Es selamü aleyküm dostlar
facebookta dün fotografi ekleyip belirtmistim aksam tarif eklenecek bloga demistim
ama bendeniz sedirde uyuyup kalinca sabaha kaldi tarifi eklemek hakkinizi helal edin
Tarifi defterime kayit edeli ne kadar oldu bilmiyorum .
blogcu arkadaslarimizdan fuat beye ait idi bu tarif .cok uzun zamandir kendisi paylasim yapmiyor
ve ben bloguna ulasamadim .fuat bey tepside yapmisti bu böregi
bende birkac kez o haliyle yaptim .ama bu kez de serviste kolaylik olsun diye, bu sekil uyarladim .
bu haliyle de güzel oldu .sizler dilerseniz yazinin sonunda belirtecegim sekil
fuat bey gibi yapabilirsiniz .
bu hali benceli .ve üzerine basa basa belirtiyorum sekile aldanip yumsacik bir pogaca beklentiniz olmasin .biraz keteyi andiran biraz pogacayi ,biraz böregi andiran bir lezzet sizi bekliyor .
Gerekli malzeme
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1,5 cay bardagi süt
2 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 tatli kasigi sirke
aldigi kadar un yaklasik 650 -gr
tuz
hamuru acmak icin 1 bardak un
yarim bardak nisasta
§
ic malzeme
arzu ettiginiz ne olursa ben kiymali yaptim
500 gr kiyma
1 kuru sogan
yarim yemek kasigi biber salcasi
tuz karabiber
4 yemek kasigi siviyag
§
hamurun aralarina ve üzerine sürmek icin ertilmis 250 gr tereyag
yogurma kabina un haric malzemeyi koyup iyice karistiralim
hepsi oda sicakliginda olmali
unu yavas yavas ilave ederek güzelce yoguralim. kulak memesi yumsakliginda
olmali üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirelim
dinlenen hamurumuzu üc esit parcaya bölelim .daha sonra her böldügümüz parcayi
10 kücük bezeye ayiralim unlu zeminde acmak icin bekletelim ..aralarina kullanacagimiz
tereyagini bir kapta ocakta hafif sida eritelim bir kenarda beklesin
bu asamayi resimlemeyi unutmusum :(
ic harcimiz icin tavaya kiymayi koyalim bu arada üzerine sogani kücük yemeklik dograyalim
siviyagi ekleyelim orta ateste karistirarak biraz kavuralim . arasi sulu tabiri vardirya cok kurutmadan biraz kavrulunca üzerine salcayi tuzu karabiberi ekleyip ocaktan alalim
ilk on bezeyi nisasta karisimli unumuzdan kullanarak her bir tanesini pasta tabagi
büyüklügünde acip üst üste koyalim
hazirladigimiz bu üst üste koydugumuz 10 acilmis bezeyi toplu olarak
tezgahta yufka büyüklügünde acalim
üzerine erittigimiz tereyagindan sürelim bolca olsun
sonra sekiz esit parca ücgen olacak sekilde keselim
kestigimiz her ücgenin kenarina kiymali harcimizdan koyalim
sigara böregi seklinde rulo olacak sekilde saralim
yagli kagit serilmis tepsiye dizelim üzerine yine tereyagindan sürelim
kalan diger bezelere ayni islemi uygulayalim hazirladigmiz böreklerimizi önceden isitilmis
200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim
firindan cikinca öyle sikir sikir parlayan börekler degil
mat ama kizarmis böreklere sahip olacaksiniz
bu hamurun farki isirinca anlasiliyor dostlar. tuhaf bir kiyirlik, farkli bir tad
yanina cayiniz yada salataniz fark etmez arzunuza kalmis. ilik olarak servise sunun
Derseniz ki ugrasamam bu kadar yogurduginiz hamuru ikiye bölün. 15 kücük bezeye ayirin .
ayni sekilde hamuru önce kücük sonra büyük yufka olacak sekilde acip, oldugu gibi yaglanmis tepsiye yayin. üzerine harcinizi yayip kalan 15 bezeyi ayni sekilde hazirlayip harcin üzerine kapatin kare olacak sekilde dilimleyin kalan tereyagini üzerine pay edip isitilmis ayni isida firinda pisirin .
bu fuat beyin yaptigi sekil . basta bahsettigim gibi dilerseniz benim gibi rulo,
dilerseniz fuat bey gibi tepside hangisini arzu ederseniz artik
Afiyet olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle
Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.Afiyetle.
YanıtlaSilSevgiler
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
tesekkür ederim seniz hanim ..sevgiler
SilGüzel Melek ablam biraz blogumu ihmal etmişim ben, Hep facebook yüzünden...
YanıtlaSilSenin sayfana bir göz atayım dedim :)
Sayfan sen gibi hep çok güzel, tariflerin fotografların harikasın her zaman...
Sevgiler...