merhabalar canlar .
sizlere verecegim tarif dolabta iki üc gün kadar tazeligini korur .
ve görüntü kadar lezzetide cok hafif ..
kabak yemeyen kisi bile ,görüntüsü icin bir tane olsun yer sanirim .
simdiden afiyet olsun .
Malzeme .
3 adet uzun yesil kabak
200 gr beyaz peynir
bir bag maydanoz
1 yemek kasigi limon suyu
bir bag taze feslegen
bir kase ispanak yapragi
1 dis sarimsak süreceginiz yagin icine
bir miktar zeytinyagi kabaklara sürmek icin
tuz karabiber .
aci arzu ederseniz kullanabilirsiniz .
ilk önce kabaklari uzunlamasina bölmeden dilimleyin .
ince olsun her iki tarafina firca yardimi ile yag sürün .tuz ve karabiber serpip izgarada yada izgara tavanizda pisirin her tarafi en az 4 dakika. izgara izleri belli olsun .
pisen kabaklari kagit bir havlu üzerine alin .
diger tarafta peyniri catalla ezin . icine limon suyunu ince kiyilmis maydanozu koyup karabiber arzu edeseniz aci pul biberi ekleyip karistirin ,
soguyan kabaklari tahta üzerine koyup bir kahve kasigi peynirli harctan koyup üzerine yikanip kurutulmus saplari kesilmis ispanak yapragindan iki adet koyup bir tanede feslegen yapragi koyup sarin .
tüm kabaklara ayni islemi uygulayin . servis yapincaya kadar buzdalobinda bekletin .
izgara izlerinin cikmasina özen gösterin görüntü muhtesem oluyor :)
sofraniz bereketli sagliginiz afiyetli sükrünüz daim olsun
CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK, TARİFLERİN HEPSİ AYRI GÜZEL DEVAMINI BEKLİYORUZ KOLAY GELSİN SANA.
YanıtlaSilnurcan sanirim sensin ??? sevgilerimi gönderiyorum
SilHarikasın ablacım. Ellerine sağlık. Çok leziz gözüküyorlar. Sanki lezzet şöleni gibi gözüküyor. Helede yaz günü böyle hafif şeylere bayılıyorum. Denenecekler listeme aldım canım.Sevgiler...
YanıtlaSilAminn. Çok beğendim. Ne kadar şık ve hafif ellerinize sağlık.
YanıtlaSil