Es selamü aleyküm dostlar
güzel aylari güzel bayrami gerilerde biraktik
Allah c c bu günlere yeniden ulastirsin bizleri saglikla hayirla insallah.
Bayramlik ikramlari hazirlarken ortaya cikan lezzeti aklimda iken sizlere ulastirayim istedim
eldeki miktara bakinca sonrasinda eldeki imkanlari dahil ederek cikar en güzel lezzetler cok zaman.
Buda öyle bir lezzet oldu .cok beyenildi
Ben bir semizotu tutkunuyum sezonunda cokca tüketmek gibi bir lüksümüz yok
cok sükür simdi türk alisveris merkezleri az miktarda kisa süreliginede olsa esim bulur bulmaz getirir
bana .cok miktarda aldi sagolsun ama kalan iki bagi nasil degerlendirsem diye düsünürken
islemler bir birini takip etti :) sonuc tarifte fotograflar cok özenli degil zira ikramlar baslayinca
acele ile elde cekilenler bunlar oldu ama lezzet inanin fotografa ihtiyac duymayacak kadar güzel
Malzeme
2 bag semizotu
500 gr yogurt süzme
1 su bardagi normal yogurt (kivam icin kullaniyorum )
2 dis sarimsak
2 avuc basbas bulguru ( tek avcunuzla )
2 yemek kasigi elma sirkesi
semizotunu kavurmak icin 4 yemek kasigi zeytinyag
üzerine serviste kullanmak icin zeytinyag ve kuru nane
semiz otunu yikayip biraz iri olacak sekilde dograyalim
teflon bir tavayi ocagimizi en harli olacak sekilde acip ocaga koyalim .
semizotunu yikadigimizda cok fazla sularinin süzülmesini beklemeyin ki
islem sirasinda suya ihtiyacimiz olmasin
tavaya semizotunu zeytinyagini ve ezilmis sarimsagi koyalim tuzunu serpistirelim
harli ateste ara ara karistirarak kavuralim .öyle uzun uzadiya degil birkac dakika sürüyor bu islem.
semiz otu suyunu saliyor hemen suyunu cekmesine müsade etmeden hemen bulgurumuzu ilave edelim kapagini kapatim suyunu cekinceye kadar pisirelim suyunu cekince bulgurumuz
kapagi kapali halde 5-8 dakika dinlendirelim
yogurdumuzun icersine sirkeyi, damak tadiniza göre bir miktar daha tuzunu
ve cok büyük olmayan bir dis sarimsagimizi ezelim karistiralim
catal ile havalandirdigimiz iyice sogumus olan semizotumuzu yogurdumuza ekleyip karistiralim
servise sunmadan evvel üzerine zeytinyagi ve kuru nane gezdirelim
Ben porsiyonlamak icin serviste büyük dondurma kasigi kullaniyorum servis önerimdir ;)
dilerim beyenilir. sükür ile sifa olsun dostlar
Hamdolsun Allahim verdigin nimetlere saglik ve afiyete
Dualara talibim
Muhabbetle
Elinize sağlık..
YanıtlaSilcok tesekkür ederim
Silsevgilerimle
Çok ilginç ve güzel bir bloğunuz var. Yazı için de teşekkürler.
YanıtlaSilSiteniz çok güzel. Blog arkadaşı olmak isterim. Sitemi ekler misiniz ? Ben de sizi ekliym.
cok tesekkür ediyorum .bakan gözdeki güzellikten kaynaklaniyor o .
Silvar olasiniz
elbette eklerim ziyaretiniz, yorumunuz ve güzel sözleriniz icin tekrar tesekkür ederim
Rahman razi olsun
Muhabbetle
ÜLKÜ,ben.
YanıtlaSilEvet, bir ramazan vede bayramı geride bıraktk. Sanırım en mutlu ramazanımdı,zira yüce dinimin güzelliklerini öğrendikçe vede hayatımda uygulamaya çabaladıkça herşeydaha bir güzelleşiyor anlam kazanıyor.Bazan kaybettiğim yıllar için acı çekiyorum. Öğrenecek daha ne çok şey var.Ama yinede biryerlerden başlamış olmanın huzurunu yaşıyorum.Ramazanda bloğunuzdan çok güzel tariflerle şık sofralar hazıladım aileme. Herkes mutlu ve şaşkındı.Ne kadar uzattım zamanınızı aldım, hoş görünüze sığınıyorum. salatayı en kısa zamanda deniyeceğim inşallah.Rabbime emanet olunuz.
