selamün aleyküm dostlarim
vakit kisitliligindan dolayi yaziyi kisa kesim hemen tarife gecmek istiyorum .
sizler icin harika bir lezzet
malzeme
keki icin
2 yumurta
125 gr toz seker
100 ml sivi yag
100 ml elma suyu
100 gr ögütülmüs toz findik ( undan biraz kalin )
150 gr un
yarim pk kabartma tozu
üst malzemesi
4 orta boy elma soyulmus küp küp dogranmis
1 litre elma suyu
80 gr seker
2 paket vanilyali puding
1 kahve kasigi tarcin
1 pk kremsanti
1 bardak süt (kremsanti icin )
yapilisi
yumurta ve sekeri 2-3 dakika yüksek devirde cirpin sivi yagi ve elma suyunu ekleyin biraz daha karistirin
unu, findik tozunu ,kabartma tozunu ekleyip karistirin. yaglanmis kelepceli kalibiniza dökün
isitilmis 200 derece firinda 20-25 dakika pisirin
pisen kekinizi sogutma teline cikarip sogutun
soyup dogradiginiz elmalari elma suyu ve seker ile ile beraber yumsayincaya kadar pisirin
süzüp sogutun
süzdügünüz suyu yani kalan (800 ml olmali) iki pk vanilya pudingi ile pisirin .soguyan kekinizin kenarina kelepceyi tekrar takin
süzdügünüz elmalari kekinizin üzerine koyup düzeltin
vanilya pudingini döküp sogumasi icin buzdolabinda bekletin soguyunca santiyi süt ile cirpip pastanin üzerini süsleyin santinin üzerine tarcin serpistirin
dilimleyerek servis yapin
afiyet olsun her zaman oldugu gibi dualariniza talibim
ELLERİNİZE SAĞLIK ÖDÜLÜNÜZ VAR BENDE SEVGİLER..
YanıtlaSilhosgeldin nil cok tesekkür ederim Allah .c.c razi olsun ilk firsatta yayinlayip bende gönderecegim ;)
Silİlk fırsatta deneyeceğim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBen de bloguma beklerim. http://www.hanhildem.blogspot.com/
Sevgiler...
hosgeldin arkadasim gelirim iadeyi ziyarete ;)
Sildeneyince umarim beyenirsin sevgiler