selamün aleyküm dostlarim
almancasi klasik kasekuchen türkce karsiligini peynir pastasi .bizde sevilerek tüketiyor sonradan ögrendimki tutkunu cokmus ;)
gereken malzeme
hamuru icin
300 gr un
175 gr margarin
100 gr toz seker
2 yumurta sarisi
bir limonun kabugu (rendelenmis )
ic malzemesi
750 gr mager ouark( türkiyedeki arkadaslar labne peyniri kullanabilirler( tuzsuz olmasina özen gösterin )
200 gr toz seker
1 pk vanilya sekeri
1 limonun suyu ve kabugu (rendelenmis )
250 gr süt
6 yumurta sarisi beyazi ayrilmis
60 gr un
1 kutu konserve meyva kompostosu ( seftali armut kayisi olabilir )
yapililsi
hamuru hazirlamak icin tüm malzemeyi bir kaba koyup hamur hazirlayin naylona sarip
bir kenarda dinlendirin
diger tarafta ic malzemesini hazirlamak icin yumurtanin sarisini beyazini ayirin
önce yumurta beyazlarini ayri bir kapta
100 gr toz seker ile cirpip kar haline getirin bir kenarda bekletin .
mikser kabinizin icine kalan sekeri, vanilyayi, ouarki, sütü ,unu, yumurta sarilarini ve limon suyunu ve kabugunu rendeleyerek koyun
iyice cirpin pürüssüz bir kivami olsun.
en son yumurta beyazini malzemeye ilave edin karistirin
hazirladiginiz hamurunuzu yuvarlak hafif tabani yaglanmis kelepceli yuvarlak kalibiniza( 28 cm )
hamuru cok az un ile tezgah üzerinde acip kalibi kenarlari üc parmak yüksek olarak kaplayin .
kapladiginiz hamurun üzerine ilk önce suyu süzülmüs meyvalari serpistirin .
hazirladiginiz krem malzemesini koyup düzleyin
isitilmis 200 derece firinda 1 saat pisirin
firindan cikan pastanizi kalibin da sogutun .dilimleyerek servis yapin
servis yaparken pudra sekeri serpin
bu pasta buzluk icin cok idealdir dilimleyip buzluga koyabilirsiniz
ayrica belirtmek istiyorum (kalibinizin kenarlari yüksek olsun cünki cok kabariyor yada kalibiniz 30 cm olsun
Ve Aleyküm selam ,günaydınlar güzel bir gün dilemek için uğradım sevgiler canım...
YanıtlaSilgünaydin hayirli sabahlar kugum
Siltesekkür ederim gözlerim seni ariyor unutma beni sakin
hersey gönlünce olsun tatlim