Sevgili ülküm
SilAllah bu aylara bu güzel günlere yeniden ulasmayi nasip eylesin bizleri .
Allah c c buyuruyor " Ben kulumun zanni üzereyim ,,
onu sevmek kullugun zirvesi .sevdikce güzellesen bir kulluk ve dünya ve ebedi hayati
hic birsey icin gec degildir.ülküm .onu bilmeyi sevmeyi nasip eden Allaha hamdolsun rabbim zorlarini kolaylastirsin .
Allah bana bu blog sayesinde sizin kadar güzel insanlara ulasmama vesile oluyor
bu yorumlar yüregime nefes oluyor inan Allah sizlerden razi olsun .
hak daim helaldir bilesin . yapan ellerine yiyenlere sifa olsun cok tesekkür ederim
selam dua baki muhabbetle
Mrb, basbas bulguru hangisi oluyor tarifi denesem?
YanıtlaSilsevgili reyhane
Silbasbasi bulgur olarak geciyor .bugdayin cok parcalanmadan cabuk pismesine olanak saglayan bir iri bulgur türü .pisince vitamin degerini kaybetmiyor iri oldugu icin özellikle
dolmalarda pilavlarda güzel oluyor son zamanlarda fazlaca kullandigim bir ürün
marka olarak ben Duru bulguru kullaniyorum
linki kopyalama yapabilirsen görsele ulasabilirsin
linki birakiyorum Muhabbetle
http://www.durubulgur.com/Urunler/69/Basbasi-Bulgur/Basbasi-Bulgur.aspx
Melek hanim merhaba .Bende semizotu sevenlerdenim bi yakinimin bahcesinde bolca oluyo her sene mubarek adeta fiskiriyo topraktan bende sebepleniyorum yakin olsakta paylassak dedim icimden .Su an bile bolca var bu besleyici salatayi bir an once yapmak istiyorum .Semizotlu baska tarifler varsa hayir demem:) son bisi daha IMDAT POGACA yi yaptim tabiri caizse yagmalandi lezzeti onaylandi tavsiye ederim Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba canim
SilAllah c c razi olsun .evet semizotu sevgisinin bendeki tarifi mümkün degil
ah imkan olsa hayir dermiyim hic ..
benim yerime artik sizler yiyin niyete alinca siz, ben yemis kadar olurum .
su sözler bile mutfagimi semiz otu demetleri ile doldurdu sanki .
Rabbim niyetini kabul buyursun razi olsun
semizotlu tarifler konusunda cok sey yapmak isterim ama
semiz otu olmayinca tarifte olmuyor nasip kismet diyelim ..
imdat pogaca hakkinda yazdiklarin icin cok sevindim cok mutlu oldum
video cekimlerini mecburen ertelemek zorunda kaldim .
cünki kizimin okul sinavlari icin yogun bir yildi onun okulunu etkilemek istemiyorum benim basarimdan cok daha önemli cünki .
senin vesilenlede herkezden helallik diliyorum
cünki bir tane ekleyip biraktim :( ilerleyen günlerde insallah eklemeyi nasip etsin Allah
dua eder dua beklerim baki muhabbetle canim
başarılar.
YanıtlaSiltesekkür ederim .
SilMerhaba.Nakış gibi özenle işlenmiş bloğunuzu yeni keşfettim.Bir sayfadaki yayın sayısını artırabilir misiniz?Bir sayfada 4 adet yayın var sanırım.
YanıtlaSilAllah cc razi olsun
Silblogumun sablon tasarimi malesef 6 tane tarifi ön plana sunuyor
diger tariflere ulasmak icin en altta ( öncekine ) yazan tusu kullanmlisiniz
sayet cep telefonundan giriyorsaniz mobil sürümünü kullanmalisiniz sayfanin en altinda yazar .ilginiz icin cok tesekkür ederim
selam ve dua ile
Merhaba
YanıtlaSilBlogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
Teşekkürler.
Nurselin Mutfağı.
Allah razi olsun .
Silziyaretinize gelecegim insallah
selam ve sevgiler
iyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilbaşarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.
YanıtlaSilBir mukabele .cok tesekkür ederim
Silsevgiler