selamün aleyküm dostlarim
sizlere bu gün verecegim tarif cok ilginc gelecek biliyorum ama tezatlari cok seviyorum degisik tatlar denemek cok hosuma gidiyor ,bu pastanin tarifi bana ait insaallah beyenirsiniz .
cok ugrastirici gibi görünsede aslinda degil
gerekli malzeme
hamuru icin
300 gr kedidili büskivisi
150 gr tereyag
dolgu mazemesi 1
1,300 gr kavun rondodan gecirilmis
120 gr toz seker
50 gr agar agar ( bitkisel jelatin )
1 yemek kasigi nisasta
yarim bardak su
dolgu malzemesi 2
500 gr krema
500 gr (quark )türkiyeden yapacak olanlar icin labne peyniri suyu süzülmüs )
50 gr agar agar (bitkisel jelatin )
bir su bardagi su
100 gr seker
yapilsi
hamurunu hazirlak icin büskiviyi ve tereyagini mutfakrobotunuza koyup incecik ögütün sivi yag ile yaglanmis kalibiniza bosaltip kasik yardimi ile bastirarak düzeltin
buzdolabinda bekletin
kavunu temizleyip rondodan gecirip bir tencereye koyun baska bir kap icersinde agar agari nisastayi su ile eritin kavuna ekleyip sekeri ilave edip yaklasik karistirarak 3-4 dakika kaynatin. sogumasi icin bir kenarda bekletin tamami ile sogumamasi gerekiyor ,yoksa donar arada karistirmayi ihmal etmeyin .
ikinci dolgu malzemesi icin agar agari tencereye koyup bir bardak su ile seker ile beraber 2-3- dakika karistirarak kaynatin ilimasi icin kenarda bekletirken kramayi cirpin.quarki baska bir kapta cirpin daha sonra islemleri seri bir sekilde devam etmeniz gerekiyor. kaynattiginiz agar agarin icine 1-2 kasik quark koyup karisitirin geri quarka ilave edip süratle karistirin .sonrada hemen kremayi koyup karistirmaya devam edin .
kalibiniz cemberini gecirp isleme baslayin kalibiniza önce kremali karisim daha sonra iliyan kavun ezmesinden degisimli olarak kaliba döküp düzleyin en üstüne kavunlu karisim gelmelidir buzdolabinda en az 6 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapin .
siddetle tavsiyem servis yapmadan evvel buzlukda 1-2- saat bekletip servis yapmanizdir
afiyet olsun
cok önemli bir not
bu pastada kullanacaginiz kavun cok tatli olgunlasmis olmalidir zira cok tatsiz bir pastaniz olur
A.S .Buda çok güzel bir tarif. kavunlar çıkınca yapmak lazım .Sevgiler
YanıtlaSil