Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tursu kavurmasi


Hepinize hayirli sabahlar .biliyorum kahvalti icin tarifim gec kaldi :)
ama ne diyorlar su brunch  midir nedir
bana göre sabahlari yatakdan cikamayanlarin kendi tabiri ile söyledikleri kahvaltinin adi ;)
yani uyuya kalmisim degilde brunch diyorlar :))
oysaki vucudumuzunda bir saati var..zamanli zamansiz yenilen ögünler hasta ediyor insani
ara ögünler yanlizca meyva olmali...tabii bence
sizlere verecegim tarif cok basit bir okadar lezzetli ..
seneler önce yunan bir bayan kendi yaptigi tursulardan yapip getirmisti bu tarifi.
gecenlerde misafirlerime yaptim nerden estilerse aklima iyide olmus .cok beyenildi
gerekli malzeme
yaklasik 1 kg kadar karisik tursu
yarim su bardagi sivi yag
2 büyük kuru sogan
1 büyük yemek kasigi aci biber salcasi

yapilsi
teflon bir tavaniza sivi yagi koyun ,icine iri halkalar seklinde sogani dograyin ocaga koyun .
diger tarafta iri dogradiginiz tursularinizi bir iki kez cevirdiginiz soganlara ilave edin .arada karistirmak sureti ile yaklasik 10 dakika kavurun
bu arada belirteyim tursularinizi yikamadan kullanacaksiniz .
kavrulan tursunuza salcayi ekleyip bir iki kez daha karistirdikdan sonra bir bes dakika daha kavurun altini kapatin .
yaninda beyaz  ekmek olmali ;)
afiyet olsun

1 Kommentare:

  1. Salçasız olanı yemiştim..Biber salçalı daha bir güzel olur zannımca:)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle