Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bezeli yas pasta


Bezeli yas pasta

hamuru icin

2 yumurta
125 gr toz seker
100ml sivi yag
100 ml portakal suyu
50 gr findik tozu
150 gr un
yarim paket kabartma tozu
aci badem aramosi iki damla (kücük siselerde cicek yaglarinin icinde)

krema malzemesi
500 maskarpone 
2 damla aci badem aromasi
4 paket vanilya sekeri
6 kasik süt
200 ml cig krema
1 paket sahne steif krema tutucu
250 gr beze

200 ml krema süslemek icin
1 paket sahne steif krema tutucu ( türkiyede olan lar icin altarnatif varmi bilmiyorum )

yapilisi .
bu pastayi ilk kez denedim degisiklik olarak alkolu cikardim ve italyan kurabiyesi olan alkollu amerettili büskivi yerine beze kullandim .

yumurtayi ve sekeri köpürünceye kadar cirpin .
meyva suyunu,ve sivi yagi ekleyip biraz karistirin .
aromayi, unu, findik tozunu, kabartma tozunu bir kapta karistirip, sivi malzemeye ekleyin .
bir iki kez daha karistirin . altina yagli kagit serilmis yuvarlak 28 cm kelepceli kek kalibina döküp 200 derecede önceden isitilmis firinda yaklasik 30 dakika pisirin ve  sogutun .

diger tarafta maskarpone ile  vanilya sekerlerini sütü aromayi karistirin ayri bir kapta  kremayi sahne steif ile cirpip maskarpone karisimina ekleyip karistirin . soguyan kekin üzerine yarisini sürün üzerine bezeleri dizin süsleme icin bir miktar ayirmayi unutmayin ,kalan karisimi bezelerin üzerine sürün.
 kenarlari icin kremayi cirpip sIkma torbasina doldurup arzu ettiginiz sekilde süsleyin kalan bezeleri üzerini dekore edip bir iki saat bekletip servis edin .
servis yaparken üzerine arzu ettiginiz meyvalardan koyabilirsiniz Afiyet olsun .

 

0 Kommentare:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle