Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

rengarenk fasulye


esselamü aleyküm dostlarim
cok klasik bir tarifle geldim bu gün .
arkadasim haticenin illaki koy dedigi bir tarif ;) aslinda bastada belirtmistim  klasik tatlar herkezce bilinir.
ama ben yine o tatlarida kendimce eklemelerle besin degerini arttirmak adina degisiklikler yapiyorum .bu tarifi haticeye verdigimde cok beyenedigini ailecek sevdiklerini söylediler
kücük degisikliklerle taze fasulye yemegi sizlere buyrun .
gerekli malzeme
500 gr taze fasulye
2 adet havuc
1 kuru sogan
4-5 adet kurutulmus domates.
1 kücük kutu kirmizi fasulye konservesi (süzülmüs haliyle 250 gr )
1 kutu konserve dogranmis domates (tazesi kullanilacaksa 4 adet domates suyu cekirdekleri cikarilmis)
100 ml zeytinyag
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
1 kahve kasigi cibriza otu (bohnenkraut )
tuz karabiber
2 kahve kasigi toz seker
fasulyeyi temizleyip enine olarak 2-3- cm kalinlik da dograyin. havuclari ayni boyda kesip soganlari yemeklik dograyin .düdüklü tencerenizin dibine siviyagi koyun üzerine dogradiginiz soganlari, havuclari ,fasulyeleri koyun .
kurutulmus domatesleri yikayip kücük kücük kesip tencereye ekleyin..
süzüp yikadiginiz konserve kirmizi fasulyeyi ve domatesi ekleyin. tazesini kullanacaksaniz sayet , kabuklarini soyup cekirdeklerini cikarip suyunu aldikdan sonra dograyip tencereye ilave edin .
tuzunu karabiberini,kirmizi biberi,ve cibrisa otunu koyup,  sekeri ekleyip tencerenizi ocaga koyun harli atesde karistirmadan bir kac dakika birakin .yarim su bardagi su ekleyip düdüklünün kapagini kapatin 20 dakika sonra ocakdan cekin kapaginin basinci ininceye kadar birakin daha sonra acip sicak servis yapin .
Not  almanyada cok evde amc tenceresi bulunuyor bu yemegi bende amc tenceresinde yaptigim icin pisirme süresi burda verdigim süreden  cok daha az sürüyor yukarida verdigim süre normal düdüklü tencere icin .amc kullanacaklar tencerenin modeline göre süresini ayarlayabilirler .benim tencerem icin su miktari yeterli geliyor .normal tencere icin su miktarini 1 su bardagi olarak yapmanizi öneririm .
afiyet olsun dualriniza talibim

0 Kommentare:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle