Es selamü aleyküm dostlar
Hayirli cumalar hepinize .Sezonu geriden takip etmek galiba benim huyum.
Ne kadar zamani gecsede, ben yinede eklemek istedim .
cok kapsamli cesitlilige acik bir tarifim cikti ortaya.
Tarifi bana ait bu lezzetimizin
.Ben her cesidi ile bir cok kereler yaptim. Her cesidi ile derken
pirasinin bu halini dilerseniz köfteli ,dilerseniz tavuklu,dilerseniz parca et ile
yada sadece pirasayi sade yaparak soguk tüketebilirsiniz.
kizmayin bana neden zamaninda paylasmadin diye
Allah ömür verirse sezonunda yapar tüketiriz insallah ,yeterki arsivimde bulunsun degilmi .
Sakla samani gelir zamani demis atalar .
cesitleri yaparken siralama ayni olmali ayni isleme tabi tutulmali o kadar etlerin pisirme süreleri dikkate alinmali ama .tavuk köfte balik kisa sürede olur ama parca et olarak
biftek yada bonfile türünü tavsiye ederim
Kolay gelsin
§
Malzeme
6 adet iri pirasa
6 tane beyaz balik (kilciksiz filet )
4 büyük iri domates
yarim yemek kasigi biber salcasi
yarim cay bardagi su
yarim cay bardagi siviyag sos icin
3 dis sarimsak
4 yemek kasigi sirke
1 tatli kasigi toz kirmizi biber
tuz karabiber
pirasalari ve baliklari kizartmak icin bir miktar siviyag
üzeri icin dogranmis maydanoz
bir tencereye öncelikle domatesleri ve sarimsaklari rendeleyelim .üzerine sirkeyi, tuz, karabiber , salcayi ,suyu, yarim cay bardagi olan sivi yagimizi koyup orta isida ocakta kaynatalim kaynadiktan sonra yaklasik 15 dakika
(domateslerimiz büyük olmali ) kivami koyu olursa az daha su ekleyebilirsiniz akiskan olmali
ocagin altini kapatip bir kenarda bekletelim sosumuzu .
piraslari temizleyelim .beyaz kisimin bitis yerinden keselim oralarini kullanmayacagiz
dört parmak genisliginde keselim
teflon tavaya hepsini dizelim .Burada kullanacaginiz tavanin capi 30 cm olmali
kizartmak icin ben yarim su bardagi kadar siviyag ekledim
ilk etapta kapaksiz olarak harli ateste ocakta bir iki kez cevirerek kizartalim
sonuna dogru, kapagini kapatarak kizartma islemini tamamlayalim.
bu arada ayri bir teflon tavaya yine bir miktar siviyag koyalim
baliklar yapismayacak kadar olsa yeterli (ceyrek su bardagi )
baliklari biraz kizartalim kendilerini toplamalari hafiften kizarmalari yeterli
simdi birlestirme asamasi ;)
kizarttigimiz pirasali tavanin kenarina cekelim ortasina kizarttigimiz baligi yerlestirelim
piraslari aralarina serpistirelim
üzerine hazirladigimiz sosu gezdirelim kapagini kapatip kisik ateste yaklasik
5-8 dakika pisirelim
üzerine dogranmis maydonoz ile servise sunalim
basta da belirttigim gibi, dilediginiz tür et ile yapabilirsiniz bu yemegi.
sade olarak zeytinyagli tüketebilirisiniz
Afiyet olsun dostlar
Allah ne verdiyse der ki
sofraya koydugunuz zaman yemegimizi yüreginizden gecirdiginiz dualariniza talibim
niyet kolayliklara vesile olmak.ve emeklere karisilik talep ahiret azigi biriktirmek
mahrum etmeyin insallah
Muhabbetle
Pırasayı hiç böyle düşünmemiştim. Çok leziz görünüyor. Aslında evde de börek yapmak için alınmış ve bir iki haftadır bekleyen pırasalarım var. Eve giderken biraz et alıp yapacağım sanırım. Harika bir akşam yemeği olur bize bu.
YanıtlaSilEllerin dert görmesin, Allah yardımcın olsun. Güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle, sevgiler.
Bu tarifini dün akşam yaptım. Ben de balık kullandım. Ancak domates sosunu biraz abartmışım :D Normalde deniz ürünlerini sulu sevmem ama, dedim eğer sen bu tarifi balıkla verdiysen balıkla denemeliyim :) Çok lezzetliydi. Domates sosuna bayıldık ablamla. İçindeki sirke çok yakışmıştı sosa. Hiç düşünmezdim sirke kullanmayı. Sarımsağım da azdı ama yine de çok nefis oldu. Ablam da yedikten sonra pırasalar için, bunlar aslında köfteyle felan da çok güzel gider dedi :)) Ben de senin de öyle yazdığından bahsettim. Ahhh! Bayıldık yani kısacası biz bu tarife. Ellerin dert görmesin, teşekkürler bizi bu güzel lezzetle tanıştırdığın için.
YanıtlaSilcok tesekkür ediyorum denizim .cok mutlu ettin beni
SilRahman razi olsun. güvenine, bana sundugun sevgiye
beyenmene cok sevindim .yazmis oldugun sözler enerji kaynagim oldu
tekrar tesekkür ediyorum
baki muhabbetle
pırasayı tarlada görsem ve tarla sahibi babam olsa dalarım:))
YanıtlaSilellerine sağlık nurum harika görünüyor...
bende gülüm hergün olsa yerim
Silözledim seni
Pırasa bence kendini hiç bu kadar güzel hissetmemisti.
YanıtlaSilHarika bir tarif olmuş Melek Ablam Ellerine sağlık.
Senin bu benceli tarifler birer sahaser oluyor.
Hayırlı Cumalar dilerim Allah gönlünün muradını versin insallah... Allaha emanet ol Güzel ablam :)
Hakkini helal et canisi ancak yorumlara döndüm
Sildenersen sende beyenirsin insallah
duanda unutma beni sarildim kocaman
Harika bir yemek bu ben mevsimini bekleyemeyeceğim bizim pazarda hala bol pırasa ama eminim en lezzetli balıkla olur bu ekşili ekşili sevgiler...
YanıtlaSiltesekkür ederim özgen .
Silrabbim utandirmasin beni ..ama inan cok farkli bir lezzet
yorumunu bekleyecegim unutma olurmu merakta kalirim
selam dua baki muhabbetle
Yemek çok değişik olmuş. Pırasa soğangillerden olduğu için balıkla uyumlu olduğunu düşünüyorum.
YanıtlaSilAllah sağlık ve güç kuvvet versin güzel kardeşim.
Allah razi olsun .dilerim tadinca da beyenirsiniz
Sildualariniz icin amin ecmain
selam dua baki muhabbetle