Bu gün sizlere bir kek tarifi veriyorum .
tarif bana ait adi gülüm kek : )
malzeme :
4 yumurta
1 bucuk su bardagi toz seker( bu sekerden iki yemek kasigi gül icin kullanilacak )
4 yemek kasigi oda isisinda tereyag
(ayri olarak gül icin 1 yemek kasigi tereyag
4 su bardagi un 1 paket kabartma tozu ( backpulver )
2 cay bardagi süt .
1 Litrelik kap dolusu arzu ettiginiz gül cesidi yapragi
4 yemek kasigi gül suyu .
yuvarlak kek kalibi .
üzerine
125 gr pudra sekeri üzerine
2 yemek kasigi gül suyu
yapilisi .
önce gül yapraklarini temizleyin mümkünse bahceden koparilmis ilacsiz boyasiz dogal gül yapragi olsun .
bir tavaya bir yemek kasigi tereyagi
iki yemek kasigi sekeri eritin karemelize olunca gül yapraklarini icine atin bir iki kez cevirip 4 yemek kasigi gül suyunu ekleyip cevirin ocakdan cekip sogutun .
diger tarafta tereyag ve sekeri eriyinceye kadar cirpin .yumurtalari teker teker kirarak ilave edip cirpin . unu ve kabartma tozunu ve sütü ekleyip karistirin .en son karemelize olan gül yapraklarini ekleyip karistirin tereyag ile yaglanmis yuvarlak kek kalibina döküp düzeltin .
önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 60 dakika pisirin ,
soguyunca bir kap icersinde pudra sekeri ve gülsuyunu karistirip kekin üzerine sürün .
-karisim cok koyu olursa bir kasik daha gül suyu ekleyebilirsiniz -
yerken bol bol selavat cekmenizi istiyorum
gül derken aklima yanlizca o geliyor cünki
@ allahümme salli ala seyyidina muhammed @
sofraniz bereketli sagliginiz afiyetli sükrünüz daim olsun
tarif bana ait adi gülüm kek : )
malzeme :
4 yumurta
1 bucuk su bardagi toz seker( bu sekerden iki yemek kasigi gül icin kullanilacak )
4 yemek kasigi oda isisinda tereyag
(ayri olarak gül icin 1 yemek kasigi tereyag
4 su bardagi un 1 paket kabartma tozu ( backpulver )
2 cay bardagi süt .
1 Litrelik kap dolusu arzu ettiginiz gül cesidi yapragi
4 yemek kasigi gül suyu .
yuvarlak kek kalibi .
üzerine
125 gr pudra sekeri üzerine
2 yemek kasigi gül suyu
yapilisi .
önce gül yapraklarini temizleyin mümkünse bahceden koparilmis ilacsiz boyasiz dogal gül yapragi olsun .
bir tavaya bir yemek kasigi tereyagi
iki yemek kasigi sekeri eritin karemelize olunca gül yapraklarini icine atin bir iki kez cevirip 4 yemek kasigi gül suyunu ekleyip cevirin ocakdan cekip sogutun .
diger tarafta tereyag ve sekeri eriyinceye kadar cirpin .yumurtalari teker teker kirarak ilave edip cirpin . unu ve kabartma tozunu ve sütü ekleyip karistirin .en son karemelize olan gül yapraklarini ekleyip karistirin tereyag ile yaglanmis yuvarlak kek kalibina döküp düzeltin .
önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 60 dakika pisirin ,
soguyunca bir kap icersinde pudra sekeri ve gülsuyunu karistirip kekin üzerine sürün .
-karisim cok koyu olursa bir kasik daha gül suyu ekleyebilirsiniz -
yerken bol bol selavat cekmenizi istiyorum
gül derken aklima yanlizca o geliyor cünki
@ allahümme salli ala seyyidina muhammed @
sofraniz bereketli sagliginiz afiyetli sükrünüz daim olsun
0 Kommentare:
Yorum Gönder
Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle