Es selamü aleyküm dostlar
yine benceli bir tarif ile geldim
ana yemek, ara atistirmaliga isterseniz kahvaltiya istersniz piknige isterseniz davet yemegine
nereye düsünürseniz oraya uyum saglayacak
birbirine tezatlik yapmadan uyum icersinde bir lezzet .
sos olmak zorundami sos olmadanda köfte olarak kendine has tadi hos
Tarifimiz bana ait dostlar
ürttikce var olmayi seviyorum cok sükür
dilerim sevilir ,dilerim beyenilir .büyükleri bilmem ama cocuklarin favorisi olacagina eminim
gerekli malzeme 6 kisilik
400 gr ortayagli kiyma
500 gr taze kültür mantari
1 bas büyük kurusogan
1 yumurta büyük boy
4yemek kasigi misir unu
1 cay kasigi karabiber tepeleme
1 cay kasigi kimyon
kurutulmus maydanoz 2-3 yemek kasigi
tuz
sosu icin
6 tane orta boy domates
2 dis sarimsak
2 tatli kasigi toz seker
2 yemek kasigi elma sirkesi
2 tatli kasigi toz kirmzi biber
1 cay kasigi karabiber
yapilisi
herseyden evvel yapmanizi istedigim birsey var
kullanacagimiz mantarlari yikamayacagiz yikanan mantar tipki sünger misali su ceker
buda onun lastik gibi bir lezzet almasina sebep olur.
bunu istemiyoruz o zaman ne yapiyoruz ?
sap kismindan icten tutarak mantarlari fotoda görüldügü üzere soyalim
sap kisimlarina kesmenizi istiyorum cünki diger tarafina nazaran daha sert oluyor
daha sonra yogurma kabiniza kiymayi koyalim. üzerine kuru sogani rendeleyelim
iri tarafi ile sulanmasin. yine rendenin iri tarafi ile mantarlarimizi rendeleyelim.
üzerine. hemen bekletmeden yumurtayi kiralim.Baharatlarlar ile tatlandiralim
tuzunu atarken dikkatli olmanizi isterim, zira mantar tuzu kaldirmaz. köfteniz tuzlu olabilir
en son misir ununu ekleyelim .bunu neden kullandigimi tatdiginizda anlayacaksiniz ;)
elimizle iyice yoguralim.Biraz ele yapisan bir harc oluyor.Elinizle yapabilirmisiniz?
yapabilirsiniz fakat ben iki kasik yardimi ile yada varsa
kücük boy dondurma kasigi kullanmanizi tavsiye ederim
islem cok hizli ve temiz ilerliyor bu sekil.Köftelerimiz normal köfte ebatinda olmayacak
pistigi zaman cevizden birazcik büyük ebatta olmali .
derin yapismaz bir tencereye yaklasik 1 su bardagi siviyag koyup isitalim
yag isininca icersine porsiyonladigimiz köftelerimizi birakalim parti parti kizartalim
köftelerimiz kizarinca bir kenarda beklesinler biz sosumuzu hazirlayalim
domatesleri rendenin ince tarafi ile rendeleyelim üzerine sarimsaklarida renleyelim
tenceredeki köfteleri kizarttigimiz siviyagin fazlasini kasikla alalim bir cay bardagi kadar
kalmali tencerede. hemen domatesleri ilave edelim .üzerine tuz karabiberi kirmizi biberi sekeri
ve sirkeyi ilave edelim .kapagini kapatip orta ateste yaklasik 8 dakika kaynatalim
icersine köftelerimizi ilave edelim 2 dakika da köfteler ile kaynamaya birakip
süre sonunda ocaktan alalim ilk isisi gidince üzerinebol maydanoz diyorum
maydonoz sevmeyen arkadaslarim var biliyorum ;)
fakat maydanoz candir .yinede yok sevemiyorum diyenlere
bulursaniz taze ispanak tavsiyemdir. iki avuc dolusu sadece taze ispanak yapraklarini dograyip
ilave edin bu yemegimize sicakligi ile ispanaklar sinecek ama yesilligi kalacaktir tadi ise enfes olur
servis icin her seye uyum saglayan bir lezzet var elinizde .
ister pirinc pilavi, ister bulgur , isterseniz patates puresi yakisir
yada bizim gibi makarna :)) hadi oldu olacak bir lezzet önerisi daha birakayim sizlere
salca yerine hazirladigniz cok koyu olmayan basemel sosuna birakin hazirladiginiz köfteleri
miktar iki ölcü olmali basemel sosunun. bu haliyle lezzet sasmaz Allahin izni ile
sükür olsun hamdolsun sifa olsun
dualara talibim dostlar
Muhabbetle
harika görünüyor hemen deneyeceğim :) bu arada bende yeni yazıma beklerim..
YanıtlaSilümran hanim öncelikle özür diliyorum
Silbilgisayarim bozuk oldugu icin hem cevabi vermekte hemde ziyaretinize gelemedim
sorunum cözüldügü zaman insallah görüsmek üzere
sevgiler
Ellerine sağlık bebemmmmm kolaymış ben ki mantarı çiğ yiyen insanım:) o kadar seviyorum ama en çok seni<3
YanıtlaSilbende seni bebem hemde cok
Silmelabaaaağ. instagramdan da bakıyoom :)
YanıtlaSiltakibe aldim bile seni sevgili deep
Silcok tesekkür ediyorum selamlar sevgiler