Es selamü aleyküm dostlar
Ramazani serifiniz mübarek olsun .Ulastiran Alemlerin rabbine sükürler olsun .
hakki ile ihya edebilmeyi nasip eylesin yüce Rabbim .
yüregimden gecenler hic degismedi ramazan adina acizane duygularim düsüncelerim BURADA
Allah cc niyetlerinizi kabul eylesin
Kabakli hünkar beyendi tarifi verecegim sizlere bu gün .
olurda, iftar sofralarinda yerini alirsa ne mutlu bana .elbet su haliyle tarifimiz bana ait .
Cok sükür ev halkindan olumlu not aldi .sizlerinde beyenmeniz duasi ile simdi tarif
malzeme 4 kisilik
§
Beyendi sosu icin
1 kg yesil kabak
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un
1,5 su bardagi süt
yarim su bardagindan biraz fazla rendelenmis kasar peyniri
§
Köfte harci icin
400 gr orta yagli kiyma
1 kücük kuru sogan
tuz karabiber
köfteleri kizartmak icin 4 yemek kasigi siviyag
yarim yemek kasigi biber salcasi
yarim yemek kasigi domates salcasi
1 cay bardagi su
1 tatli kasigi kuru nane
varsa biraz sarimsak tozu bir tutam
öncelikle kabaklari yikayip alacali olacak sekilde soyalim
yesil yerlerinin fazla olmasina özen gösterin i.rice dograyip teflon tavaya koyalim .
az tuz yarim cay bardagi su ekleyip orta ateste kapagi kapali olarak 15 dakika haslayalim
arada karistirin ki esit haslansin suyunu cekmis olacak sekilde haslama islemini sonlandirin .kapagi üzerinden alip ezecek ile ezin. tavayi tekrar ocaga koyup kabagin biraktigi suyu iyice cektirin .
Ayri bir tavaya tereyagini ve unu koyup orta ateste biraz kavurun saramis olmasi kafi .
Sütü ekleyip bir iki tasim pisirin .ardindan hazirladigmiz kabaklari ilave edip karistirin .
servise kadar sicak tutun. Kapagini kapatmayi ihmal etmeyin ki üzeri kabuk baglama yapmasin .
tuz ve karabiber ile tatlandirmayi unutmuyoruz
köfte icin yogurma kabina kiymayi koyup üzerine, sogani rendeleyin.
soganin büyüklügü yumurta kadar olmali. tuz karabiber ile tatlandirip yogurun .
daha sonra bilyeden büyük, cevizden kücük köfteler hazirlayin.
teflon tavaniza sivi yagi koyun. isininca icersine köftelerin bir kismini birakin islem hizli olmali
köfte kendini toplamali ama kurumamali.hemen kevgirle alip kalan köfteleri seri sekilde bu isleme tutalim .gözünüzü korkutmasi ates harli islem cok cabuk oluyor
tavada kalan yagin icersine salcalarimizi ekleyelim bir iki kez cevirip
üzerine köfteleri ilave edelim. kuru naneyi sarimsak tozunu ve suyu ilave edip
bir iki tasim kaynatalim simdi sira birlestirmede ;)
sicak tuttugumuz beyendimizin icersine, kasar peynirini ilave edip karistiralim.
servis tabagina önce bir miktar kabakli beyendimizden, üzerine de
köftemizden birkac kasik koyup sicak sicak servise sunalim .
malum bizim evde ekmek yerine cok zaman makarna tüketildigi icin ben makarna yaptim yanina
siz dilerseniz siz pirinc pilavi ile birlikte yaninda bol salata ile birlikte servise sunalim
Afiyet olsun dostlar Dua eder dua beklerim
Allah cc tuttugunuz oruclari, yaptiginiz ibadetleri, niyetlerinizi kabul etsin
Muhabbetle
hayırlı ramazanlar diliyorum
YanıtlaSilne güzel bir düşünce olmuş kabak da köfteye yakışır doğrusu
afiyetler olsun
Allah razi olsun sizlerede hayirli ramazanlar dilerim
Silziyadesi sofranizda olsun insallah
Muhabbetle
Merhaba, blogunuzu çok beğeniyoruz. Sitemizin ziyaretçileri de blogunuzdan överek bahsediyorlar. Sizleri de "Türkiye'nin En Sevilen Blogları" arasında görmek isteriz. www.Seviliyo.com 'a blogunuzu eklerseniz çok seviniriz. Blogunuzu eklemek için lütfen tıklayınız.
YanıtlaSilselamun aleyküm sitenizden çok yararlanıyorum allah razı olsun kabak beğendiyi denedikten sonra yazıyorum nefis oldu teşekkürler ülkü
YanıtlaSilaleyna aleyküm selam .
SilAllah c c razi olsun cok mutlu ettiniz
utandirmasin beni mevla sizlere karsi .dualariniza talibim
selam dua baki muhabbetle
Bu tarifi ilk kez gördüm .farklı bir tarif.denemeliyim.elinize sağlık
YanıtlaSilHosgeldiniz
Silcok tesekkür ederim
güzel paylasimlara insallah
baki muhabbetle