencileyin tariflerine melegim banada buyur lutfen
YanıtlaSil