bu tarif icin
bizim türk insani olarak damak tadimiza uygunmudur diye düsünenlen olacaktir .
ama nedense cevreme de bakinca düsünmeden edemiyorum neden hep salatalik salata olmak zorunda yada elma neden meyva olarak tüketilir .birazcik benim tezat olmam burdan kaynaklaniyor .onlari kaliplamak ve o sinirlar icinde tutmak bana göre degil .
ilerleyen tarihlerde bu tür calismalarima hiz verecegim insaallah .bakalim neler olacak .
avakadolu bu tarifi kizarmis ekmekle ikindi zamani güzel bir fikir olur diye düsünüyorum
yaz günleri uzun malum ... aksam erken yenilince geceye aclik krizleri bas gösteriyor tarifim geceye yada ,yemegi geciktirmekden dolayi olacak aralar icin iyi bir altarnatiftir
malzemeler :
1 olgunlasmis avakado
280 gr yani bir kutu süzülmüs konserve bezelye
1 kücük yemeklik sogan .
1 bucuk limon suyu .
yarim bag maydonoz
1adet taze soganin yapraklari
2 kahve kasigi aci biber
2 dis sarimsak
1 adet kabugu soyulmus domates
1-2- yemek kasigi zeytinyag .
1yemek kasigi herhangi bir sirke
tuz karabiber
yapilisi:
maydanoz taze sogan ve domatesin haricinde tüm malzemeyi robotta cevirin biraz iri kalsin ama .daha sonra robottan cikarip soyumus domatesi ince dogranmis maydonozu ve taze soganin yapraklarini ortadan keserek inceltip kücük kücük dograyarak onuda ekleyin .hepsi bu kadar
bir iki kücük not .
sarimsagi ayri olarak ezin ve ekleyin. avakadoyu tüm hazirliklar bitince ortadan kesip icini kasik yardimi ile cikarin ve hemen robotta karistirin . limon la temas etmeyen avakado yoksa kararir
0 Kommentare:
Yorum Gönder
Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle