es selamü aleyküm dostlar .Mutlu saglikli hayirli bir hafta diliyorum
bu paylasim blogu güncellemek yada paylasim yapmis olmak icin paylasiliyor inanin .insanda sevk bitince kötü oluyor dostlar.ruh halinizde ara ara gel gitler,bu gel gitlerin sonu bitir artik cümlesine varan düsünceler
öyle bir hal iste
biz sevdik börülce salatasini .dedim bulunsun sayfamda
nimetin iyisi kötüsü olmaz belki biz gibi seveni olur.bol miktarda yapilip
buzdolabinda uzun süre dayanabilecek bir salata kendileri ,yapin unutun. neyin yanina olsa yakisiyor
hamdolsun alemlerin rabbine
gerekli malzeme
1 kg taze börülce
1 cay kasigi cibrisa otu ( yok ise sayet yerine yarim cay kasigi kekik kullanilabilir )
1 yemek kasigi toz seker
tuz karabiber
1 cay bardagi su haslamak icin
&
sosu
1 kücük sogan
1 kücük dis ezilmis (sarimsak arzuya bagli)
2 yemek kasigi hardal
6 yemek kasigi zeytinyag
3-4 yemek kasigi sirke
2 yemek kasigi su
tuz karabiber
börülcemizi temizleyip cok kücük olmayacak sekilde teflon yayvan tavamizin icersine dograyalim
neden teflon yayvan tava ( esit sekilde haslanmasi sivi kaybinin cabuk olmasi icin ;)
yikayip iyice süzdürelim börülcemizi
tavaya bir cay bardagi su koyup üzerine tuz seker cibrisa otunu
karabiber az olmali acilastirmasin börülceyi serpistirip kapagini kapatip harli ocaga koyalim
tüm haslama süresi yaklasik 12 dakika son 3-4 dakikada kapagi üzerinden alalim suyunu ceksin
bu sekilde
bir kasenin icersinde kuru sogani cok ince sekilde yemeklik dograyalim (asla rendelemeyin )
icersine hardali siviyagi sirkeyi suyu arzu ederseniz ezilmis sarimsagi tuz iyice karistiralim
ocaktan aldigimiz suyunu cekmis olan börülcemizin üzerine sicakken gezdirelim
karistirmak yok
hemen kapagi kapatalim. kapali halde 5 dakika tutalim
bu sekilde fazla sulanmasina firsat vermeden kapagi üzerinden alalim. bir spatula yardimi ile alt üst edelim
ister ilik ister soguk servise sunumaya hazirdir .ertesi günü lezzet iki kati rabbimin izni ile
yaninda pilav yada makarna ile bir ögün olabilir
haslanma süresi size az gelmesin kitir ama pismis yesili korusmus bir halde olacaktir haslanirken kapagini cok acarsaniz sivi kaybi cok olur verdigim süreye dikkat edin ..ha unutmadan terside olabilir bir kücük ayrintidir ama cok sulu sekilde koyarsaniz börülcenizi tavaya, bu seferde verilen sürede suyunu cekmez fazla haslanir
sebzeler mümkün mertebe az haslanmalidir. ah elimizde olsa hepsi cig tüketsek deriz de !
Taze fasulye ,patates, yesil domates icersinde bol solonin adli madde icerir
bu insan sagligi icin oldukca zararlidir cig tüketildigi takdirde insani zehirleyebilir
özellikle cocuklar icin cok dikkat edilmelidir.kücük bir ayrinti daha birakayim istiyorum
hem bu basit tarifimi zenginlestirmek adina hem ziyaretinize deysin diye ;)
ispanak yemegi pisirildigi gün tüketilmelidir dostlar
ertesi gün tekrar isitilan ispanakda var olan nitrat miktari artar .yeni ürün tam olgunlasmamis yesil kisimlari cok olan patatesleri kullanmayin .ayni sekilde saklama kosullarina dikkat edilmeyen cok beklemis filizlenmesi artmis patateslerde saglik icin cok zararlidir. ne kadar cok filiz o kadar salonin demektir
kullandiginiz zaman sizlerden cok cocuklariniz etkilenecektir bilginize
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim
Muhabbetle
Ahhh güzel Meleğim, çok sevdiğim börülce çok sevdiğim sen çok sevdiğim anlatımın ve çoook özlemişim gezinmeyi. Ellerine sağlık canım benim. afiyet olsun. hayır dolu güzel günlerin olsun. Sevgilerimle..
YanıtlaSilRahman razi olsun Vuslatim
Siliyiki varsin rabbim cok sevsin seni
baki muhabbetle canim
hayirli aksamlar börülce salataniz cok güzel görünüyor ellerinize saglik ben hayatimda hic börülce yemedim tadini hic bilmiyorum bildigim kadar siz almanyada yasiyorsunuz tazesini nasil buldunuz cünkü bende yurtdisinda yasiyorum nereden bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim allaha emanet olun
YanıtlaSilHayirli aksamlar
SilTesekkür ederi sagolun .almanyada tüm marketlerde pazarlarda hatta dondurulmus olarak bulunuyor ismi prinzessbohnen olarak geciyor
elbette türkiyedekiler gibi kadar taze ve ince haliyle toplanmiyor burada tek farki bu
sizde Allaha emanet olun
heeeey bizim ege tadı buuu. börülce her yerde olmaaaz :)
YanıtlaSilİyi günler bloğunuzdaki tarifleri çok beğeniyorum ama daha önemlisi içtenlikle yazdığınız yazılar ve verdiğiniz cevaplar dikkatimi çekti.herdaim muhabbetle kalmanız dileğiyleAllaha emanet olun:)
YanıtlaSilAllah razi olsun sizin güzel yürekleriniz beni burada tutan
Silhissediyorum bunu
iyiki varsiniz isminizi bagislamamissiniz cok isterdim yazmanizi
cok tesekkür ediyorum tekrar
baki muhabbetle