selamün aleyküm dostlarim
sizlere bu günki vermek istedigim tarif patlican sarma .aslinda külbasti tarifine cok yakin .bu tarif bana ait
gerekli malzeme
6 adet uzun kemer patlicani
600 gr orta yagli kiyma
5-6 dilim bayat ekmek
1 kuru sogan (kücük olsun )
maydanoz
karabiber tuz köfte baharati
sosu icin gereken malzeme
1 kuru sogan
1 yesil biber
1 yemek kasigi salca
1 kutu domates konservesi
3-4 dis sarimsak
kizartmak icin siviyag
yapilisi
patlicanlari yikayip kurlayin. uzunlamasina dilimler halinde kesin. kizgin yagda cok hafif kizartip yaglarini süzülmesi icin bir kenarda bekletin .
kiyamanin icine sogani rendeleyin.
maydanozu dograyip ekmekleride robotunuzda cekip ilave edin kiymaya.
tuzunu biberini koyup yogurun .
kizarttiginiz patlicanlarin icine biraz uzun isaret parmaginiz kadar hazirladiginiz köfteden bir tane koyup yuvarlak sarin
kürdanla tutturup tepsiye dizin .
sosunu hazirlamak icin ise
mutfak robotunuzun icine tüm malzemeyi koyup salcayi ilave edip incecik cekin
bir iki yemek kasigi siviyag koydugunuz tencerede bes dakika kaynatip patlicanlarin üzerine gezdirin .
patlicanlarin üzerine gelecek kadar su koyup (varsa et suyu siddetle tavsiye ederim lezzet cok farkli olacaktir (bende etsuyu kullandim ) ekleyip
isitilmis 200 derece firinda 45 dakika pisirin .
sicak servis yapin
not
ben malzemeleri ortalama verdim yapmak istediginiz miktarini patlicanin ve kiyamanin arzunuza göre degistirebilirsiniz
çok güzel bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSil